Тръмп атакува Пенс на 6 януари, докато събираше вярващи от GOP 2024

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Нашвил – Бившият президент Доналд Тръмп, ян. 6, 2021 г. използва евангелска конференция, за да дразни бившия вицепрезидент Майк Пенс за поддържане на Конституцията.

„Майк Пенс имаше възможността да бъде най-добрият. Той имаше възможността да бъде най-историческият“, каза Тръмп в първите си коментари за своя някога управляващ партньор между изслушванията в комисията на 6 януари. Изправен пред силен натиск, Пенс реши да продължи напред със своята конституционна роля при сертифицирането на изборите. — Майк няма смелостта да действа. Той добави: „Майк беше уплашен, че беше уплашен.“

Бенц, който не присъства на конференцията, също нарече Тръмп своя „човешка конвейерна лента“ за ролята му в придвижването на изборния процес напред, заявявайки, че възнамерява да го нарече „робот“. Собствените помощници на Тръмп свидетелстваха, че Бенц е казал на президента, че предприемането на действия за осуетяване на изборите е противоконституционно..

Говорителят на Пенс не отговори на искане за коментар. Мнозина, близки до Пенс, казаха, че вярват, че 6 януари ще докаже позицията на бившия вицепрезидент сред избирателите на консерваторите, а Тръмп продължава да го укорява, че е отказал да излезе от церемониалната си роля да надзирава номерата на изборните колегии.

В интервю по-рано тази седмица, Марк Шорт, главен изпълнителен директор на Benz, каза, че се надява действията на Benz в крайна сметка да работят в негова полза. „Кривата на историята ще бъде изкривена към това, което той направи“, каза той.

В петък следобед Тръмп изнесе основна реч на Годишната конференция по пътя към мнозинството на Коалицията на вярата и свободата, която послужи като предварителен преглед на това как ще изглежда полето за президентски избори на Републиканската партия през 2024 г. Но Пенс – заедно с други потенциални президентски съперници – избра да не присъства. Освен Тръмп, никой друг оратор не спомена събитията от 6 януари в първите дни на конференцията.

90-минутната реч на Тръмп беше пряко отричане на действията на комисията на 6 януари, които досега бяха излъчени на обществеността на три драматични части. Коментарите му – и атаките му срещу Бенц – получиха аплодисментите на консервативната тълпа.

READ  Акциите се понижават, доларът се покачва, докато Китай блокира рисковете от Reuters

Бившият президент агресивно се стремеше да осуети планираната история за предателство, излязла от разследването. Тръмп каза на конференцията, че се надява да оттегли изборите през 2020 г. в щатските законодателни органи, вместо да ги обърне напълно, а експерти казаха, че този ход ще наруши Конституцията.

Пенс беше поканен да говори на конференцията, но не я избра, каза Ралф Рийд, основател на организацията, която е близка и до двамата. „Ако Майк Пенс искаше да дойде и да направи преглед на тези хора, можеше да го направи“, каза Рийд пред репортери в петък следобед. — Не казвам, че е трябвало да го направи.

Рийд каза, че губернаторът на Флорида Рон Десантис (R) също е бил поканен, но не е присъствал.

Конференцията представлява първото голямо събиране на 2024 GOP състезатели, като им даде възможност да започнат да тестват новините с евангелски лидери и активисти, които са едни от най-влиятелните наблюдатели в републиканската президентска политика.

Атаките срещу президента Байдън и демократите се фокусираха върху високата инфлация, високите цени на газа и намеците за бурно изтегляне на САЩ от Афганистан. Насочвайки се към големите технологии и корпоративните лидери, повечето хора добавиха популистки щамове към своите предложения. И всички бяха докоснати от културни проблеми, промени в етиката на коронавируса, училищната програма и полова идентичност, която приемат левите.

Тръмп посочи, че може да потърси отново Белия дом, като в един момент си помисли за „следващия ни републикански президент“ и „Чудя се кой ще бъде той“. Той беше отстранен, след като около 2000 души го аплодираха.

„Някой иска ли да се кандидатирам за президент?“ Тръмп попита, тълпата изсвири, аплодира и някои започнаха да скандират „Америка“.

Но той не беше единственият, който изпробва водата. Сен се обърна към срещата в петък сутринта. Тим Скот (SC) се разхождаше напред-назад през сцената на балната зала, прогнозирайки, че републиканците ще спечелят мнозинство в Камарата на представителите и Сената през ноември, след което вдигна ръце и добави: „Тогава след две години – имам мечта“, каза преп. Мартин Лутър Кинг, младши Бележка.

READ  Новият вариант на мутант XE Omigron може да е най-разпространеният covid - времева линия

Той спря за аплодисменти и след това описа мечтата за контрол на Републиканската партия във Вашингтон. „Ще покажем на Съединените щати как се възстановявате след боксов мач“, каза Скот.

Сенатор Рик Скот (Флорида), друг републиканец, който оглавява кампанията на Сената на Републиканската партия, се фокусира върху плана за 2024 г., заявявайки, че е оптимист за перспективите на Републиканската партия през ноември. „Рецесията идва“, каза той.

Скот също така отбеляза противоречивия си план за повишаване на федералните данъци върху доходите за почти половината американци.

Планът беше широко разглеждан като инициатива в навечерието на президентските избори и беше приет от демократите като доказателство, че Републиканската партия ще прилага по-строги политики към бедните. Сенаторът от Флорида каза: „Това не е за хора със слаби сърца“. „Това ще предизвика страх в сърцата на някои републиканци.“

Екипът на Рийд положи големи усилия да достигне до лидери на латиноамериканската религия, като привлече стотици от тях. Някои от първите думи в проекта бяха на испански. „Нощта на молитвата и поклонението“ включва две молитви, изнесени на испански и преведени на английски и включва кубинска група.

Тридневната конференция се провежда в добре климатизирана бална зала в обширния Gaylord Aubreyland Resort & Convention Center в Нашвил. Доставчици, разположени извън конферентната зала, продаваха йодни таблетки за защита от ефектите на ядрени осадки (35 долара за седемдневно разпространение) и тениски за Тръмп, „защото Тръмп ви каза така“. Един щанд популяризира услугите за консултиране при бременност.

Потенциалните кандидати за президент на Републиканската партия представиха демократите като почти антиамериканска сила, която не харесва страната, а не опозицията. „Левицата не иска нищо повече от революция“, каза посланикът на ООН Ники Хейли в основно обръщение в четвъртък по време на администрацията на Тръмп. „Техното е обратното на 1776 г. Те ни връщат назад.“

READ  Бизнесът на Никс Алек Бергс ще освободи място, за да преследва Джалан Брънсън от Нерленс Ноел до Пистънс, според доклада

Скот продължи: „Войническият лев у нас се превърна във враг отвътре“. Той направи пауза, за да позволи на публиката да усвои посланието му. „Мислиш, че е толкова драматично, нали? Наричаш ги врагове отвътре.

Скот предположи, че страната има нужда от телесни наказания. „Превключването е южна форма на мотивация“, каза той, обяснявайки как майка му го е биела, за да го накара да се съсредоточи повече върху училище. „Понякога оглеждам страната ни днес и си мисля, че имаме нужда от нов вид мотивация.

Представителят Джим Джордан (Охайо), който каза, че се надява Тръмп да се кандидатира отново, също атакува темата. „Левицата не харесва страната“, каза той. „Те не харесват хора, които създават неща, отглеждат неща и преместват нещата.“

Много говореха за Украйна, ООН. Хейли разказа история за това как е нарушил протокола, като се е срещнал с украинците, преди да се срещне с руснаците като посланик. Използвайки възхищението си от украинските бойци, той казва, че това е сравнителен недостатък на патриотизма, който изпитва в Съединените щати.

— Имам признание — каза Хейли. „Гледам украинския народ и чувствам, че имаме такъв патриотизъм. Бяхме само ние. Имахме този велик американски дух и трябва да го върнем.

Има допълнителни оратори, включително кандидатът за Сената на Джорджия Хершел Уокър, който ще се качи на сцената в събота.

Освен че вбесиха Бенц, Шорт, Фил Стивън и бившият главен прокурор Уилям Б. Тръмп също беше ядосан на други бивши съветници, които свидетелстваха, включително Бар, двама души, които говориха анонимно, за да обсъдят частни разговори, и се съсредоточиха върху разследването, въпреки че някои от съветниците му се опитаха да омаловажат интереса му.

По време на речта си в петък той обвини Тръмп, че не се е намесил от негово име. „Бил Бар се страхуваше от някои неща. Знаете какви са те“, каза Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.