Съединените щати предоставят още 800 милиона долара военна помощ на Украйна, включително тежки оръжия

ВАШИНГТОН, 13 април (Ройтерс) – Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в сряда допълнителна военна помощ от 800 милиона долара за Украйна, разширявайки обхвата на организациите, включително тежка артилерия, в навечерието на очакваната широко разпространена руска офанзива в Източна Украйна. Прочетете още

Байдън каза в изявление след телефонен разговор с украинския президент Владимир, че пакетът, който ще донесе повече от 2,5 милиарда долара обща военна помощ след руската окупация през февруари, включва артилерийски системи, артилерийски снаряди, брониран персонал и безпилотна брегова охрана лодки. Желенски.

Байдън каза, че оборудването, предоставено на Украйна, е „важно“ в лицето на инвазията в Украйна и одобри подмяната на допълнителни хеликоптери.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

„Не можем да си починем сега. Както обещах на президента Желенски, американският народ ще продължи да стои с храбрия украински народ в неговата борба за независимост“, каза Фидън в изявление.

Новият пакет включва 11 хеликоптера Ми-17, които бяха предназначени за Афганистан преди падането на подкрепяното от САЩ правителство миналата година. Включва 18 155 мм гаубици, 40 000 артилерийски снаряда, противоартилерийски радари, 200 бронетранспортьора и 300 допълнителни дрона „switchblade“.

Това е първият път, когато САЩ предоставят гаубици на Украйна.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че някои организации, като гаубици и радари, ще изискват повече обучение за украинските сили, които не са свикнали да използват военно оборудване на САЩ.

„Ние знаем за часовника и знаем, че времето не е наш приятел“, каза Кърби, когато беше попитан за скоростта на доставките.

„По-големи, по-мощни оръжия“

READ  Туа Таговайлоа: Куотърбекът на Маями Делфинс излиза на терена на носилка по време на мач срещу Бенгалс
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди отговора на САЩ на руската инвазия в Украйна и предупреди главните изпълнителни директори за възможни кибератаки от Русия на 21 март 2022 г. на тримесечната среща на главния изпълнителен директор на бизнес кръглата маса във Вашингтон, окръг Колумбия. REUTERS / Лия Милис

Новата помощ, обявена за първи път от Ройтерс във вторник, ще бъде финансирана с помощта на Комисията за президентски войски или PDA, което позволява на президента да разрешава прехвърлянето на артикули и услуги от акции на САЩ без одобрение на Конгреса в отговор на извънредна ситуация. Прочетете още

Джон Спенсър, пенсиониран майор от армията на САЩ и експерт по градска война в Медисънския политически форум, каза, че е доволен да види как САЩ изпращат артилерия и артилерийски снаряди.

„Имате нужда от тези по-големи и по-мощни оръжия, за да съответстват на това, което Русия носи, за да завземе Източна Украйна“, каза Спенсър.

На фона на съобщенията за скорошна помощ за сигурността, висшите ръководители на американските производители на оръжие се срещнаха с представители на Пентагона, за да обсъдят индустриалните предизвикателства в случай на продължителен конфликт в Украйна.

Те включват ръководители на PAE Systems PLC (BAES.L)General Dynamics Corp. (GTN)Lockheed Martin Corp. (LMT.N)Huntington Ingles Industries (HII.N)L3Harris Technologies (LHX.N)Боинг Ко (BA.N)Raytheon Technologies Corp. (RTX.N) И Northrop Krumman Corp. (нощ).

Говорителят на Пентагона Ерик Бахон каза в изявление: „Фокусът е основно върху ускоряването на производството и изграждането на по-голям капацитет на индустриалната платформа за оръжия и оборудване, които могат да бъдат изнесени бързо, използвани с минимално обучение и ефективни на бойното поле.

Зеленски призова лидерите на САЩ и Европа да предоставят тежки оръжия и оборудване. Седемседмичната инвазия уби хиляди и разсели милиони.

Русия не успя да постигне повечето от военните си цели, тъй като украинците изразиха по-силна опозиция от очакваното.

READ  Уил Смит пусна видео на Крис Рок, който се извинява за Оскарите

Русия нарича действията си в Украйна „специална операция“ за унищожаване на военните способности на Украйна и заграбване на опасни националисти, но Украйна и Западът казват, че Русия е започнала непредизвикана агресивна война.

В сряда Русия заяви, че е превзела югоизточното украинско пристанище Мариупол и че повече от 1000 украински моряци са се предали.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Патриша Зенгерле, Идрис Али и Майк Стоун; Допълнителен доклад от Хумейра Памук, Дойна Чиаку и Темис Тормо; Редактиране от Мери Милиган, Уил Дънам, Грант МакКул и Синтия Астерман

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.