Тропическата депресия Никол отслабва до 35 mph вятър

Тропическата буря Никол отслабна до ниско и напусна Флорида късно в четвъртък, но ефектите от предишната буря от категория 1 все още се разкриват – заповеди за евакуация, откриване на човешки останки, срутени домове, пътища и кейове и четири смъртни случая, свързани с бурята.

Ураганът Никол връхлетя остров Норт Хътчинсън на юг от Веро Бийч около 3 сутринта в четвъртък като ураган от категория 1 с постоянни ветрове от 75 мили в час. Пристигането на Никол шест седмици след като ураганът Иън достигна Флорида, е опасно за крайбрежните общности, които вече са засегнати от буря от категория 4.

Дори след като Никол се премести на Западния бряг, жителите на Daytona Beach Shores Condominiums в окръг Volusia Наредено да се напусне Защото се срути морска стена. Други сгради са изложени на риск, според службата на шерифа на окръг Волусия.

Бурята ерозира плажовете толкова силно, че домовете в Wilbur-by-the-Sea паднаха в Атлантическия океан или едва стояха.

„Очевидно не е значителна буря като урагана Иън“, каза губернатор Рон ДеСантис на пресконференция в четвъртък сутринта в Талахаси за опустошителната буря, която удари Флорида през септември. „Но когато става въпрос за предистория, вие разглеждате общностите, особено в района на окръг Волусия, където имате много ерозия по крайбрежието. Това изложи на риск някои структури и те работят много усилено, за да гарантират, че всички са в безопасност.

READ  Акциите падат, за да започнат натоварена седмица от печалби, данни за инфлацията

Криста Даулинг Гудрич, която управлява 130 жилища под наем в Дейтона Бийч Шорс като директор продажби и маркетинг в Salty Dog Vacations, видя бреговата линия скрита зад някои имоти, докато евакуациите бяха в ход точно преди бурята. Той се опита да посети мястото на инцидента в четвъртък сутринта, за да види как се справят.

„Докато бяхме там, целият заден двор започна да се срутва в морето. Стигна до къщата“, каза тя. Водата компрометира и останалата земя между близките многоетажни кооперации, каза тя.

Длъжностните лица в Дейтона Бийч сметнаха многоетажните жилищни сгради на брега на морето за опасни и тръгнаха от врата на врата, карайки хората да вземат вещите си и да си тръгнат. Служителите на окръга сметнаха 24 хотела и апартаменти в Дейтона Бийч за опасни и наредиха да бъдат евакуирани. WESH-гл. 2 доклад.

„Това са високи сгради. Така че хората, които не искаха да напуснат, те физически ги изгониха, защото не беше безопасно“, каза Гудрич. „Сега се притеснявам за инфраструктурата в този район, защото ако морските стени изчезнат , те няма да позволят на хората да се върнат… за известно време. Хората ще бъдат разселени.“

Сърфистите на Lauderdale-by-the-Sea Beach се разхождат пред част от риболовния кей Anglin's, който се срути по време на тропическа буря в четвъртък.

Властите предупредиха, че бурята на Никол може да унищожи повече плажове. Рядък ноемврийски ураган накара властите да затворят летища и тематични паркове и да наредят евакуации.

READ  Дъщеря на „духовния водач“ на инвазията на Путин в Украйна, убита при взрив на кола: руски медии

Северно от Волусия в окръг Флаглер високият прибой не отнесе домовете, но главният път го направи.

На север в окръг Сейнт Джонс шест мили от Water State Road A1A остават непроходими, казаха служители на окръга. В туит. Части от крайбрежната магистрала Свети Августин беше смазан От комбинацията от бурята на Никол и високия прилив.

Кметът на Ориндж Каунти Джери Демингс каза на пресконференция в четвъртък, че четирима души са починали в резултат на Никол. Двама души бяха убити от токов удар от свален електропровод в предградието на Орландо.

Според офиса на шерифа на окръг Ориндж една жена, която е пътувала с него, е била обявена за мъртва в болницата, след като двамата са влезли в контакт с електропровод в квартал Конуей, югоизточно от Орландо. Според News4Jax още един човек е бил откаран в болница, след като е бил ударен от свален електропровод в наводнен район на Сейнт Августин.

Демингс каза, че още двама души са загинали при катастрофа на магистралата във Флорида в окръга в четвъртък сутринта.

Въздухът на Никол Беше направено неочаквано откритие На плажа на остров Хътчинсън остави свлачище – човешки останки. Офисът на шерифа на окръг Мартин заяви в публикация във Facebook, че се смята, че останките на шест тела са били извадени от гробище на местни американци в същия район.

Служителите на Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида защитават район, където са открити древни човешки останки от вълните на урагана Никол на плажа Частейн в Стюарт.
READ  New York Mets Jacob deGrom е жив зад Force Game 3

Хиляди хора останаха без електричество в четвъртък вечерта, с повече от 52 000 прекъсвания в окръг Бревард.

В четвъртък сутринта слънцето отново изгря в Южна Флорида, докато ветровата система на бурята се влачеше на север. Някои крайбрежни квартали бяха наводнени и голяма част от кея Anglin в Lauderdale-by-the-Sea изчезна.

Сигнали за извънредни новини

Сигнали за извънредни новини

Ще се случи

Получавайте известия за развиващи се истории с нашите безплатни имейл известия за извънредни новини.

Окръг Палм Бийч отмени заповедта си за евакуация в четвъртък сутринта, която се отнася за крайбрежните квартали, мобилните домове и ниско разположените райони.

Към 22:00 Тропическата депресия Никол беше на около 20 мили северно от Талахаси, с максимални постоянни ветрове от 35 мили в час и движещи се на северозапад със скорост 15 мили в час.

Никол ще се премести през югозападна Джорджия и западна Каролина в петък, според последните съвети от Националния център за ураганите. Очаква се да се разсее до петък вечерта.

Някои места все още бяха под предупреждения за тропически бури и буря: Предупреждение за тропическа буря беше в сила от линията на окръг Флаглер/Волусия във Флорида до Алтамаха Саунд в Джорджия и Арибека до Индианския проход. Издадено е предупреждение за буря за линията на окръг Флаглер/Волусия до Алтамаха Саунд, устието на река Сейнт Джонс до Джорджтаун и река Онклоуд до река Охлогони.

След стачката в четвъртък А Рядко ноемврийско торнадо, Атлантическият океан е чист от потенциални бури, според петдневната прогнозна карта на Националния център за урагани. Сезонът на ураганите официално приключва на 30 ноември.

В този доклад е използвана информация от Orlando Sentinel.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.