Туа Таговайлоа: Куотърбекът на Маями Делфинс излиза на терена на носилка по време на мач срещу БенгалсCNN

Куотърбекът на Маями Долфинс Туа Таговайлоа беше изнесен от терена на носилка, след като получи наранявания на главата и шията по време на мача срещу Синсинати Бенгалс в четвъртък – по-малко от седмица, след като беше контузен при друга игра.

Tagowailoa е в съзнание, има движение във всичките си крайници и е отведен в местна болница за допълнителна оценка, каза екипът в актуална информация. Той беше освободен от Медицинския център на университета в Синсинати и се очаква да се върне в Маями с отбора в четвъртък вечерта.

Старши треньорът на Маями Долфинс Майк Макданиел потвърди загубата на Таговайлоа с 27-15. шокиран – Черепно-мозъчна травма, причинена от удар в главата.

През втората четвърт Таговайлоа беше уволнен от защитника на Бенгалс Джош Дъбоу и остана неподвижен на терена няколко минути.

Целият състав на Делфините излязоха на терена, тъй като Таговайлоа беше поставен на табло и на носилка.

Феновете на Бенгалс, присъстващи на стадион Пакор в Синсинати, показаха уважението си към Таговайло, когато той беше изведен от терена.

„Това беше страшен момент“, каза Макданиел след мача. „Той беше оценен за сътресение и е в протокола за сътресение… това беше емоционален момент. Това не е част от договор, който някой подписва, въпреки че знаете, че е възможно във футбола.

„Всички негови съотборници, аз, всички бяхме много притеснени“, добави той.

В изявление от четвъртък вечерта Асоциацията на играчите от Националната футболна лига (NFLPA) заяви, че здравето и безопасността на играчите са „в центъра“ на тяхната работа.

„Нашата загриженост тази вечер е за Дуа и се надяваме на пълно и бързо възстановяване“, се казва в съобщението. „Нашето разследване на потенциалното нарушение на етиката продължава.“

Инцидентът идва дни след като Таговайлоа получи нова травма на главата в мача миналата неделя срещу Бъфало Билс.

Той беше изгонен от играта през втората четвърт, след като шлемът му падна на земята след удар на защитника на линията Мат Милано. На връщане към линията на схватката Таговайлова се спъна и едва не загуби равновесие.

По-късно той беше тестван за мозъчно сътресение и освободен, и се върна на терена през третата четвърт.

Дуа Таговайлоа се тества по време на мач срещу Синсинати Бенгалс на 29 септември.

По-късно NFLPA каза Националната футболна лига (NFL) иска да преразгледа лечението на нараняването на главата на Tagovailoa.

Делфините по-късно казаха, че Таговайлоа е получил нараняване на гърба, а не на главата.

Таговайлоа бе посочен като под въпрос преди мача тази вечер заради контузия в гърба.

В четвъртък Макданиел защити решението на отбора да играе с Таговайлоа въпреки по-ранната контузия, като каза, че независим лекар, специалист по „мозъчни неща“, го е разрешил да играе.

„За мен, докато тренирам тук, няма да измислям цялата тази ситуация – ако има някаква възможност някой да има мозъчно сътресение, той влиза в протокола за сътресение“, каза той.

„Ние не се забъркваме с това. Докато никога не съм бил старши треньор, това не е проблем, за който трябва да се тревожите.

На въпрос дали има нещо друго, което отборът може да направи след контузията на Таговайло в неделя, Макданиел отговори: „Категорично не“.

Главният медицински кореспондент на CNN д-р. Санджай Гупта нарече инцидента в мача в четвъртък „много страшен“ и „много обезпокоителен“ – особено жестовете с ръце, които Таговайлоа направи, докато лежеше на земята.

„Гледайки видеото от снощи, изглежда като сериозна контузия. Дуа беше на земята дълго време“, каза Гупта.

„Това движение, което той прави с ръцете си… това е значим знак, нещо, на което хората наистина трябва да обърнат внимание.

„По принцип това може да е симптом на прекъсване на някакъв път между мозъка и гръбначния мозък, дори временно… Ако е сериозно, сериозно е.“

Гупта каза, че Таговайлоа е претърпял „груба двигателна нестабилност“, когато се спъна на терена в неделния мач срещу Билс. Протоколът за сътресение на NFL.

В интервю за CNN в петък бившият защитник на НФЛ Джак Крофорд каза, че първата му грижа, когато видя инцидента, е била безопасността на Таговайлоа.

„Веднага си помислих: надявам се той да е добре, надявам се да не е твърде сериозно“, каза Крауфорд, който е играл за няколко отбора от НФЛ, пред Аманда Дейвис от CNN Sport.

„В общи линии това е част от играта. Лигата прави всичко възможно, за да наблюдава тези неща и да ги предотврати, честно казано. Мисля, че играта е изминала дълъг път, доколкото помага на хората или предотвратява хората да изпадат в такива ситуации .

Крауфорд каза, че докато е играл, е виждал играчи, които са искали да останат на терена след контузии.

„Виждал съм момчета, които удрят камбаната и идват встрани и можете да видите, че са малко разтърсени, но не искат да привлекат вниманието на лекарите, защото искат да останат в игра.

READ  Маймуна: Първите възможни случаи са съобщени в Мисури, Индиана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.