Стрелба в Университета на Вирджиния: 3-ма убити, 2-ма ранени, полицията издирва заподозрянCNN

Въоръжен мъж уби трима души и рани други двама в главния кампус на Университета на Вирджиния в Шарлотсвил в неделя, а заподозреният – идентифициран като студент в училището – се казва в изявление, публикувано в понеделник от президента на университета Джим Райън.

Полицейското управление на Университета на Вирджиния туитна, че кампусът е бил посъветван да се приюти на място след стрелбата на Culbreath Road в 22:40 ч. Той е деактивиран, докато властите издирват заподозрения.

Смята се, че заподозреният, по-късно идентифициран от полицията като Кристофър Дарнел Джоунс, младши, е въоръжен и опасен. Той е облечен с бордо яке със сини дънки и червени обувки, а според полицията може да кара черен джип.

Властите съобщиха в понеделник сутринта, че множество полицейски управления активно издирват Джоунс, включително с помощта на хеликоптер на щатската полиция на Вирджиния.

Джоунс е в списъка Уеб сайт за университетска лека атлетика Като футболист през 2018 г. не е участвал в спорт като първокурсник. Не е ясно дали той все още е студент в UVA.

CNN се обърна към полицията в кампуса за повече информация.

Вицепрезидентът на UVA и главен служител по въпросите на студентите Робин С. Хадли каза на студентите да „приемат сериозно командването на приюта, защото ситуацията е динамична“.

„Всички сме получили толкова много съобщения за приюти, че са страшни“, каза Хадли Имейл към студентското тяло на UVA.

„По принцип съм като много от вас; Оставам в пряк контакт с ръководството на университета и UPD… Ако не сте вътре и не сте в безопасност, незабавно потърсете защита“, каза Хадли, добавяйки, че множество полицейски юрисдикции работят за откриването на заподозрения.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

READ  Изтеклата функция за потискане на шума на AMD може да е нейният отговор на RTX Voice

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.