Тропическите смущения показват най-добрата обстановка над Карибите; Прогноза, че тропическата буря скоро ще се превърне в пони – Орландо Сентинел

Според Националния център за урагани, тропическа буря в Карибите показва най-добрата обстановка за сряда следобед и скоро може да бъде класифицирана като пони от тропическа буря.

„Видими сателитни изображения с висока разделителна способност предполагат, че системата може да се опитва да затвори център на юг от островите ABC, но наблюденията на повърхността все още не са сигурни“, пише Ричард Бас, старши експерт по ураганите на NHC. „Радарните изображения от Curaao все още не са показали определен център. Тази система може да се превърне в тропически циклон всеки момент.“

Национален самолет за океански и атмосферни урагани Хънтър изследва системата в сряда следобед, но не беше достатъчно организиран, за да го нарече тропическа буря. Прогнозите предвиждат бурята да се засили леко, но няма значителна интензивност до по-късно тази седмица, тъй като наближава югозападните Кариби, където системата може да се превърне в първия ураган за сезона.

Прогнозата на Националния център за ураганите в сряда от 11 часа сутринта казва, че се очакват проливен дъжд и ветрове със сила от тропически бури на Наветрените острови и части от Северна Венецуела и Северна Колумбия до четвъртък сутринта.

Системата беше разположена на около 65 мили изток-югоизток от северния край на полуостров Гуахира, Колумбия, с максимални 40 мили в час ветрове, движещи се на запад при 21 мили в час, актуализирано към 23:00 часа. Предупреждението за тропическа буря е прекратено за Кюрасао и Аруба.

Тъй като системата е неорганизирана, експертите по ураганите подозират, че тя може да се промени през следващите 12 часа.

„Една от причините, поради които не успяхме да затворим цикъл досега, е много бързото темпо“, каза Ерик Блейк от NHC. Но моделите показват, че смущението се стабилизира вечер. След това системата не трябва да се засилва два дни. До петък може да се засили отново, каза Блейк.

READ  Лидерът на шведските демократи иска партията да премине към членство в НАТО, ако Финландия кандидатства за присъединяване към коалиция

Има предупреждение за тропическа буря в Тринидад и Тобаго; Гренада и нейните съюзници и части от колумбийското крайбрежие. Докато продължава на запад, системата се очаква да бъде близо до или над Никарагуа в петък вечерта.

Има ветрове със сила на тропически бури, които се простират навън до 70 мили от центъра на системата. Както подсказва името, това е пони от тропическа буря. NHC предлага 90% шанс за формиране през следващите пет дни.

„Според прогнозата системата ще премине близо до колумбийския полуостров Гуахира рано в четвъртък и над югозападното Карибско море по-късно в четвъртък и петък“, каза NHC.

Метеоролозите имат поглед върху две други смущения с потенциал да се превърнат в тропическа система.

Дъжд и гръмотевични бури през нощта в северозападната част на Мексиканския залив. Възможно е по-нататъшно развитие, но системата в момента е в състояние на безпорядък. Докато се движи бавно на запад през северния Мексикански залив и към Тексас, NHC предлага 40% шанс да се развие в тропическа система през следващите два до пет дни. Очаква се да се премести във вътрешността на Тексас в четвъртък.

За разследване е изпратен самолет от резерва на ВВС от ураган Хънтър, което показва, че системата е зле организирана.

„Все още е възможен известен бавен растеж и краткотрайна тропическа депресия ще стане стабилна близо до брега, преди да завие на северозапад и да се премести във вътрешността на Тексас в четвъртък. Независимо от растежа, вероятно е силен дъжд в някои части на крайбрежието на Тексас над следващите няколко дни“, каза NHC.

READ  Илон Мъск твърди, че юридическият екип на Twitter е нарушил NDA

Също така, тропическа вълна над централния тропически Атлантически океан създава нередовни валежи и гръмотевични бури. Очаква се тази вълна да взаимодейства и да образува друга тропическа вълна по-късно тази седмица. Очаква се вълната на NHC да остане стабилна при 10% през следващите два дни и 30% за следващите пет дни.

Ако някоя от тези системи се развие, това ще бъде втората система за сезона след тропическата буря Алекс, която изваля почти един фут в някои части на Флорида по-рано този месец.

След Бони следващите две имена са Колин и Даниел.

Тропическата система може да се нарече тропическа депресия, без да се развива в състояние на тропическа буря. Тази система няма да бъде наречена, докато не духне със скорост 39 мили в час и няма да бъде наречена ураган, докато не духа със скорост 74 мили в час.

Сезон 2022 от 1 юни до ноември. След 30-те бури, наречени 21 от 2020 г. и 2021 г., се предвижда да бъдат с 30 години по-дълги от друга природа за бури.

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.