Тайгър Уудс направи изключителен удар на Мастърс след дълго отстраняване на контузия

Петкратен шампион от Мастърс, той трябваше да започне лош старт в кръга си, преди тези девет бягания отгоре надолу да му помогнат да се възстанови и да го изравни за 19-и.

Това бележи неговото 22-о поредно намаляване в прочутия мач, срам за рекорда на двойката Фред и Гари Блеър.

Дойде в ден на тръпки и изтичания, включително един ден Дупка в едно За старши голфър и играч Губи Насочете се към неговия клуб, след като вкара топката.

Но в крайна сметка Уудс отбеляза 74 в два оувъра, потвърждавайки, че ще играе през уикенда, за да завърши в едно оувър от мача досега.

„Е, не се чувствам толкова добре, колкото би трябвало. Така е“, каза Уудс пред медиите след това. „Както казах, имам шанс да отида през уикенда. Надявам се да получа един от тези моменти с фенерче, да го включа през уикенда и да го направя. Всичко може да се случи. Трябва сам да отида там. Това е важно. Трябва да отида там.

„Утре ще бъде голям ден. Ще бъде студено. Ще бъде отново ветровито и трудни условия за отбелязване на гол. Трябва да стигна до там и да се справя с бизнеса си и да стигна до червено ниво.

Скоти Шефлър – който наскоро се проточи в най-добрата форма № 1 в света – избухна късно в петък с пет под летва 67, стреляйки до водачеството в полувремето на Мастърс, рекордните осем оувъра под 136 и пет удара олово, след 36 дупки.

Историята на деня

Уудс Голфът сложи край на забележително завръщане в четвъртък Той залови 71-годишен мъж в първия кръг на Augusta National.

46-годишният Уудс показа пълния си потенциал и опит, за да завърши близо до върха в класацията, на четири удара зад лидера Им Чунг-джай в края на деня.

READ  Канело Алварес завършва трилогията с Генадий Головкин с победа с единодушно съдийско решение

След автомобилната катастрофа през февруари 2021 г. Уудс вярваше, че ще завърши още една приказка и ще се появи за първи път на професионален турнир по голф. За мнозина като този на втория ден на Masters 2022.

Очаквайки голяма тълпа във въздуха, 15-кратният голям победител стана и хвърли топката си през първата дупка, само за да намери бункера вдясно от фарватера.

Той ще завърши началната дупка и ще го върне обратно към изравнителя за мача.

Бавният му старт във втория рунд продължи в следващите две дупки, като Bar-Five запази равно място във втората дупка, пропусна тесен отскок в третата дупка за второто си тапаще в третата, което го запази с една над равни.

За съжаление на Уудс, друг буги бар-три трябваше да последва четвъртата дупка, когато ботушът му падна само на сантиметри по-ниско. Според PGA TourНай-лошият резултат на Уудс в 92 рунда в кариерата на Мастърс беше три оувъра с четири дупки.

За Уудс стана още по-зле, с друго буги в петия ининг, което го събори за мача в три оувъра.

Оттам обаче Уудс бавно се възстановява. Той получи упоритите пари в дупки 6 и 7, преди ключова птица в осмата дупка да му помогне да направи два овъра.

Само възстановяването от това беше по-добро, досега неговият изстрел от втори рунд дойде към 10-та дупка, правейки втората птица, която го дръпна в овър, много тясна в три дупки.

Но когато изглеждаше, че той се завръща, нещата за Уудс се влошиха.

След птицата си на 10-ти, той кардира две последователни талигани на 11-ти и 12-ти, защото вятърът се завъртя и спря последната му упорита работа.

READ  BP печели 8,5 милиарда долара с покачването на цените по време на руско-украинската война

Влакчето обаче продължи в следващите две дупки. Уудс вдигна две талаги подред и отново събра две последователни птици, за да се позиционира в една отгоре.

Уудс се бореше последователно през последните четири дупки от своя рунд, завършвайки с четири прави бара.

След скалния отвор, през който премина – включително четири талиги в пет дупки – това е доказателство за бойния дух на Уудс.

Уудс показва шапката си, след като създаде буги в 12-ти грийн.

Невероятна история

Никой не очакваше Уудс да играе на тазгодишния Мастърс.

След сериозно нараняване на крака му при автомобилна катастрофа през февруари 2021 г., той се появи публично само веднъж на голф игрището със сина си Чарли на шампионата на BNC през декември. След това Уудс използва количка за голф.

Когато личният самолет на Уудс кацна на летище близо до Аугуста миналата седмица, спекулациите за участието му в състезанието започнаха да нарастват.

Някои тренировъчни кръга преди първия кръг в четвъртък увеличиха слуховете. Уудс Казах В понеделник Това „ще бъде краят на времето за игра“ Относно дали играе в Мастърса.
Той потвърди участието си по-късно през седмицата Беше основното място на състезанието – привлече вниманието на домакините и медиите – Когато дойде около Националната учебна програма на Аугуста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.