Тъй като шансовете за успех намаляват, Русия се опитва да се възстанови в Украйна

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Руските военни, погълнати от безкрайна война, се опитват да съживят офанзивата си за пречистване в Украйна, уволнявайки командири, разделяйки военните части на по-малки части и удвоявайки зависимостта си от артилерия и други оръжия с голям обсег.

Промяната идва почти три месеца, след като руски и американски официални лица прогнозираха бърза и решителна победа на Москва. След лавината от смъртни случаи и поражения на хиляди руски войници след инвазията, която започна на 24 февруари, руският президент Владимир Путин намали намеренията си до кампания.

Според президента Владимир Зеленски най-малко седем души са били ранени при стачка на 20 май в Културния дворец в Лосова, област Харков. (Видео: Владимир Желенски чрез Storyful)

Тази оценка се споделя от редица наблюдатели, включително служители на западното разузнаване и независими анализатори, които наблюдаваха отблизо войната. Мик Муран, генерален директор на Естонската служба за външно разузнаване, каза, че Украйна се проваля във военно, политически и морално отношение.

„Когато погледнем бойното поле, обичайните способности на Русия вече са високи“, каза Марън. „Загубите на руска жива сила и техника не са постоянни със същото оперативно темпо, което сме виждали досега“.

Русия предлага хората на възраст над 40 години да могат да се регистрират за война, за да се справят с рецесията

Марън каза, че „няма решение“, докато Русия не започне пълномащабна мобилизация на своите военни. Въпреки че изглежда, че е „изритнал някакво чувство за истина“ сред руските военни лидери, самият Путин има за цел да контролира всичко – от Донбасския регион в Източна Украйна до западния пристанищен град Одеса и уединената република Приднестровието в съседна Молдова.

„Виждаме непрекъсната военна кампания, която до известна степен е отделена от истинската, интелигентната или възможна за дълго време“, каза Мърън. Естонците отдавна прогнозираха, че Русия ще се сблъска със значителна съпротива от украинците още преди нахлуването.

Според неотдавнашна оценка на Пентагона, тъй като войната се засилва и войната на Русия придобива „баланс“ и „увеличаване“, много от нейните висши командири са уволнени. Сред тях бяха генерал-лейтенант Сергей Кисел, който ръководеше неуспешния опит на армията да превземе североизточния град Харков, според британското министерство на отбраната, и заместник-адмирал, който отговаряше за Русия. Игор Осипов. Черноморски флот по време на украинските сили Потопи основната си Москва. Унизителният удар за руския флот беше нанесен с украински противокорабни ракети „Нептун“. Оттогава в Киев има офицери Повишиха исканията си за подобни оръжия От западните съюзници.

READ  Стрелецът от Хюстън уби трима, след като подпали къщи, съобщи полицията

Позовавайки се на скорошни оценки на американското разузнаване за войната, висшият служител на отбраната потвърди, че „руските командири на различни нива са били освободени от задълженията си“, докато говори при условие на анонимност съгласно основните правила, определени от Пентагона. Служители на Пентагона казаха, че мъжът е искал да бъде предпазлив, когато прави прогнози за следващата фаза на войната, но са били насърчени, че украинските сили не са изправени пред рецесия, засягаща руснаците.

Русия поддържа значителни бойни способности в Украйна, предупреди служител на отбраната на САЩ, но „трябва да имате воля да се биете, трябва да имате добро лидерство, трябва да имате командване и контрол“. Русия, каза той, „страда“ в резултат на тези и други недостатъци.

Междувременно министърът на транспорта на Русия каза в събота, че санкциите срещу Русия „на практика са разбили“ транспортните и корабните съоръжения на страната, признавайки редките проблеми.

Но министърът на отбраната настоя, че нейните военни са унищожили голям брой оръжия, доставени на Украйна от Съединените щати и европейските страни. Говорител на Пентагона каза пред The ​​Washington Post, че САЩ не са коментирали твърдението на Русия.

Русия също засили политическата си кампания, като забрани завинаги на близо 1000 американци да влизат в страната, включително президента Байдън и вицепрезидента Харис. Списъкът на задържаните включва различни длъжностни лица и граждани, включително починали депутати и актьора Морган Фрийман.

Обединените нации Изпраща редовно милиарди долари Във военна техника за Украйна, включително тежка артилерия, дронове и противотанкови ракети. Президентът Байдън подписа в събота нов пакет от 40 милиарда долара за военна и хуманитарна помощ за Украйна.

Въпреки че Путин е разположил повече от 100 батальонни тактически екипа в Украйна, всеки с от 500 до 800 души персонал, американското разузнаване показва, че те са постигнали малък напредък в Донбас. Има доказателства, че руската армия се разделя на по-малки дивизии и изпраща малки бойни отряди по села и махали. Пентагонът смята, че това има смисъл, защото Путин преследва малки местни цели. Но Русия се бореше да запази земя и нейните сили понякога се отказват от контрола над Украйна и окупирана територия в рамките на дни.

READ  Превъзходна нетна печалба за първото тримесечие, огромна загуба за Русия

Руснаците атакуват на малки части, казва Пентагонът

На юг Русия постигна две забележителни победи, превземайки големия пристанищен град Мариупол и малкия град Керсен. Михолеев, който имаше население от близо 500 000 души преди войната, беше недостижима цел, въпреки седмици на ожесточени битки наблизо.

Скот Бостън, бивш военен служител на САЩ, който е изследвал войната в Украйна за Rand Corporation, каза, че изглежда има огромни психологически проблеми в руската армия, подкопаващи целите на Москва. Той цитира неуспеха на някои части да изпълнят заповеди и неуспеха на Русия да разположи и захрани адекватно своите сили.

Бостън каза за руските войници: „Ако се докаже изобилно, че не им пука за народа си, те го получават“. — Трудно е да не забележиш.

Според Пентагона Русия е завладяла само два километра на ден в Донбас през последните седмици. При тези темпове Бостън прогнозира, че офанзивата може да продължи една година и че дори когато руските военни жертви продължават да нарастват, „ще остане много повече Украйна“.

„Това не е сериозна идея“, каза Бостън.

Руските лидери може да почувстват, че военната им кампания се проваля, но все още не са склонни да признаят, че губят войната.

По-рано този месец десетки руски военни кораби бяха унищожени от украинските сили, когато руснаците се опитаха да пресекат река Шиварски Донец в Донбас. Смята се, че атаката е убила стотици руски войници и показва продължаващия им неуспех да извършат основни военни маневри.

Роб Лий, руски военен експерт и старши член на Института за външнополитически изследвания, приписва руските войски на собствените им тактически грешки и силните способности на украинците по начини като смъртоносната офанзива близо до Шевролет Донецк.

READ  ООН казва, че има "нарастваща информация", потвърждаваща съществуването на масови гробове в Мариупол.

Понтонните мостове трябва да се изграждат от благоприятен терен и военни инженери за преминаване през реката. Лий каза, че те са по своята същност опасни и че украинските военни вероятно са предвидили пропускателни пунктове и са записали техните координати за бъдещи атаки. Техните дронове за наблюдение позволиха на артилерийските части да проследят къде падат снарядите и след това ги насочиха към руския персонал.

Лий каза, че е голяма грешка, че руските командири не успяха да изпратят малък брой войски през реката. Вместо това те ги сглобиха. Тази грешка струваше твърде много на 74-ти мотострелков батальон. Според анализ на Института за изследване на войнатаПриблизителна загуба на 485 живота и загуба на 80 оборудване.

„Това е знак, че все още има проблеми с ръководството“, каза Лий за опита за обкръжаване на украинските сили наблизо.

Анализаторът на Rand Corp от Бостън каза, че е трудно да се каже колко дълго Русия ще продължи офанзивата си. Той каза, че дори след смъртта на хиляди руски войници Русия може да продължи артилерийската си атака от разстояние за известно време.

Пътят на конфликта обаче го обърква. Русия победи грузинските сили в петдневна война през 2008 г., но конфликтът разкри поражения в руската армия. След този конфликт Москва започна да реформира армията си, каза Бостън, и показа напредък в други.

„Имате чувството, че са се отказали от всичко, което са се опитвали да научат през последните 10 години и са се върнали към стария стил, с който са толкова удобни“, каза Бостън. „Очевидно Червената армия през 1944 г. беше по-способна за огън и маневри, отколкото някога сме виждали от тази руска армия и не разбрах защо.

Джулиан Дъблин, Тимъти Бела и Майкъл Грониш допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.