Съобщава се за мощна експлозия на Керченския мост в КримCNN

Резервоар за гориво избухна рано сутринта в събота на най-дългия мост в Европа, свързващ Русия с анексирания регион Крим, според руската държавна медия РИА и кадри в социалните медии.

Снимки на Керченския мост, публикувани в социалните медии, показват как част от пътното платно на автомобила и железопътния мост падат във водата отдолу. Пламъците могат да се видят да стрелят от вагоните на влака отгоре.

Танкерът е бил разположен на 19-километров (11-мили) дълъг мост – стратегически важен, тъй като свързва руския Краснодарски регион с анексирания от Русия Кримски полуостров.

Мостът преминава през Керченския пролив, свързвайки Черно море с Азовско море.

Все още не е ясен източникът на експлозията.

В интервю през август висш украински военен командир каза, че Керченският мост е законна цел.

„Това е необходима стъпка, за да ги лиши (Русия) от възможността да им (Русия) предостави резерви и да подсили войските си от руска територия“, каза генерал-майор Дмитро Марченко в интервю за РБК-Украйна.

„Пожарогасенето е в ход“, каза съветник на Олег Крюнчков, ръководител на руската администрация в окупирания Крим, в публикация в Telegram, добавяйки, че „корабните арки на моста не са повредени“.

The Керченски мост Той може да поеме 40 000 автомобила на ден и да превози 14 милиона пътници и 13 милиона тона товари годишно, съобщи държавната информационна агенция РИА Новости при отварянето на моста през 2018 г.

След отварянето на моста Съединените щати осъдиха изграждането му като незаконно.

„Руското строителство на мост е напомняне за желанието на Русия да наруши международното право“, се казва в изявление на Държавния департамент на САЩ.

„Този ​​мост не само потвърждава незаконното завземане и окупация на Крим от Русия, но също така възпрепятства навигацията, като ограничава броя на корабите, които могат да пресичат Керченския проток, единственият начин да се достигне до морската граница на Украйна. Азов.“

Това е разрастваща се история. Следват още.

READ  Алтернативни уебсайтове заемат позиция срещу LGBTQ+ съдържание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.