Тръмп е класиран на пето място в офиса на New York AG повече от 440 пъти

Бившият президент Доналд Тръмп отказа да отговори на повече от 440 въпроса по време на показания в сряда пред следователи, работещи в офиса на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, като вместо това избра всеки път да се позовава на правото си от Петата поправка срещу самоуличаване.

Според множество доклади, позоваващи се на източници, запознати със случилото се по време на сесията в сряда, г-н Тръмп е отговорил само на един въпрос – той е дал името си, когато е бил попитан, след като е положил клетва като свидетел.

Бившият президент обяви намерението си да потърси защитата си от Петата поправка в сряда в края на дълго, разсеяно изявление, изпълнено с атаки срещу г-жа Джеймс, която наблюдава дългогодишното разследване дали името на г-н Тръмп е вярно. Имението нарушава данъчните закони на Ню Йорк.

„По съвет на моя адвокат и поради всички гореизброени причини, отказах да отговарям на въпроси относно правата и привилегиите, предоставени на всеки гражданин съгласно конституцията на Съединените щати“, каза той.

Малко след като публикува в собствения си сайт в социалните медии за посещението си в „много плюшените, красиви и скъпи“ офиси на г-жа Джеймс, бившият президент изпрати изявление чрез своя финансиран от правителството постпрезидентски офис.

Под изображението на Големия печат на Америка г-н Тръмп обвини главния прокурор на Емпайър Стейт, че е „подигравка“.[ing] „Провален политик, който умишлено се заговори с други“, за да „атакува“ него и бизнеса му и да ръководи „този фалшив многогодишен кръстоносен поход, който пропиля безброй долари на данъкоплатците“.

„Това, което Летиша Джеймс се опита да направи през последните три години, е обида за правната система, обида за данъкоплатците в щата Ню Йорк и нарушение на най-свещените права и защита, предоставени от конституцията на Съединените щати“, каза г-н Тръмп. Той каза, че „не е направил нищо лошо“.

READ  Сиатъл Маринърс придобиват Луис Кастило, изпращайки пакет с Ноелви Марте до Синсинати Редс.

Г-н Тръмп, който веднъж каза, че използването на петата поправка срещу самоуличаване е доказателство за вина, каза, че сега разбира защо някой трябва да „вземе петата“, ако е невинен.

„Когато вашето семейство, вашата компания и всички хора във вашата орбита станат мишени на лов на вещици, подкрепян от безпочвени, политически мотивирани застъпници, адвокати и медии за фалшиви новини, нямате избор“, обясни той. Претърсването на ФБР в дома му в Палм Бийч, Флорида, беше част от федерално разследване дали той е нарушил законите срещу кражбата на правителствени документи и дали е притежавал незаконно класифицирана информация. Че можеше да обвинява себе си.

„Нямам избор, защото сегашната администрация и много адвокати в тази страна са загубили всички морални и етични граници на дисциплина“, каза той.

Отказът на г-н Тръмп да отговори на въпроси може да го предпази от наказателна отговорност във всякакви съдебни дела, заведени в резултат на разследването на г-жа Джеймс (самият той не може да повдига наказателни обвинения срещу него или неговата компания според закона на Ню Йорк).

Но тъй като разследването на главния прокурор на Ню Йорк продължава в граждански съд, правни експерти казват, че ако Джеймс заведе някакви дела срещу него или неговата компания в резултат на разследването, решението му да се позове на Петата поправка може да бъде използвано срещу него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.