Според Хенри Кисинджър Украйна трябва да предаде територията си на Русия, за да сложи край на войната

Заместител, когато се зареждат действията на статията

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри А. Кисинджър каза в понеделник, че Украйна трябва да предаде територията си на Русия, за да сложи край на инвазията си, което предполага позиция срещу мнозинството украинци, когато войната навлиза в четвъртия си месец.

В изказване на конференция на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, Кисинджър призова САЩ и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това ще влоши дългосрочната стабилност на Европа.

Кисинджър призова Запада да помни значението на Русия за Европа и да не бъде потиснат от „настоящото състояние на ума“ и призова Запада да приеме „превантивните преговори“ с Украйна. дела.

„Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, за да не могат лесно да се преодолеят напрежението и напрежението. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде обърната “, каза Кисинджър, 98 г. Ежедневна телеграма. „Продължаването на войната отвъд това няма да е свързано с независимостта на Украйна, а по-скоро нова война срещу Русия.

Кисинджър, който беше секретар на президентите Ричард М. Никсън и Джералд Форд, нарече „ситуацията“ възстановяването на официалния контрол на Русия над Крим и нейния неформален контрол върху двете източни части на Украйна, Луганск и Донецк. Украинският президент Владимир Желенски настоя да бъдат включени част от неговите условия за участие в мирните преговори с Русия. Възстановяване на границите преди окупацията.

На 23 май украинският президент Владимир Желенски почти се обърна към Световния икономически форум в Давос, Швейцария. (Видео: The Washington Post)

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери обявяват руската война в Украйна „Целият международен ред е под въпрос. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само „оцеляване на най-силните в Украйна“ или „въпрос на европейската сигурност“, но и „задача за цялата световна общност“. Той се оплаква от „разрушителната ярост“ на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия „уважава демокрацията, върховенството на закона и реда, основани на международното право“.

READ  Hang Seng в Хонконг се покачи с 2%, повишавайки азиатските пазари след коментарите на Пауъл за инфлацията

Путин направи „голяма стратегическа грешка“, казва лидерът на НАТО; Атаките в Донбас се засилват

По-голямата част от Украйна няма да се откаже от земя в замяна на мир с Желенски. Проведена анкета Киевски международен институт по социология Този месец се установи, че 82 процента от украинците не са готови да се откажат от земя в Украйна. Според анкета, проведена между 13 май и миналата сряда, само 10 процента смятат, че отказът от земя си струва усилията за прекратяване на инвазията, като 8 процента не са решили.

Жителите на райони, които не са били контролирани от украинските власти преди 24 февруари – като Крим, Севастопол и някои области на Донецка и Луганска области – не са включени в извадката. Гражданите, заминали в чужбина след 24 февруари, не са включени в анкетата.

Коментарите на Кисинджър следват последните Редакционна Редакционният съвет на New York Times твърди, че Украйна трябва да вземе „болезнени регионални решения“, за да постигне мир.

„В крайна сметка украинците трябва да вземат трудни решения: те са тези, които се бият, умират и губят домовете си от руската окупация, и те трябва да решат какъв ще бъде изходът от войната“, пише редакционният съвет на Times в четвъртък. трябва да вземе.“

Редакционната статия претърпя неуспехи, включително тази на съветника на Желенски Михаил Потоляк. Казах „Всяко предложение към Русия не е път към мир, а война, която е отлагана с години“.

В коментарите си в понеделник Кисинджър, дългогодишен привърженик на истински политически подход, подчерта пред европейските лидери опасността от формиране на постоянен съюз с Китай, без да поставят мястото на Русия в Европа, където нациите поставят практическите си цели пред морала и политиките. .

READ  Данък на Тръмп: Комитетът по начините и средствата на Камарата може да има записи

„Надявам се, че украинците мъдро ще съпоставят героизма, който показаха“, пише Daily Telegraph.

Критиците описаха коментарите на Кисинджър.Неприятна намеса„Украинският парламентар Ина Човсун осъди позицията на Кисинджър като „наистина срамна“.

„Жалко е, че бившият държавен секретар на САЩ вярва, че отказването на част от суверенитета е пътят към мира за всяка страна!“ Човчун Туитира това.

Бодоляк се върна към рефрена си, че дори и да доведе до мир, Украйна няма да се откаже от територия. Да кажа Държава „Някой не изтъргува суверенитета си, за да напълни портфейлите си“. Той Туитира това Подоляк каза, че старата снимка на Кисинджър, който се ръкува с Путин във вторник, е благодарност на украинците, които се бият във войната, че не се вслушаха в дипломатическите съвети.

„Мистър # Кисинджър предлага колко лесно е да се даде [Russia] Отчасти [Ukraine] За да сложи край на войната, той ще позволи да бъдат отнети Полша или Литва.“ Те са малко заети със защитата на свободата и демокрацията.

Адела Съливан допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.