Съобщения на живо за избори в Австралия: Гласоподавателите решават съдбата на Скот Морисън

дълг…Саид Хан / Агенции Франс прес – Getty Images

Когато Скот Морисън за първи път стана министър-председател на Австралия през 2018 г., когато отиде да се ръкува с футболен фен, той беше малко известен. — попита обърканият мъж: „Тогава как се казваш?“

След близо четири години на поста, този път г-н. Изказването на Морисън е, че той и неговият консервативен съюз са известни в свят на икономическа и геополитическа несигурност. Австралия продължава да се бори с епидемията, падането на войната в Украйна и посегателството на Китай върху региона.

„Това е избор между силно бъдеще и несигурно бъдеще. Това е избор между правителство, което познавате, и лейбъристка опозиция, която не правите“, нарече той изборите през април. „Сега не е моментът за опасност.“

Г-н, който спечели изненадваща победа на последните федерални избори в страната преди три години. Морисън е единственият министър-председател, който има мандат на пълен работен ден от 15 години. Но мандатът му не винаги е бил гладък, с моменти, които изпитаха доверието на австралийския народ в неговото ръководство и скандалите, които разтърсиха администрацията му.

Най-великият и най-дългият възможен от тези моменти беше, когато той и семейството му пристигнаха в началото на мандата му. Отпътува за Хавай В края на 2019 г. опустошителен горски пожар се разпространи в Австралия. Неговата интерпретация на шунка по време на радио интервю – „Нямам лула, приятелю“ – Неадекватната реакция на неговото правителство и нежеланието да приеме изменението на климата като катастрофален фактор стана знак за критика от мнозина.

READ  Центристите на президента Макрон запазват мнозинство: Прогнози | Изборни новини
дълг…Матю Абът за The New York Times

Част от това обществено доверие беше възстановено от ранния успех на неговата администрация Covit-19 контролира инфекцията. Бързото затваряне на границите и мерките на политиката за агресия спасиха Австралия от смъртни случаи и болници, страдащи от други страни. Но от правителството Забавяне на покупката на ваксини И г-н Коментарите на Морисън, че защитата на Jabs „не е състезание“, погълнаха надеждата, която беше възстановена.

В последните дни на кампанията Mr. Морисън призна, че неговият стил на лидерство е парализирал някои австралийци, казвайки, че може да бъде „малък булдозер“. Но той каза, че подходът му е бил необходим през последните години и обеща да се промени.

Негов съперник беше Anthony Albanese, mr. Не трябва да се дава друг шанс на Морисън: „Булдозер унищожава предмети, булдозер събаря нещата. аз съм строител”

Г-н. Морисън, син на полицай и израснал в крайбрежните предградия на Сидни, е набожен петдесятник, пионер в предимно светската австралийска политика. Преди да бъде избран в парламента през 2007 г., той е служил като маркетингов администратор на туристически кампании, популяризиращи Австралия.

Той се появи в по-широкото национално съзнание през 2013 г. като министър на имиграцията, където възприе твърд подход към прилагането на политиката на австралийската „стоп лодка“. Не позволява на търсещите убежище да достигнат бреговете на страната. След като служи като министър на социалните услуги и ковчежник, той стана това, което някои наричат ​​“случаен“ министър-председател, когато за последно се изправи по време на сблъсъците.

През 2019 г. Mr. 54-годишният Морисън се кандидатира за премиер за първи път в кариерата си. Той беше шокиран като всеки друг, когато дясноцентристката му коалиция победи, нарече го „чудо“.

READ  Награди Еми 2022: Как да гледате и още

„Това е успешен личен маркетинг през 2019 г.“, каза Франк Понгьорно, професор по история в Австралийския национален университет.

Но този път той вече не може да се довери на личната марка. Г-н. Морисън трябва да се справя с досието си, а правителството му е разочаровано от справянето с неотложни проблеми. Изменението на климатаВ Лечение на жени И КорупцияГ-н. — каза Понджорно.

„Има усещането, че е време за промяна и това е отразено в гласуването този път“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.