Тялото на Хилари Нелсън е намерено след смъртта на американски ски алпинист по време на пътуване до НепалCNN

Тяло Хилари Нелсън Намерен в сряда и откаран в съдебномедицинска лаборатория в Катманду за аутопсия, известният американски ски алпинист почина по време на пътуване в Непал, каза Сачиндра Кумар Ядав, служител в отдела по туризъм.

Съобщава се, че 49-годишният американец, който се радва на блестяща кариера от две десетилетия, е изчезнал под върха на връх Манаслу в Непал – осмата по височина планина в света.

Нелсън беше майка на две деца, а неин партньор беше опитният ски алпинист Джим Морисън, според The ​​North Face, който спонсорира американеца.

Карала е ски в Непал с Морисън, когато е обявена за изчезнала.

North Face не отговори веднага на искането на CNN за коментар.

Миналата седмица Нелсън написа публикация в Instagram за предизвикателствата на пътуването със снимки от пътуването.

„Не се чувствам толкова сигурен в Манаслу, колкото в минало приключение в тънката атмосфера на високите Хималаи“, каза той. написаОтбелязвайки лошото време, което тормози катерачите през последните дни.

„Последните седмици тестваха устойчивостта ми по нови начини.“

Морисън също публикува в Instagram да кажа: „Стигнахме високо и се опитахме упорито, но планината каза не. Опашки между краката ни се измъкнахме от лагер 3 и надолу с главата надолу (в небето).“

Нелсън беше пионер в катерачната общност и модел за подражание за ново поколение катерачи.

Той е направил повече от 40 експедиции по целия свят, правейки първото спускане и през 2018 г. е назначен за капитан на The North Face Athlete Team.

През 2012 г. тя стана първата жена, която изкачи най-високия връх в света Еверест и прилежащия му връх Лхотце за 24 часа.

Той често изследва планините на света с Морисън, разширявайки границите на това, което се очаква в спорта.

READ  Иън беше понижен до посттропическа буря, след като удари Южна Каролина и уби най-малко 42 души във Флорида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.