Тайгър Уудс казва, че иска да играе в Masters

Уудс трябва да играе в първия кръг на Мастърс през 2022 г. в Аугуста, Джорджия, в 10:34 ч. в четвъртък.

15-кратен голям шампион, той получи сериозна травма на крака при автомобилна катастрофа през февруари 2021 г. и е извън състезателния голф повече от година.

„Сега ще играя“, каза Уудс, слагайки край на седмиците на спекулациите. „за сега.“

46-годишният Уудс беше забелязан да играе в някои тренировъчни кръгове в Augusta National, включително един в понеделник, което предизвика слухове за завръщане.

„Работих усилено“, каза Уудс. „Екипът ми беше невероятен. Имам късмет, че имам най-добрите хирурзи и най-добрите PD и лекари, които работят с мен всеки ден. И работихме усилено, за да стигнем до този момент… това е трудно нещо, трудна година.“

Уудс си партнира с Луис Остуйсен от Южна Африка и Хоакин Нейман от Чили. Те трябва да играят втория кръг на ET в петък от 13:41 часа.

Драматичното му завръщане идва 25 години след Мастърс през 1997 г., първата му победа от 15 шампионата. Уудс трансформира играта на 21-годишна възраст – и кариерата му – стана първият голфър, който не е бял, спечелил най-многослойното състезание в играта.

„Трудно е да се повярва, че са минали 25 години“, каза Уудс.

„Отново е страхотно да усетим отново енергията и вълнението на домакините.“

На въпрос от Патрик Снел от CNN какви думи да разсъждава за последните 14 месеца, Уудс каза: „Много, много благодарен“.

„Благодаря ви за подкрепата на всички. Всички, които участват в работата, която върша всеки ден. Хората, с които работя, целият ми екип… цялата подкрепа на играчите тук.“

READ  Тропическите смущения показват най-добрата обстановка над Карибите; Прогноза, че тропическата буря скоро ще се превърне в пони - Орландо Сентинел

Стигаме дотам, че да кажем самата победа.

„Фокусиране върху всичко сега, с шанс в неделя, фокусиране върху това как да стигна до мястото, където съм в девет“, добави Уудс.

„Когато реша да го закача, когато си помисля, че вече не мога да спечеля, това се случва“, каза той. „Но все още чувствам, че мога да го направя. Имам чувството, че все още имам ръцете да го направя. Тялото се движи добре.“

„Всеки има нужда от него“

Един от партньорите му знаеше със сигурност какво ще се случи в четвъртък.

„Не е шокиращо, защото той е най-добрият играч, който някога е играл“, каза Фред пред репортери преди изявлението на Уудс.

„Ако може да измине 72 дупки тук, той ще се бие. Много е добър.“

А шампионът на FedEx Cup 2021 Патрик Кантли казва, че завръщането на Уудс е „най-голямото нещо“ за играта на голф.

„Той е чудесен пример за това как животът не винаги е правилен, така че е много вълнуващо да го видим на неговата височина“, каза той пред медиите.

„Така че, надявам се той да може да играе добре тази седмица. Това е най-голямото нещо за нашата игра. Определено ще има различно усещане в мачовете, които играе.“

При автомобилна катастрофа в Лос Анджелис миналата година Уудс получи открити фрактури, които засегнаха дясната му тибия и фибула, две дълги кости точно под коляното.

Уудс се разхожда на второ зелено по време на тренировка за турнира Masters Golf Tournament в понеделник, 4 август 2022 г., в Аугуста.
Той Съгласен Той беше „разочарован“ от възстановяването си през февруари тази година и призна, че никога повече не може да играе пълния график на PGA Tour.

Някой, който знае едно или две неща за възстановяването от сериозни наранявания, е четирикратният голям победител Брукс Копка.

READ  Война между Русия и Украйна: Последни новини и съобщения на живо

31-годишният футболист трябваше да понесе собствената си роля на нараняване, без да губи значително време през последните години поради хирургично възстановяване и рехабилитация.

А Гоибка, който ще бъде един от фаворитите за зеленото яке на Мастърс 2022, каза, че разбира какво ще направи Уудс.

„Пробвах донякъде обувките му миналата година, две седмици след операцията. Това място не може да ходи правилно“, каза той пред медиите. „Разбирам на какво се противопоставя. Ще бъде трудно. Но ако някой може да го направи, това е той.“

Копка добави: „Той е здрав и се радвам, че играе голф… ние имаме нужда от него, той има нужда от играта, всички се нуждаят от него, феновете се нуждаят от него, всичко това. Надявам се, че им пука за това.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.