Стрелба в училище в Увалде: Полицай от щата Тексас, който е бил един от първите, реагирали на стрелбата в училище, е уволнен, казва служител.CNN

Сержант Хуан Малдонадо, полицай от щата Тексас, беше един от първите реагирали. Масова стрелба в училище в Увалде Той беше уволнен от Държавния департамент за обществена безопасност през май, каза говорителката Ерика Милър пред CNN в петък.

Министерството на обществената безопасност не съобщи причината за прекратяването.

CNN поиска повече подробности от отдела относно техния процес на уволнение, включително времевата линия и евентуалния процес на обжалване. CNN се свърза с Малдонадо за коментар.

Малдонадо беше отстранен след обществено недоволство и осъждане за бавната реакция на правоохранителните органи на стрелбата в Rapp Elementary. Където Тийнейджър стрелец На 24 май той влиза в съседна класна стая и открива огън.

Стрелецът е убит 19 ученици и двама учители Няколко други бяха ранени, докато десетки полицаи, които пристигнаха на мястото, не успяха веднага да свалят стрелеца.

В началото на август м.г. CNN първа съобщи новината Малдонадо беше видян на видеозапис от телесна камера, идващ 4 минути и 51 секунди след като стрелецът започна клането си, което се превърна в най-лошата стрелба в училище в Съединените щати от 2012 г.

Според разследващата комисия в Тексаската къща общо 376 служители на реда се очаква да пристигнат на местопроизшествието, но отне 77 минути от началото на атаката, преди стрелецът да бъде застрелян и убит от служители. Сред присъстващите на инцидента са 91 служители на отдела за обществена безопасност.

През август директорът на ДПС полк. Стивън Макгроу Обяви вътрешна проверка Седем последователни служители от всеки служител на DPS, които са отговорили на стрелбата, са насочени към генералния инспектор за по-нататъшно разследване. Имената им не са оповестени публично.

CNN идентифицира един от разследваните служители като капитан Джоел Бетанкур издал заповед класни стаи, за да се забави навлизането, докато тактическа единица на граничен патрул влезе и задържи стрелеца. От четвъртък Бетанкур беше на активна служба. ДПС отказа да коментира Бетанкур на въпрос от CNN в петък.

Разследван е още един служител на ДПС Пурпурен Елизандо, който напуска отдела и по-късно е нает като полицай за обединения независим училищен район Uvalde. Той беше отстранен от тази позиция след репортажа на CNN Какво направи и каза В Rob Elementary в деня на клането по време на отговора.

Макгроу каза пред CNN през септември, че нито един служител няма да бъде упълномощен и че той ще поеме поста, ако е необходимо.

„Първо ще подам оставка, ще подам оставка с удоволствие, ако смятам, че има нещо нередно в отдела за обществена безопасност, ще подам оставката си на губернатора. Време“, каза той.

CNN А Алианс на информационните агенции съди DPS за скрити от медиите и обществеността записи, свързани с изслушванията.

Докато последиците от лошата реакция на правоохранителните органи на клането в Rapp Elementary продължават, семействата на жертвите настояват за по-голяма отчетност от властите.

Училищното настоятелство беше уволнено през август Питър Аредондо, който е бил началник на полицията в училищен район Увалде по време на стрелбата. Държавни служители идентифицираха Аредондо като полицейски командир на място, въпреки че той каза, че не се смята за отговорен.

По това време директорът на DPS McCraw обвини Аредондо за неуспеха на полицаите да се изправят срещу стрелеца и командира сам да спре полицаите. Местните власти разкритикуваха Маккроу и ДПС Липса на прозрачност Относно разследването им.

Някои родители също призоваха за отстраняването на Хал Харел, който е служил като началник на училищен окръг Увалде. Харел пенсиониран по надлежния ред Тази седмица.

„Наистина съм благодарен за вашата подкрепа и добри пожелания. Решението ми да се пенсионирам не беше взето леко, взето беше след много молитви и проницателност“, каза той в публикация в социалните медии от 10 октомври. „Сърцето ми се разби на 24 май и Винаги се моля за всеки скъпоценен живот, който е бил изгубен.Семействата им също бяха отнети.

Пенсионирането на Харел дойде месеци след като комисията на щатския дом на Тексас разследва отговора Неспазване на правилата за безопасност в училище. Докладът на комисията също така казва, че училището не е успяло да се подготви адекватно за риска от въоръжен нарушител и обичайната практика вратите да се оставят незаключени.

Преди да се пенсионира, Харел Обявени са мерки за сигурностВключително най-малко 33 служители, 500 камери и монтиране на огради около помещенията.

е от ж.к Спряно Лейтенант и друг гимназиален служител бяха пуснати в отпуск като част от действията на полицията и разследването.

READ  Учените създават „бебешка“ червеева дупка, докато научната фантастика се доближава до реалността

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.