Съдията постановява, че адвокатите на Тръмп не трябва да изясняват исканията за документи от Мар-а-Лаго

Специален майстор Реймънд Дж. Съдия Айлийн М. Кенън каза на адвокатите на Доналд Тръмп в четвъртък.

Решението от четвъртък беше първият сблъсък между Кенън, назначен от Тръмп, който като цяло показа уважение към бившия президент в случай, свързан с разследването на Мар-а-Лаго, и Диъри, федералният съдия, когото той назначи като външен експерт по случая. Тръмп трябва да бъде по-скептичен.

След като адвокатите на Тръмп поискаха специален майстор, Кенън избра скъпа Прегледайте около 11 000 документа, иззети на 8 август от клуба и дома на Тръмп в Мар-а-Лаго, за да определите дали някои от тях трябва да бъдат защитени от следователите поради привилегия адвокат-клиент или изпълнителна тайна.

Апелативен съд отделно отхвърли решението на Кенън да разреши 100 допълнителни документа, класифицирани от правителството, някои от които строго секретни, да бъдат част от прегледа на Дири.

Диъри каза на юридическия екип на бившия президент миналата седмица, че не може да предположи в съдебните документи, че описанието на иззетите документи от правителството – включително дали са класифицирани – е невярно, без да предостави никакви доказателства. Той Наредено да се предаде Отидете в съда до 7 октомври, ако има някакви конкретни грешки в правителствения опис на конфискуваните стоки.

Специални майстори и документи на Тръмп Мар-а-Лаго: Какво трябва да знаете

Това щеше да бъде ключов тест за правната стратегия на Тръмп, докато адвокатите му решават дали да подкрепят противоречивите публични твърдения на Тръмп, че ФБР е складирало дома му и е класифицирало всички секретни документи, преди той да напусне поста. По-гъвкав подход.

Но според Canon, който е имал властта да отмени заповедите на Deary, такова решение сега е ненужно.

READ  Black Panther: Wakanda Forever's Lift Me Up: Rihanna се завръща с невероятна песен

„В този момент, преди да прегледа който и да е от конфискуваните материали, ищецът няма да има отделно изискване да прави окончателни възражения срещу инвентара на ответника, неговите описания или точността на съдържанието му“, пише Кенън.

Правният екип на Тръмп твърди, че трябва да се отговори на въпросите дали инвентарът и документите са класифицирани. Може да им навреди За да се избегне бъдещо наказателно преследване или бъдеща съдебна битка за връщане на иззетите документи на Тръмп.

Докато защитник на Тръмп Джеймс М. Trustee каза на Deary По-рано този месец Уважаеми отговори, че не трябва да бъде принуждаван да публикува повече декларации и показания на свидетели: „Според мен не можеш да си вземеш тортата и да я изядеш.“

В четвъртък Тръмп удължи крайния срок за специален преглед до 16 декември в зависимост от продължаващите противоречия в администрацията на Тръмп. Имаше проблеми с привилегиите.

Дири предложи да работи по още по-бърз график и каза на страните да завършат своите части от прегледа до 21 октомври. Екипът на Тръмп отложи този краен срок, като каза, че е твърде бърз и не могат. Намерете доставчик за сканиране на документи, който е готов да работи по тази времева линия.

Материали за ядрените способности на чужди държави, иззети в Мар-а-Лаго на Тръмп

„Това скромно удължаване е необходимо, за да се даде достатъчно време за специален преглед и препоръки след прегледа, които се развиват след въвеждането на заповедта за назначаване“, пише Кенън в своята заповед.

Когато Canon решава да назначи специален майстор, той казва, че прегледът трябва да включва и иззетите секретни документи. Той също така забрани на Министерството на правосъдието достъп до класифицирани документи в очакване на преглед на наказателното разследване.

READ  Наводнения в Калифорния от урагана K, прогноза за опасен сърф

Но съдебната система Успешно обжалване Част от това решение дойде миналата седмица, когато Апелативният съд на САЩ за 11-ти окръг постанови, че класифициран материал не трябва да бъде част от специален prima facie преглед и че ФБР може да го използва незабавно.

Адвокатите на Тръмп се противопоставиха на жалбата на Министерството на правосъдието в съда, заявявайки, че правителството „тепърва трябва да докаже“, че документите по делото са класифицирани.

Вашингтон пост Посочено е, че в класифицирани артикули ФБР получи от Мар-а-Лаго документ, описващ военната сигурност на чуждо правителство, включително неговите ядрени способности, казаха хора, запознати с търсенето, пожелали анонимност, за да опишат ключови подробности от текущото разследване.

Някои документи бяха толкова ограничени, че само президентът, няколко членове на неговия кабинет или длъжностно лице, близко до нивото на кабинета, можеха да упълномощят други правителствени служители да знаят подробности за тях, казаха хората. Правителствена документация отбелязва, че агентите на контраразузнаването на ФБР и прокурорите, разследващи документите на Мар-а-Лаго, първоначално не са били упълномощени да прегледат част от конфискуваните материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.