Съобщения на живо: Войната на Русия в Украйна

На 1 юни жена в словенци събира предмети от руините. (Aris Machines / AFP чрез Getty Images)

Украинските власти съобщиха, че най-малко седем души са били убити и 26 ранени при сражения през последните 24 часа.

Повечето от битките се водят тук:

Донбас: През последните 24 часа украинските военни съобщиха, че са осуетили 13 вражески атаки в Донецк и Луганск – две области, които съставляват Донбас.

В североизточната част на словенците, в района на Лиман, руските сили се опитаха да настъпят, но „понесоха жертви и се оттеглиха“, според актуализация от държавни служители на украинските въоръжени сили.

„По-голямата част“ от Северодонецк, един от последните градове в Луганск, беше превзет от Русия, Това каза украински военен служител там.

Южна Украйна: Двама души загинаха, а други двама бяха ранени в сряда в южния град Николаев, недалеч от фронтовата линия, след като Русия откри огън по две жилищни сгради и четири къщи, съобщиха регионални власти.

„Обстрелваме от всички страни“, каза в четвъртък Виталий Ким, ръководител на областната военна администрация в Николаев.

Mykolive е недалеч от контролирания от Русия Гершон От началото на инвазията. Според Ким руските сили в Гершон са „започнали да плячкосват магазини в Гершон“, а украинските сили „вземат всичко в посока Крим“ в случай на повторно завземане на града.

Регионални служители казват, че ситуацията в Херсон е „постоянно напрегната“ и „боят и обстрел“ продължават. Много райони са „без ток, вода и газ“ и се нуждаят от „медицинска и хуманитарна помощ“.

Регионални служители казаха, че шест района по-на юг от южния Бухл са били насочени от минохвъргачки и артилерия, както и от въздушни удари от хеликоптери Ми-24.

Запорожие: Военните в Джапорджия казват, че двама души са били ранени, когато руски войници са открили огън по жилищна къща в квартал Болохи.

READ  Джони Ноксвил победи Сами Джейн

Североизточна Украйна: Военните казват, че основните усилия на Русия в Харков, вторият по големина град в Украйна, са „фокусирани върху поддържането на окупирани граници“. Регионални служители казаха, че една жена е намерена мъртва под развалините на училище през нощта; Няма пострадали хора. Още шестима цивилни бяха ранени при обстрела в две югоизточни и североизточни части на Харков.

Руските сили се изтеглят от града През майОставя доказателства за възможни зверства.

Трима цивилни бяха ранени в Суми, северозападно от Харков, когато руски самолет изстреля „три ракети“ в полунощ, разрушавайки къща и повреждайки няколко други.

Западна Украйна: В град Лвов в западната част на Украйна има къщи Безброй вътрешно разселени украинци, Русия рани петима души при ракетна атака срещу железопътна линия в сряда вечерта. Влаковите услуги са засегнати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.