Тръмп е знаел, че данните за измамите на избирателите в съдебните документи са неверни, казва съдията

Коментирайте

Бившият президент Доналд Тръмп и неговите политически съюзници разбират, че широко разпространените твърдения за измама на гласоподаватели в Джорджия са неоснователни, но продължават да отправят необосновани твърдения към съдилищата и обществеността, според последните документи на федералния съд.

Становище от 18 страници беше публикувано в сряда от съюзника на Тръмп и консервативния адвокат Джон Ийстман, който възрази срещу призовката за проучвателните имейли на комисията на Камарата. 6 януари2021 г. Капитолия е атакуван от про-Тръмп тълпи.

Съдията от окръжния съд на САЩ Дейвид О. Картър установи, че няколко документа между сътрудници на Тръмп трябва да бъдат оповестени публично, тъй като тяхната група е участвала в „погрешно представяне на числата на измамите на гласоподавателите в Джорджия и опити за отмяна на изборните резултати във федералния съд“.

„Имейлите показват, че президентът Тръмп е знаел, че някои данни за измамите на гласоподавателите са неверни, но е продължил да фалшифицира тези числа в съда и пред обществеността“, пише Картър. „Съдът намира, че тези имейли са в достатъчна степен свързани със и в подкрепа на заговор за измама на Съединените щати.“

През март, Картър казах Тръмп „преувеличи“ федералните престъпления в опит да блокира преброяването на гласовете в Електоралната колегия на 6 януари от Конгреса. Това решение дойде в решение, адресирано до няколко критични имейла. Ийстман Той се противопостави на преместването в комисия на Камарата.

Ийстман написа ключови правни бележки, насочени към отричане на победата на демократа Джо Байдън По-късно цитиран Привилегията адвокат-клиент е щит срещу предаване на документи, поискани от групата, която според него е била представител на Тръмп по това време.

READ  Актуализации на живо за процеса в Паркланд: Николас Круз избягва смъртното наказание

Комисията твърди в документацията, че претенцията на Eastman за привилегия е била отменена от „отказ от престъпления/измама“. Това изключение означава, че комуникацията между адвокат и неговия клиент не трябва да се пази поверителна, ако се установи, че адвокатът помага на клиента да извърши престъпление. За да разреши спора, панелът поиска от съдия Картър лично да прегледа документите, за да види дали смята, че Ийстман действително помага на Тръмп в престъпна дейност.

В подаването от сряда Картър заключава от съвместни документи, че правният екип на Тръмп сега „изяснява, че президентът Тръмп е завел някои от делата не за да търси правна защита, а за да наруши или забави действията на Конгреса чрез съда на 6 януари“.

Състоянието на големи разследвания, включващи Доналд Тръмп

Ийстман каза в имейл, че Тръмп е подписал документи за съдебно дело в Джорджия на 1 декември, но е научил, че „някои от обвиненията в него са неверни“. Eastman написа, че Тръмп подписва нови документи за този случай „няма да е точно с това знание (и включване чрез препратка)“.

Но Картър написа със съзнателно неточни числа, че „Тръмп и неговите адвокати в крайна сметка подадоха жалба“. Картър също така написа, че Тръмп е подписал правен документ в съд в Джорджия, удостоверявайки, че е „верен и точен“, доколкото му е известно.

Картър нареди на Ийстман да пусне повече от 30 документа, поискани от комисията на Камарата до 14:00 часа на 28 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.