Тайните войни и династията Конг

Marvel иска онези, които се оплакаха от липсата на посока или фокус на Фаза 4 от Кинематографичната вселена на Marvel, да знаят, че всъщност има план – да, Отмъстителите ще се съберат отново.

Като част от блицкриг от новини в събота по време на панела на Marvel Studios в зала H на San Diego Comic-Con 2022, след като току-що обявиха Техният пълен набор от Фаза 5Кевин Файги разработи Фаза 6 и обяви заглавията на „Отмъстителите 4“ и „Отмъстителите 5“: „Отмъстителите: Династията Конг“, последвано от „Отмъстителите: Тайни войни“.

„Династията Конг“ тръгва по кината на 2 май 2025 г. Вместо годината между „Infinity War“ и „Endgame“, „Secret Wars“ ще продължи на 7 ноември 2025 г.

Тези два филма са за фази 4, 5 и 6 от това, което Marvel казва, че е: Сагата за мултивселената. Това е новата Infinity Saga и тя започна обратно с „Loki“, „Spider-Man: No Way Home“ и „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“.

За тези от вас, които не знаят, „Secret Wars“ носи името си от страхотния минисериал на Marvel, „Marvel Super Heroes: Secret Wars“. Той продължи от май 1984 г. до април 1985 г. и беше първото кросоувър събитие в цялата компания в историята на комиксите.

Сериалът се ражда, когато Marvel подписва договор с Mattel за серия екшън фигурки. Mattel искаше голямо кросоувър събитие, за да раздуха пускането на играчките, така че тогавашният главен редактор на Marvel Джим Шутър излезе с идеята въз основа на чести заявки от читатели за събитие, включващо всички герои на Marvel.

Историята е проста: космическо същество с необозрима сила става любопитно за супергероите и суперзлодеите на Земята, така че той телепортира героите от A-списъка на Marvel на изкуствено изградена планета, наречена „War World“ и им нарежда да се бият до смърт. „Аз съм от отвъдното! Убивайте враговете си и всичко, което искате, ще бъде ваше! Нищо, за което мечтаете, не е невъзможно за мен да постигна“, казва им той.

READ  Дъстин Джонсън в гореща вода със спонсора RBC на фона на подкрепяното от Саудитска Арабия съперническо голф турне

Простата предпоставка предвещава огромни промени в състоянието на Marvel по това време. Най-известният е, че Battleworld е мястото, където Spider-Man вдигна черния си костюм, който разбира се стана симбиот Venom. Но сериалът направи The Thing член на Фантастичната четворка, някои лични драми сред X-Men и неконтролируема ярост – версия на The Hulk – която причини изкупителни рани.

X-Men все още не съществуват в кинематографичната вселена на Marvel. За да повторим, когато Тони, Доктор Стрейндж и Питър Паркър се събраха отново с Пазителите на Галактиката в „Отмъстителите: Война без край“, за тях е лесно да се увлекат с всички останали.

Едно нещо обаче: ако Конг е главният злодей на Фази 4 и 5, това ще бъде или той, или един от безкрайните варианти на Конг за пътуване във времето, създавайки нова версия на The. Отмъстителите, вместо Отвъдното.

Говорейки за Конг, „Династията Конг“ носи името си от историята от 16 части „Отмъстителите“, написана от великия Кърт Бусик, която се излъчва от 2001-2002 г. В който за кратко Конг се завръща от 30-ти век и всъщност успява да превземе цялата планета – унищожавайки централата на ООН в процеса. Разбира се, Отмъстителите в крайна сметка го спират, но на голяма цена.

"Отмъстителите: Династията Конг" (чудесен)
„Отмъстителите: Династията Конг“ (Marvel)
Marvel Studios
Marvel Studios

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.