Търсенето на стари оръжия от страна на Русия може да доведе до цивилни жертви, заяви Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Порутени сгради са открити във Волновока, Украйна. (Maxer Technologies)

Както може да се види на новите сателитни снимки на Maxar Technologies, непрекъснатите бомбардировки на военни удари всяват хаос в Украйна.

Волновока: В югоизточна Украйна, на около 35 мили (55 км) северно от Мариупол, голяма част от малкия град Волновока е в руини – разрушен от военни удари. Там, където някога са били някои сгради, са останали само изгорени сгради.

В сряда руски държавни медии интервюираха проруски сепаратисти в района на Донбас на града.

Покривът на гарата в града изглежда сякаш е пробит отвътре. Сградите на североизток също са със срутени покриви. Единственото доказателство, че някои сгради са били близо до Централния площад, са изгорелите им стени.

В северната част на Волновока са разрушени църква и жилищен блок. Вижда се боклук около тях, покриващ земята.

В кръгово кръстовище, обърнато към северозападната част на града, почти всички сгради, които се виждат на сателитното изображение, са значително повредени.

Самоходни гаубици, открити близо до Чернигов, Украйна.
Самоходни гаубици, открити близо до Чернигов, Украйна. (Maxer Technologies)

Чернигов: Десетки руски самоходни гаубици и няколко ракетни установки са открити в поле на около 10 мили (17 км) североизточно от град Чернигов в Северна Украйна.

Горят къщи в град Чернигов в Украйна.
Горят къщи в град Чернигов в Украйна. (Maxer Technologies)

В Източен Чернигов можете да видите много къщи, горящи около кръгово кръстовище.

Черниговското поле е претърпяло значителни щети.
Черниговското поле е претърпяло значителни щети. (Maxer Technologies)

На друго сателитно изображение многофункционалната детска площадка стадион Чернигов нанесе огромни щети на трибуните и в центъра на стадиона беше открит голям жлеб от удар.

Артилерийски ударни окопи близо до жилищен район в Харков, Украйна.
Артилерийски ударни окопи близо до жилищен район в Харков, Украйна. (Maxer Technologies)

Харков: В В Североизточна Украйна няколко къщи горят близо до голяма жилищна сграда в централната област Харков. По-на север от града, покрито със сняг поле близо до летището в Харковската компания за производство на самолети е изпълнено с канавки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.