Тортата е направена в опита за каскадница с Мона Лиза

от Джаки Палумбо, CNN

Посетител на световноизвестния музей Лувър в Париж в неделя беше хипнотизиран от Мона Лиза, докато замръзна през безопасното стъкло на ренесансова картина.

Партньорът на CNN BFTMV съобщи, че мъжът, който изглежда носеше перука, яде торта с него във видеоклипове на инцидента, споделени в социалните медии.

Той се приближи до картината в инвалидна количка, според Лувъра. Видеозаписи от последствията показват как той се разхожда с инвалидна количка наблизо.

„Един наблюдател симулира невъзможност за достъп до работа с инвалидна количка, която беше монтирана в защитена кутия. Лувърът използва обичайните си практики за тези с ограничена подвижност, позволявайки им да оценят това страхотно произведение на изкуството.“ В доклада се отбелязва.

„Докато стоеше близо до картината, този човек хвърли сладкиша, скрит в личните му вещи, в стъклената кутия на Мона Лиза. Това действие не оказа никакво влияние върху картината и тя не беше повредена по никакъв начин.“

Зявач, който дойде в Лувъра, нарисува тортата върху стъклото, което защитава Мона Лиза.
дълг: klevisl007 чрез Twitter / Reuters

36-годишният мъж е арестуван и откаран в психиатрична болница в щаб на полицията, според парижката прокуратура. Разследването е образувано от адвокат „за опит за увреждане на културни ценности“. Лувърът се оплака.

В Публикувано е видео Посетител на музея в Туитър чу мъжа да казва на френски: „Мислете за земята, хората я унищожават“.

Друго видео от местопроизшествието показва как служител почиства глазурата от стъклото.

Шедьовърът на Леонардо да Винчи, най-известната картина в света, привлича милиони посетители всяка година.

Интригуващият портрет както на касапницата, така и на кражбата не е нищо ново. Тя е открадната от служител на Лувъра през 1911 г., което повишава международното му присъствие, а през 50-те години на миналия век основата на платното е подложена на киселинна атака, което води до запазване на говеждото му месо, включително бронирано стъкло. През 2009 г. жена ядосано хвърли керамична чаша по картината, счупвайки чашата, но картината не я нарани.

READ  Оливия намери Родриго в USC да посещава уроци в музикалното училище Thornton

Тази статия беше актуализирана с доклада на Лувъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.