Тревен пожар в Балч Спрингс изгаря множество домове, издадени са евакуации – NBC 5 Далас-Форт Уърт

Какво трябва да знаете

  • Огънят е унищожил девет къщи и може да е нанесъл щети на още дузина.
  • Няма данни за пострадали жители или пожарникари.
  • Смята се, че пожарът е избухнал, след като косачки са се ударили в камъни и са изпратили искри, които са запалили тревата. Работници съобщиха за пожара на противопожарната служба в Балч Спрингс.

Голям тревен пожар избухна в квартал Балч Спрингс в понеделник следобед, унищожавайки най-малко девет къщи и потенциално повреждайки още десетки, твърдят служители.

Смята се, че пожарът е избухнал, когато работници са се сблъскали с отломки, докато са косели голямо поле в северозападния ъгъл на междущатска магистрала 20 и южния пояс. След това огънят се разпространи в близкия квартал, където първо изгори огради и след това се разпространи към домовете в блок 14700 на Broadview Drive.

Шефът на пожарната в Балч Спрингс Шон Дейвис каза на NBC 5, че работните екипи са съобщили за пожара и неговият отдел е реагирал с единствения камион с храсти. Дейвис каза, че пожарната служба има само осем пожарникари на дежурство през деня и има помощ от няколко близки служби.

Дейвис каза, че има 14 структури за потвърждаване на щетите от пожар и вероятно до 20 с някакъв вид щети.

Девет къщи изглежда са напълно унищожени от пожара, според Texas Sky Ranger.

Служители на пожарната евакуираха няколко домове, след като поредица от пламъци обхванаха домове по Broadview Drive и Bell Manor Court, недалеч от началното училище Mackey.

Не се съобщава за пострадали.

Най-малко девет къщи бяха унищожени и близо дузина други повредени, тъй като тревен пожар обхвана квартал Балч Спрингс в понеделник, 25 юли 2022 г.

READ  Директни съобщения: Русия окупира Украйна

Американският Червен кръст работи с Balch Springs Emergency Management, за да помогне на семействата, разселени от пожара. Центърът за отдих Balch Springs е отворен и достъпен за жертвите на пожари.

Пожарникари от няколко областни департамента, включително Далас, Мескит, Сънивейл, Сийговил и окръг Далас, помагат в борбата с Балч Спрингс.

Моля, проверете отново и актуализирайте тази страница за най-новата информация. Мередит Йоманс и Кен Калтоф от NBC 5 и Оливия Мартинез от Telemundo 39 допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.