Стачка в Колумб: Учителите в най-големия училищен район в Охайо гласуват за стачка преди началото на учебната година

Синдикатът на Columbus Education Association – който представлява повече от 4000 учители, медицински сестри и други професионалисти в сферата на образованието в района на Columbus City Schools – заяви в неделя, че 94% от неговите членове са имали за първи път от 1975 г. насам „последното, най-доброто и окончателна оферта.“ Twitter.
Ден преди вота в Охайо синдикат, представляващ около 2000 Училищен окръг на Филаделфия Служителите гласуваха за разрешаване на стачка за по-високи заплати и неадекватни програми за обучение – седмица преди началото на училището.
В Колумб синдикатът цитира размера на класовете и работещото отопление и климатизация в класните стаи като примери за несъгласия с управителния съвет, според Columbus Education Association. Известие за намерение за стачка.

„Ще продължим да се борим, докато във всеки квартал няма безопасни, добре поддържани и напълно обезпечени училища“, каза говорителката на синдиката Регина Фуентес на пресконференция в понеделник.

Образователният съвет на Колумб нарече резултата от вота „разочароващ“.

„Тази вечер гласуването на Columbus Education Association (CEA) е невероятно разочароващо. Ние сме натъжени от злощастната ситуация, пред която са изправени нашите семейства, нашата общност и най-важното – нашите деца“, a Докладвай казаха от УС.
Бордът проведе извънредно заседание в понеделник, което беше свикано в изпълнителна сесия Поток на живо във Facebook на тълпата. Управителят Талиса Диксън също направи изявление за стачката преди извънредното заседание.

„Надявам се, че можем да постигнем решение бързо и да върнем всички наши ученици в класните стаи с техните учители възможно най-скоро. Това заслужават нашите ученици“, се казва в изявлението на Диксън, добавяйки към забавлението на града. А Министерството на парковете ще отвори девет центъра за отдих, за да осигури на учениците „безопасни, контролирани от възрастни пространства и лесен достъп до Интернет“.

READ  Тайните служби идентифицираха изчезнали текстови съобщения на телефоните на 10 души

Говорейки за условията на обучение в училищата в града, медиен специалист от училищна библиотека каза, че температурата варира значително от стая в стая.

„Студентите отиват в различни сгради, като в университетски кампус, и не знаят дали ще има 50 градуса или 90 градуса от една класна стая до друга“, каза Кортни Джонсън пред Виктор Блекуел от CNN.

Някои училища нямат климатик или имат само „две стаи“, каза той. Училищата, които го имат, включително там, където работи Джонсън, трябва да поправят системите, каза той.

„Това е, за което се борим – безопасни, добре поддържани и напълно обезпечени училища с климатик и отопление, които работят и ученици, които не трябва да страдат“, каза Джонсън.

Според района училищата в град Кълъмбъс обслужват 47 000 ученици.

Въпреки стачката, учебната година все още е насрочено да започне в сряда, с уроци онлайн и водени от ученици с увреждания, според уебсайта на училищния район.

Тъй като стачката продължава, собствените администратори на района също могат да преподават онлайн класове, се казва в съобщението. Но тъй като по-голямата част от треньорския екип на областта се състои от учители, спортните дейности може да бъдат пренасрочени или отменени, според уебсайта.

Талия Милър от CNN допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.