Тръмп приема петата поправка в Депозирането в Ню Йорк: Известия на живо

Бившият президент Доналд Дж. Правният риск на Тръмп ескалира значително в понеделник, когато федералните агенти бяха въоръжени със заповеди. Потърси своя клуб Мар-а-Лаго и дом в Палм Бийч, Флорида.

Не беше ясно какво може да са иззели следователите, но последва претърсване Посетиха представители на централната власт Докато напускаше Белия дом в имение в Палм Бийч през пролетта, Mr. За да обсъдят вещите, които Тръмп неправилно носи със себе си.

Като напомняне за това колко правна проверка е изправена пред Тръмп за кандидатурата му за преизбиране през 2024 г., федералното правителство обискира частния дом на бившия президент.

Той и семейството му критикуват различните разследвания, които се въртят около него, като пристрастни или отмъстителни и отричат ​​да са извършили нередности.

Федералните прокурори са провели разследването Г-н. Опитвайки се да върне загубата на Тръмп Свидетели са разпитвани директно за участието му в тези усилия на изборите през 2020 г. В Грузия наказателното разследване се съсредоточи върху натиска му да промени изборните резултати там.

И веднага, отчасти от адвокати от Главната прокуратура на щата Ню Йорк, г-н. Предвижда се импийчмънт на Тръмп в сряда. Продължителен граждански процес за това дали той и бизнесът на семейството му с недвижими имоти са завишили с измама стойността на неговите хотели, голф игрища и други имоти, за да получат изгодни заеми.

Статутът на други разследвания на бившия президент – криминално разследване от офиса на окръжната прокуратура в Манхатън – е трудно да се разбере. Пролетта сякаш изпусна пара. (Едно нещо, което остана на заден план, се появи отново във вторник Федерален апелативен съд постанови, че г-н. Решение, че Камарата на представителите има достъп до данъчните декларации на Тръмп.)

Това е мястото, където Mr. Предстоят значителни разследвания, включващи Тръмп.

Граждански процес в щата Ню Йорк

Г-н. Тръмп се бори в продължение на месеци, за да избегне показания с високи залози, насрочени за сряда, които биха могли да оформят изхода от гражданско разследване срещу главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс и нейния семеен бизнес, организацията Тръмп. . (Регистрацията трябваше да е през юли; след това се забави Смъртта на първата му съпруга Ивана.)

Процесът срещу г-жа Джеймс, който е в последния си етап, Mr. Фокусът е върху това дали финансовите отчети, в които Тръмп оценява активите си, отразяват модел на измама или са примери за неговата склонност към преувеличение.

Джеймс каза в съдебни документи тази година, че бизнес практиките на Trump Organization са били „измамни или подвеждащи“, но каза, че офисът му трябва да разследва г-н Тръмп и двете му възрастни деца, Иванка и Доналд младши. Отговорен за поведението.

READ  Затъмнението в Калифорния спря на фона на „анормално топлинно събитие“

Наскоро дуото се появи и даде показания, след като съдията им нареди да наблюдават делото. Техният брат Ерик беше интервюиран през 2020 г Като част от процеса, той многократно е отстоявал правото си от Петата поправка срещу самоуличаване, според съдебните документи.

Оставката на бившия президент беше резултат от дългогодишна съдебна битка Щатски съдия постанови през април, че Тръмп е неуважение към съда. Решението дойде, след като г-жа Джеймс подаде молба да принуди г-н Тръмп да представи документи, търсени в осем предишни искания.

Неговите адвокати казаха, че са търсили и не са могли да намерят документи, които вече не са притежание на главния прокурор. Въпреки това, съдия Mr. Тръмп беше глобен с 10 000 долара на ден, след като подаде клетвени декларации с подробности за обиска. Заповедта за неуважение беше отменена през май, след като той плати глоба от 110 000 долара и представи клетвени декларации.

Същия месец федерален съдия Г-н Джеймс поиска спиране на процеса. Делото, заведено от Тръмп, беше отхвърлено Защото, твърдят адвокатите на бившия президент, той е нарушил правата му и процесът срещу него е политически мотивиран.

Тъй като разследването на г-жа Джеймс е гражданско, тя може да съди г-н Тръмп, но не може да повдигне наказателни обвинения. Вместо да заведе дело, чието решаване несъмнено ще отнеме години, той може да продължи преговори за уреждане с надеждата да получи бързо финансово изплащане.

Ако г-жа Джеймс заведе дело и спечели процеса, съдията може да нареди на г-н. То може да наложи строги финансови санкции на Тръмп и да ограничи бизнес дейността му в Ню Йорк.

Г-н. Адвокатите на Тръмп ще твърдят в такива случаи, че оценката на недвижими имоти е субективен процес и че неговата компания просто е оценила стойността на въпросните имоти, без да възнамерява изкуствено да ги завишава.

Наказателно дело в Манхатън

Въпреки гражданския си характер, процесът срещу г-жа Джеймс и г-н. Признанието на Тръмп все още носи потенциал за наказателни обвинения. Защото преди разследването на окръжния прокурор на Манхатън да спре през пролетта, г-н. Той също така се фокусира върху оценките на активите на Тръмп. В сряда Mr. Може да получи нов живот в зависимост от представянето на Тръмп.

READ  Доклад за работни места март 2022 г.: Гледайте как президентът Байдън говори на живо

Алвин Браг, областен колектор, Разследването каза през април, Това беше неговият предшественик Сайръс Р. Започва под Ванс младши беше непрекъснато Но Той не дава ясно усещане за неговата посока.

След отвода на двамата адвокати, водещи разследването, г. Дойдоха коментарите на Браг. Един от тях е Марк Ф. – каза Померанц Писмо за напускане, публикувано от The New York Times Той смята, че службата има достатъчно доказателства, за да обвини г-н Тръмп в „съществени“ престъпления. За това, че не е продължил обвинителния лист по това дело, г-н. г-н Прага. Померанц критикува

В своите априлски коментари по въпроса г-н. Браг каза, че се разпитват нови свидетели и се преглеждат допълнителни документи, но отказа да предостави подробности. Тогава през април, Най-малко трима свидетели, съобщава Times считан за централен в този случай. От няколко месеца Mr. Офисът на Браг не е чут или помолен да свидетелства.

Организацията Тръмп и нейният главен финансов директор Алън Х. Срещу Вайзелберг са повдигнати наказателни обвинения.

Миналия юли, преди да изтече мандатът на г-н Ванс, окръжната прокуратура обвини компанията. Изпълнение на 15-годишен план Компенсиране на своите ръководители с допълнителни облаги, скрити от властите, за укриване на данъци. Г-н. Weiselberg беше обвинен в укриване на данъци върху 1,7 милиона долара обезщетения, които трябваше да бъдат отчетени като доход.

Случаят е временен Предвидено е да се гледа делото По-късно тази година.

Криминално разследване в Джорджия

Г-н. Тръмп е под лупа. Разследване Бившият президент и други намесиха ли се престъпно в президентските избори през 2020 г.?

Г-н. Тръмп и съюзниците имаха няколко контакта с официални лица в Грузия след изборите Обаждане В него той призова държавния секретар Брад Рафенсбергер да „намери 11 780 гласа“. Той ще се нуждае от това число, за да преодолее преднината на президента Байдън.

Г-н да промени изборните резултати. Това е единственото криминално разследване, което се фокусира директно върху усилията на Тръмп. През януари висшият съдия на окръг Фултън Удовлетворих молбата на г-жа Уилис на специално жури по този въпрос.

Във вторник, Един различен съдия в окръг Фултън, г-н. Адвокатът на Тръмп и ключова фигура в разследването в Джорджия Рудолф У. Джулиани каза, че иска да пътува до там. Да се ​​яви пред събранието. На г-н бяха имплантирани два коронарни сърдечни стента миналия месец. Джулиани е казал на адвокатите, че не е достатъчно добре, за да пътува до Грузия.

READ  Мъск танцува за първите шофьори на Teslas от новата немска гигафабрика

Но съдията Робърт С. И. Макбърни, авг. Той временно му нареди да се яви лично и да даде показания на 17 (Съдия Макбърни каза, че датата може да бъде преразгледана, ако лекарят на г-н Джулиани предостави достатъчно медицински доказателства.)

„Г-н Джулиани не е имал въздушно пътуване, нито разрешително за ВЪЗДУХ“, каза съдия Макбърни. „Джон Мадън шофира из страната в големия си автобус, от стадион на стадион. Така че едно нещо, което трябва да проучим е, г-н. Въпросът е дали Джулиани може да се възстанови и да дойде тук непокътнат. С влак, автобус или Uber, или каквото и да е“, каза той и добави: „Ню Йорк не е близо до Атланта, но не е пътуване от Феърбанкс.“

Съдия Макбърни каза във вторник, че г-н. 78-годишният Джулиани каза, че иска да знае дали е обект на криминално разследване. Офисът на г-жа Уилис вече е посочил най-малко 17 души като мишени.

Криминално разследване на окръг Уестчестър

В окръг Уестчестър, окръжният прокурор Мириам Е. Roca изглежда се фокусира поне отчасти върху това дали Trump Organization е подвела местните власти относно стойността на голф игрището, за да намали данъците си. Тя има Призова фирмата За записи по въпроса.

Случаят на Вашингтон

През януари 2020 г. Карл Расин, главен прокурор на окръг Колумбия, Съден Г-н. Комитетът по встъпването в длъжност на Тръмп, това беше Висока заплата Повече от 1 милион долара при откриването през януари 2017 г. или собствения му семеен бизнес в Trump International Hotel.

Делото, което посочва встъпителния отбор, хотела и организацията Тръмп като ответници, трябва да бъде разгледано през септември, след като съдия реши, че може да продължи.

Г-н. Офисът на Расин е призовал няколко страни, включително бившата първа дама Мелания Тръмп и Иванка Тръмп, която председателства комисията по встъпването в длъжност, Ерик Тръмп и Томас Дж. попита Барак младши.

Изслушване на 6 януари

Камарен комитет Разследване на нападението на Капитолия от 6 януари – Помогнаха повече от десет души Бивши федерални прокурори – След поражението си на изборите през ноември 2020 г. Разглежда ролята на Тръмп и неговите съюзници.

Въпреки че групата няма правомощия да повдига наказателни обвинения, главният прокурор Мерик П. Може да препрати този въпрос на Гарланд.

Джона Е. Бромуич, Ребека Дейвис О’Брайън, Майкъл Ротфийлд И Ашли Уонг Допринесен доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.