Съобщения на живо: Войната на Русия в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща на Украйна по-модерни ракетни системи и боеприпаси, които „ще помогнат за по-прецизно удряне на по-важни цели на бойното поле“, пише Байдън в New York Times на Ed.

Ето последните развития на руската война в Украйна:

Нови американски ракетни системи: След коментарите на Байдън, висши ръководители на САЩ Не забравяйте да го изпратите в Америка Украйна разработи високомобилни артилерийски ракетни системи в Съединените щати, известни като HIMARS, като част от 11-ия пакет за подпомагане на сигурността на страната. Длъжностните лица казаха, че Himars ще бъде оборудван с оръжия, които ще позволят на украинските ракети да изстрелват около 80 километра (49 мили). Това е много по-ниско от максималния обхват на системите, но много по-високо от това, което е доставено до Украйна до момента.

Руснаците контролират „по-голямата част от Chevrolet Donetsk“: Това каза на руските войски Сергей Хайдай, ръководител на Луганската областна военна администрация Сега контролира по-голямата част от града Чевродонецкин – но той отхвърли предположенията украински войски да обкръжат района. Ако руските сили получат контрол над Северодонецк, всякаква градска зона в съседния град Лицианск, Луганск, ще бъде под украински контрол. Ходи по-рано заяви, че а Руски въздушни удари по Шевролет Донецк Удари резервоара с азотна киселина В химически завод и предупреди хората в града да стоят в приюти.

украински напредък: Украинският президент Владимир Зеленски каза във вторник, че украинските сили настъпват в Херсон и Карков и са спрели руските сили в Запорожие. „Въпреки значителното предимство на Русия в сила и оръжия, нашите защитници проявяват сериозна смелост“, каза Желенски.

READ  Обявления на живо за Met Gala 2022: мода на червения килим, присъствие на знаменитости и акценти в стила | Медицинска гала 2022

Лидерът на НАТО посещава: Йенс Столтенберг Пътува до Вашингтон, окръг КолумбияЗа да видите работа във вторник, казаха от коалицията В изявление. Столтенберг ще остане в столицата на САЩ до петък и се очаква да се срещне с висши представители на САЩ, включително държавния секретар Антъни Блинкен, министъра на отбраната Лойд Остин и съветника по националната сигурност Джак Съливан.

САЩ приветстват украинските бежанци: Повече от 23 000 украинци Разпознат Според Министерството на вътрешната сигурност Байдън трябва да дойде в Съединените щати като част от рационализирания процес на администрацията за украински бежанци, желаещи да влязат в страната. Администрацията на Байдън обеща да приеме 100 000 украински бежанци.

Игра на „Гладни игри със света“: Украйна действа в „водена от ООН военноморска операция“ Съюзнически флот Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба иска да осигури безопасен търговски път за износа на своите селскостопански продукти. Желенски по-рано каза, че 22 милиона тона зърно, почти половината от доставките на зърно в Украйна, ще бъдат спрени поради блокирането от Русия на основните експортни маршрути.

Москва спира повече доставки на газ: Датската енергийна компания rsted Потвърди Газпром, руската държавна енергийна компания, заяви, че ще прекрати доставките на газ от 1 юни, след като отказа да плаща за газ в Ørsted рубли. Финландия, Полша и България вече са прекъснати от доставките на руски газ по подобни причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.