Тайните служби нямат нови текстове, които да предоставят на комисията от 6 януари, всички текстове, които не са архивирани, са редактирани и не могат да бъдат извлечени.

Коментирайте

Тайните служби на САЩ нямат нови текстове, свързани с изслушването в Конгреса на 6 януари, и премахнаха всички други текстове, разменени от техните агенти по време на атаката срещу Капитолия през 2021 г., обясни високопоставен служител. материя.

Освен това Националната агенция за архиви във вторник поиска повече информация за „възможното неразрешено изтриване“ на текстовите съобщения. Главният регистратор на правителството на САЩ е поискал от Тайните служби да уведоми Архивите в рамките на 30 дни, включително да опише изтриването на документите и как документите са били изгубени.

Очаква се правоохранителната агенция, чиито агенти бяха замесени в разследването от 6 януари за проследяване и планиране на действията на президента Доналд Тръмп през този ден, да сподели решението с групата в своя отговор от петък, 6 януари. Призовка за речи и други записи.

Агенцията, която взе решението след преглед на комуникационните си бази данни през последните четири дни, ще предостави хиляди записи, но всички преди това са били споделени с комитетите за надзор на агенцията и Конгреса, каза високопоставеният служител. Никой не се очаква да хвърли нова светлина върху ключови въпроси, които комисията разследва, включително разказа на старши сътрудник на Белия дом, който информира комисията на 6 януари за това дали Тръмп е нападнал агент на Тайните служби.

Много от SMS-ите на мобилните телефони на нейните агенти бяха окончателно изчистени от средата на януари 2021 г. и служители на Сикрет Сървис казаха, че това е резултат от нулиране в цялата агенция и подмяна на телефоните на служителите, което започна да се планира месеци по-рано. Агентите на тайните служби, които защитават президента, вицепрезидента и други висши правителствени лидери, бяха инструктирани да качват стари текстови съобщения, включващи държавен бизнес, на вътрешно устройство на агенцията преди нулирането, но много агенти не го направиха, каза високопоставеният служител. са направили

READ  Последни новини за войната в Русия и Украйна

В резултат на това ценни доказателства – комуникации в реално време и реакции от агенти, които са комуникирали директно с Тръмп или са помогнали за координирането на плановете му преди и след 6 януари – е малко вероятно някога да бъдат възстановени, казаха двама души, запознати с комуникационната система на Тайните служби. Те поискаха анонимност, за да обсъждат чувствителни въпроси без одобрението на агенцията.

Избраният комитет на Камарата на представителите, който разследва проникването на поддръжници на Тръмп в столицата на САЩ от 6 януари 2021 г., издаде призовка до Тайните служби на САЩ в петък, търсейки свързани телефонни номера, отчети за дейността и други записи.

Службата на главния инспектор към Министерството на вътрешната сигурност засили разследването на групата миналата седмица, като каза, че Тайните служби са унищожили текстовете от 5 и 6 януари, след като неговата служба ги е поискала като част от собственото си разследване.

Генералният инспектор на DHS Джоузеф Гафари, назначен от Тръмп, информира членовете на Комитета за избор на Камарата в петък, след като изпрати писмо до законодателите миналата седмица, като ги информира за липсващите текстови съобщения. Той също така каза, че служителите на DHS са били бавни, за да предадат информацията, която е поискал, което служители на вътрешната сигурност отрекоха.

Антъни Гулиелми, говорител на Тайните служби, каза, че агенцията не е изтрила текстовите съобщения злонамерено и че Тайните служби са загубили някои данни след предварително планирана подмяна на телефоните на служители в цялата агенция. Подмяната започна месец преди службата на главния инспектор да отправи искането си, каза той миналата седмица.

READ  Supreme Court Row срещу Wade: Актуализации на живо

Гулиелми призна, че някои данни от телефоните са били изгубени при прехвърлянето, но настоя, че не са липсвали „никакви букви“, които OIG е търсила.

Председателят на комисията Бени Г. Томпсън (D-Miss.) сигнализира, че призовката може да разреши несъответствията в сметките между OIG и Тайните служби, които попадат в DHS.

Текстовите съобщения биха могли да предоставят на панела повече подробности за действията на агентите на Тайните служби и бившия президент по време на атаката срещу Капитолия.

Бившият сътрудник на Белия дом Касиди Хътчинсън свидетелства по време на изслушването миналия месец, че агент й е казал, че Тръмп е нападнал физически агент от Тайните служби, знаейки, че са въоръжени и искат да поведат тълпата от Елипса до Капитолия. Той го информира, че не може да отиде до Капитолия. Тя не е видяла предполагаемия епизод.

Текстовите съобщения на Тайните служби се превърнаха в нова фокусна точка на изслушванията в Конгреса на 6 януари, тъй като те биха могли да дадат представа за действията на агенцията в деня на бунта и евентуално за действията на Тръмп. Миналия месец бивш сътрудник на Белия дом каза на Камарата на представителите, разследваща нападението срещу Капитолия, че Тръмп е бил предупреден от Тайните служби сутринта на 6 януари, че поддръжниците му са въоръжени, но е настоял да им бъде позволено да влязат в митинга му на Ellipse . с техните оръжия.

Тръмп посочи на няколко сътрудници в Белия дом, че иска да отведе тълпата до Капитолия и че поддръжниците му са прави да скандират за екзекуцията на вицепрезидента Майк Пенс, всички доказателства, които помагат да се опише настроението му и това, което иска да се случи. Капитал в този ден.

READ  Съобщения на живо: Войната на Русия в Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.