Стивън Банън е изправен пред шест месеца затвор за неуважение към Конгреса на 6 януари

Коментирайте

Политическият довереник на бившия президент Доналд Тръмп Стивън К. Федералните прокурори призоваха съдия в понеделник първи да хвърли Банън в затвора. Неуважение към Конгреса Повече от половин век той препоръчва да работите шест месеца В затвора за отказ да сътрудничи на разследваща комисия януари 6, 2021, Capital Attack.

Те също се опитаха да наложат максималната разрешена глоба от 200 000 долара за отказ да сътрудничат на рутинни разследвания от съдебни служители и да публикуват финансовите му документи.

„Размирниците, които превзеха Капитолия на 6 януари, не атакуваха сграда – те атакуваха върховенството на закона, върху което тази страна е изградена и която издържа. Като се противопостави на призовката на Специалния комитет и на неговия авторитет, ответникът усложни тази атака,“ казаха американските адвокати JP Cooney и Amanda R. Вон пише в искане за присъда от 24 страници. „Подобно поведение не може да бъде толерирано, то става обичайно и прието и прави важната работа на комисиите на Конгреса като Избрания комитет невъзможна.“

Банън беше осъден на процеса през юли от федерално жури във Вашингтон за отказ да свидетелства или да предостави документи – всеки от които носи присъда от поне 30 дни и до една година затвор.

Стив Банън беше признат за виновен в неуважение към Конгреса на 6 януари

Комисията на Камарата на представителите, разследваща нападението на Капитолия, назова Банън на последно публично изслушване в четвъртък, цитирайки доказателства, че законодателите са посочили, че той е знаел предварително за намерението на Тръмп да обяви невярно победа в изборната нощ и плановете му за 6 януари.

„Целият ад ще се разрази утре“, каза Банън в аудио откъси, пуснати от законодателите в радиошоуто му ден преди атаката. Три дни преди изборите на 3 ноември 2020 г. той каза на сътрудници от Китай: „Това, което Тръмп ще направи, е да обяви победа. нали? Той ще обяви победа. Но това не означава, че е победител…той ще каже, че е победител.

READ  Сенатът приема законопроект за постоянно лятно часово време

Камарата на представителите гласува на 6 януари за призовка на Тръмп в последна изненада

Очаква се защитата на Банън да поиска присъда без лишаване от свобода или пробация. Адвокатът М. Евън Коркоран поиска от съдията да внесе препоръката си с одобрението на правителството до петък по обяд. Доклад, очертаващ спорните фактори за присъдата, беше подаден в съда малко след обяд в петък.

68-годишният Банън, десен подкастър и бивш шеф на кампанията на Тръмп и стратег на Белия дом, е най-близкият човек до Тръмп за престъпление след атака срещу Конгреса, който се събра, за да потвърди резултата от президентските избори през 2020 г. Банън не беше в Капитолия този ден, но делото за неуважение дойде, след като законодателите се опитаха да изпълнят своите призовки с информация за свидетелите, които да се явят, използвайки рядко използван наказателен закон, за да гарантират, че хората се съобразяват с призовките на Конгреса.

Представител. Бени Г. Томпсън (D-Miss.), председател на панела на Камарата на представителите, и конгресменът Лиз Чейни (R-Wyo.), вицепрезидент, препоръчаха Банън да бъде подведен под отговорност за отговорните за събитията от 6 януари и всеки, който възпрепятства разследванията на законодателите .

Съдията, който разгледа делото, окръжният съдия на САЩ Карл Дж. Никълс взе решението в петък.

Адвокатите на Банън твърдят, че делото ще бъде отменено при обжалване и се очаква да наложат спиране на всяка присъда до разрешаването му.

Те оспориха решенията на Никълс, че обвиняем, обвинен в неуважение към Конгреса, не може да повдига защита, че са разчитали на съвета на адвокат или че тяхното сътрудничество е било възпрепятствано от претенциите на президента за привилегия на изпълнителната власт.

READ  Фред Керли изпусна зашеметяващо злато в бягането на 100 метра за мъже от САЩ на световната сцена | игра

По време на изслушванията на Банън Коркоран предположи, че призовката на комисията е незаконна и политически мотивирана и че крайният срок, в който Банън трябва да се съобрази, е просто „заместител“ за по-нататъшни преговори. Коркоран, който е и адвокат на Тръмп, е замесен в разследване на Министерството на правосъдието и ФБР за предполагаемо злоупотреба с секретни документи в курорта Мар-а-Лаго на бившия президент.

Той беше затворен в „Холивудската бърлога“ за неуважение към Конгреса

Американските адвокати посочиха, че Банън не е отговорил или не е представил документ преди крайния срок за призовката, след което адвокатите на Банън казаха, че Тръмп иска да се позове на привилегия на изпълнителната власт.

Всъщност адвокатът на Тръмп даде ясно да се разбере насаме на адвоката на Банън, че бившият президент не е давал такава инструкция, а адвокатите в понеделник използваха „екстремната и понякога насилствена реторика“ на Банън, за да омаловажат разследванията на Камарата на представителите, законодателите и наказателноправната система. .

Банън, който обеща да си припомни случая като „престъпление от ада“, прибягна до „обиждания, мимикрия и заплашителна реторика“ пред законодателите, заплаши да „превърне средновековието“ на опонентите си и сравни случая си с „процеса на Шоуто в Москва 30-те години на миналия век“, казаха прокурорите. Споменато.

„Изявленията на подсъдимия показват, че неговото неуважение не е имало за цел да защити привилегията на изпълнителната власт или конституцията, а по-скоро е имало за цел да подкопае усилията на комисията да разследва историческа атака срещу правителството“, пишат адвокатите Вон и Куни.

Никой не е бил вкаран в затвора за неуважение към Конгреса от разследването на комитета за неамерикански дейности на Камарата на представителите по време на Студената война. Бившият помощник-секретар на президента Роналд Рейгън Елиът Ейбрамс и бившият служител на ЦРУ Алън Д. Фиърс-младши е излежал по-малко от една година пробация и общественополезен труд за прикриване на скандала Иран-Контра, показват съдебните записи. Преди да получи помилване от президента Джордж Х. У. Буш през 1992 г.

READ  Брилянтният хеликоптер на НАСА отвръща на останките на мистериозния космически кораб от Марс

Джордж У. Скот Дж., бивш ръководител на федералната агенция, която защитава правителствените разобличители по време на администрацията на Буш. Блок се призна за виновен и беше осъден през 2010 г., но по-късно му беше позволено да оттегли обвинението си и да се признае за виновен вместо конфискация на имущество. Той също е излежал пробация.

Банън е един от двамата бивши сътрудници на Тръмп, изправени пред наказателни обвинения във връзка с отхвърлянето му на панела. Бивш търговски съветник на Белия дом Питър НавароДелото ще се проведе през ноември.

Министерството на правосъдието заяви, че няма да повдигне обвинение срещу бившия шеф на кабинета на Тръмп в Белия дом Марк Медоус и шефа на комуникациите Дан Скавино младши, които бяха номинирани от Конгреса за наказателно разследване.

За разлика от Банън и Наваро, Медоус и Скавино водят преговори с групата от месеци. Медоус размени хиляди текстови съобщения и комуникации с членове на Конгреса и други сътрудници на Белия дом, преди да прекрати преговорите и да оттегли явяването си.

За разлика от другите трима мъже, Банън напусна Белия дом на Тръмп през 2017 г. и остана частен гражданин по време на изборите през 2020 г. и последвалия президентски преход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.