Стив Банън беше признат за виновен в неуважение към съда на 6 януари

ВАШИНГТОН – В продължение на седмици президентът Доналд Дж. Бившият главен съветник на Тръмп, Стивън К. Банън изнесе разгорещени речи относно предстоящия си процес, като в един момент се зарече да действа като „временно“ на прокурорите, които го обвиниха в отказ да се подчини. Призовка, издадена от Камарен избирателен комитет Разследване 6 януари Атака срещу Капитолия.

Но веднъж в съда той реши да не свидетелства или да организира друга защита и в петък г-н. Банън беше осъден по две обвинения за неуважение към Конгреса.

Решението на журито, взето след по-малко от три часа разисквания, дойде ден след като Mr. Видеото се появи при краткото появяване на Банън на публично изслушване на комисията на Камарата на представителите, което той бойкотира. Разследващите пуснаха клип, в който той каза, че г-н Тръмп планира да обяви победа на изборите през 2020 г., независимо от резултата.

Г-н. Банън не възрази в коментари извън съда, че твърдението на прокуратурата, че е избрал „лоялността към Доналд Тръмп пред спазването на закона“, е правилно, но пропусна важен детайл.

„Подкрепям Тръмп и Конституцията“, г-н. – каза Банън. „Никога няма да си взема това обратно.“

Съдия Карл Дж. Никълс определи дата на присъдата за края на октомври, но г-н. Адвокатът на Банън, Дейвид И. Шон каза, че ще обжалват осъдителната присъда.

През годините Mr. Присъдата на Банън беше последният обрат в една бурна политическа кариера. Той помогна за основаването на уебсайта Breitbart News, който веднъж описа като „платформа за алтернативната десница“, която г-н. Това беше хлабаво подравнена колекция от расисти, женомразци и ислямофоби, които придобиха известност по време на първата кампания на Тръмп.

Започвайки през 2016 г., Mr. Банън е бил главен архитект на кампанията, Mr. Г-н. След победата на Тръмп той беше привлечен в Белия дом, за да служи като стратег и старши съветник на президента, но издържа само седем месеца, преди да се върне в Breitbart.

READ  Стрелецът от Хюстън уби трима, след като подпали къщи, съобщи полицията

През август 2020 г. 150-футова яхта на стойност 35 милиона долара Mr Банън беше арестуван собственост на един от неговите бизнес партньори, Китайският милиардер беглец Гуо Венгуи. Федералните прокурори в Ню Йорк казаха, че г. Той я обвини, че е измамила дарителите на We Build the Wall, частна кампания за набиране на средства, целяща да подкрепи усилията на Тръмп.

Накрая Mr. Тръмп Той прости Панон По време на последния си мандат.

На изборите през 2020 г. След поражението на Тръмп, Mr. Банън отново му помогна. Той работи със съветника на Белия дом Питър Наваро, за да разработи стратегия за запазване на президента на поста, която те нарекоха „Green Bay Sweep“. Планът призовава републиканските членове на Камарата на представителите и Сената да блокират преброяването на гласовете в Електоралната колегия на 6 януари 2021 г., така че законодателите в ключови щати да могат да проверят резултатите в своите щати и да връчат на г-н Тръмп победа.

В резултат на едно от големите разследвания на атаката на Капитолия, Mr. Първата присъда на близък помощник на Тръмп беше Mr. Наказанието на Банън. След като се противопостави на призовката на Камарата на представителите, Mr. Наваро е обвинен в неуважение и е насрочен за съдебен процес през ноември.

След като напусна Белия дом през 2017 г., Mr Той беше обвинен през ноември миналата година. Неуважение към Конгреса Престъпление, всяко обвинение се наказва с глоба и максимум 12 месеца затвор. По това време Mr. Обвиненията срещу Тръмп са доказателство, че Министерството на правосъдието може да заеме агресивна позиция срещу някои от най-добрите сътрудници на Тръмп. Вътрешен кръг преди и след атака.

Въпреки правните проблеми, които предшестваха процеса му, г-н. Вината или невинността на Банън в крайна сметка повдигна директен въпрос: дали той е нарушил призовката на комисията на Камарата на представителите, като се е противопоставил на нея. „Този ​​случай не е сложен, но е важен“, каза Моли Гастон, федерален прокурор, в заключително изявление в петък.

READ  Актуализации на живо: Китайският Си Дзинпин в Хонконг

Камарата на представителите поиска г-н. Г-жа Банан искаше да попита. Гастон каза пред съдебните заседатели, където се обсъждаха плановете за промяна на изборите, че „по дяволите“ ще се разрази на 6 януари относно изявлението му ден преди нападението.

Но, твърди той, Mr. Банън грубо игнорира исканията на групата да защити бившия си шеф.

По време на собственото си обобщение г-н. Един от адвокатите на Банън, М. Евън Коркоран се опита да твърди, че призовките, получени от неговия клиент, са неправилно подписани от борда и че г-н. Банън каза, че не е пропуснал умишлено да се съобрази. То е. Г-н. Коркоран се опитва да внуши невъзможността адвокат по делото и един от свидетелите на правителството да принадлежат към един и същи книжен клуб.

Преди съдът да започне в петък, г-н. Правният екип на Банън изпрати писмено искане до съдия Никълс, като го помоли да попита съдиите дали са видели това, което групата определи като „най-дразнещия сегмент“ от изслушването на комисията в най-гледаното време в четвъртък. Панон. Но съдия Никълс отказа да позволи на съдебните заседатели да гласуват.

Подобно на много обвиняеми, г-н. Банън не представи аргументи на защита пред съдебните заседатели, а вместо това избра да разчита на кръстосания разпит от страна на прокуратурата на двама свидетели: адвоката на групата и агент на ФБР, който е работил по случая.

Миналата седмица адвокатите на Mr. Те предположиха, че Банън може да заеме позицията, но в крайна сметка той реши да не дава показания.

Г-н. Свидетелските показания в процеса приключиха в сряда, когато щатът приключи делото си срещу Банън.

READ  Китай сигнализира за леко облекчаване на ковид политиката, без големи промени

Г-н. Ходът се свежда до простия факт, че Банън е „вирнал носа си“ пред закона, казаха прокурорите.

Г-н. Адвокатите на Банън контрираха, че крайният срок, определен от съдебния състав за получаване на показанията и документите на техния клиент, е негъвкав, един от малкото аргументи на съдия Никълс, които са открити за защитата. В досъдебните решения съдия Никълс каза, че на адвокатите не е позволено да спорят пред съдебните заседатели, че г-н. Банън, да игнорирате призовката или г-н. Тръмп е получил правен съветник, за да каже, че е лично упълномощен да го направи.

„Г-н Банън знае цялата история за това защо не се е появил – съветите на неговия адвокат, искането за изпълнителна привилегия, въпросите относно нейната валидност и много повече“, каза г-н Банън. Адвокатът на Банън, г-н. Шоен спори в съда тази седмица. Преди да започне делото. Всички тези защити и неговата история по делото бяха забранени от съда по искане на правителството.

Тъй като възможностите му са ограничени, Mr. Коркоран твърди по време на процеса, че призовката и делото на прокуратурата са политически мотивирани.

Преди да започне делото, г-н. Банан Обратна тенденция и предложи да даде показания пред комисията на 6 януари. Но прокурорите описаха този ход като последен опит да се избегнат обвиненията.

Съдия Никълс отхвърли няколко искания на защитата за забавяне на процеса, първо поради опасения, че публичните изслушвания от комисията на 6 януари и продължаващите новини за процеса ще опетнят съдебните заседатели, а след това защото защитата каза, че е неподготвена. да пледира по делото си, след като съдия Никълс постави ограничения върху потенциалните аргументи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.