Три извода от първичните избори във Върмонт, Уисконсин и Мичиган

Първичните избори на републиканците за губернатор на Уисконсин бяха най-внимателно наблюдаваната надпревара за вечерта. Това се превърна в битка за ръководството на Републиканската партия между бившия президент Доналд Тръмп и бившия вицепрезидент Майк Пенс. Наставляваният от Тръмп бизнесмен Тим Майкълс се изправя срещу бившия вице-губернатор Ребека Клейфиш, която е подкрепяна от Пенс и бившия губернатор Скот Уокър, за когото той беше номер 2 в щата в продължение на осем години.

Ето три извода от първичните избори във вторник в Уисконсин, Минесота, Върмонт и Кънектикът:

Президентът на Щатския сенат Pro Tempore Бека Палинт спечели първичните избори на демократите за единственото място в Камарата на представителите на Върмонт. Проект на CNNПовеждайки я по пътя към това да стане първата жена, представляваща щата в Конгреса.

Сен. Пейлинт, подкрепена от Бърни Сандърс, победи лейтенант-губернатора Моли Грей, по-умерен кандидат, подкрепян от пенсионирания сенатор Патрик Лийхи.

В резултат на това мястото в Къщата е отворено Пенсионирането на Лейхи. Конгресменът Питър Уелч, който служи от 2007 г., спечели първичните избори в Сената на Демократическата партия за мястото на Лийхи. CNN планира.

Пейлинт ще влезе в общите избори през ноември като голям фаворит за спечелването на мястото.

Бивш учител, Пейлинт имаше подкрепата на други водещи прогресивни групи и политици. Грей привлече подкрепата на умерените държавни лидери, включително Лийхи, който не предложи официално одобрение, но каза, че е гласувал за него. Бивши губернатори на Върмонт. Хауърд Дийн и Мадлин Кунин също подкрепиха Грей.

Но в надпревара, която предложи малко значителни различия в политиката между водещите кандидати, победата на Пейлин в претенцията за прогресивната мантия – одобрена от сенатор Елизабет Уорън и съседния Ед Марки от Масачузетс – може да й помогне сред първичните гласоподаватели. Трябва да се наклони повече наляво от средния демократ от Върмонт.

READ  Леа Микеле ще участва във „Funny Girl“ след напускането на Бени Фелдщайн

Надпреварата за Сената в Уисконсин е насрочена

Общите избори за Сената на Уисконсин бяха деликатен процес от седмици. Но във вторник вечерта започна сериозно.

Републикански сенат. Рон Джонсън лесно спечели първичните си избори за преизбиране, докато кандидатът на Демократическата партия в Сената и вице-губернатор на Уисконсин Мандела Барнс спечели кандидатурата на републиканците да свали титуляра.

„Извън връзка“: Барнс и Джонсън от Уисконсин се подготвят за предизборна кампания
Надпреварата неофициално започна преди две седмици, когато трима висши демократи се кандидатираха срещу Барнс Изоставен състезание и одобрен лейт.

Джонсън срещу Състезанието на Барнс ще бъде една от най-внимателно наблюдаваните кампании от цикъла за 2022 г. Той изправя републиканците, които си навлякоха гнева на демократите заради връзките си с бившия президент Доналд Тръмп и които изказаха поредица от конспиративни теории срещу демократ, който заема много прогресивни позиции.

Въпреки че Джонсън и Барнс са политически противници, те вече са започнали да използват подобен език, за да определят другия, наричайки се един друг „недостъпни“, крайни и несъгласни с избирателите в щата.

Уисконсин е един от двата Сенатски места в този цикъл В момента републиканците държат щата, който президентът Джо Байдън спечели през 2020 г. Щатът е политическо огнище, откакто битките през 2011 г. за правата на профсъюзите за договаряне доведоха до поляризирани избиратели в щата много преди изборите на Тръмп през 2016 г.

Омар оцелява след изненадващо ухапване на нокътя

представител на Минесота Илхан Умар Преживя основно предизвикателство Във вторник CNN прогнозира – но тесният и тесен резултат ще насърчи критиците на прогресивния член на „екипа“ да опитат отново след две години.
Омар се кандидатира за трети мандат в Минесота 5-ти конгресен окръгТой отблъсна първично предизвикателство от бившия градски съветник на Минеаполис Дон Самюелс и трима други кандидати от Демократическата партия.

Самуелс се кандидатира като про-полицейски критик на призивите на Омар „да си върне полицията“. Самуелс и съпругата му съдиха град Минеаполис, за да го принудят да увеличи своя полицейски персонал до 741 служители, изисквани от хартата на града.

READ  Uber беше пробит от хакер при инцидент с киберсигурността

Инерцията, широко разглеждана като дългосрочно предизвикателство, се изгради, след като кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей подкрепи Самуелс миналата седмица. Той беше подкрепен от профсъюзи, няколко кметове на предградия и умерени лидери на DFL. Неговата близост може да вдъхнови нов опит за сваляне на Омар през 2024 г.

Победата на Умар Другите двама либерални членове на „отбора“, представител на Мисури. Кори Буш и представител на Мичиган. Rashida Tlaib идва седмица след като победи основните предизвикателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.