След загуба през първото тримесечие акциите на Amazon паднаха до двегодишно дъно – TechCrunch

Акциите на Amazon паднаха с цели 12% в петък сутринта, най-ниското ниво от две години. Резултати от първото тримесечие Вчера. Компанията отчете загуба от 3,84 милиарда долара или 7,56 долара на акция през първото тримесечие. През първото тримесечие на м.г. съобщи Amazon Печалба от 8,1 милиарда долара или 15,79 долара на акция.

Компанията заяви в четвъртък, че очаква приходи между 116 милиарда и 121 милиарда долара през второто тримесечие, което може да струва на анализаторите средно 125,5 милиарда долара. От CNBC. Amazon също така отчете загуба от 7,6 милиарда долара от инвестицията си в производителя на електрически превозни средства Rivian.

В своя тримесечен доклад за резултатите главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси каза, че компанията е фокусирана върху подобряване на производствения и разходния капацитет, но това ще отнеме време, тъй като Amazon продължава да се справя с инфлацията и натиска на веригата за доставки.

„Епидемията и последвалата война в Украйна донесоха изключително развитие и предизвикателства“, каза Джаси. „Днес, тъй като не преследваме физически или персонален капацитет, нашите екипи се фокусират върху подобряване на производителността и ефективността на разходите в нашата мрежа за изпълнение. Знаем как да направим това и сме го правили преди. Работим, но ще видим окуражаващи подобрения в много измерения на клиентското изживяване, включително скоростта на доставка. Заразност в началото на 2020 г.

Абонаментните услуги, включително членовете на Amazon Prime, получават 8,4 милиарда долара на тримесечие. През последното тримесечие компанията Prime вдигна цената, Месечната такса се увеличи от $ 12,99 на $ 14,99, а годишното членство се увеличи от $ 119 на $ 139, което показва 17% увеличение. Компанията за електронна търговия приписва нарастването на продължаващото разширяване на офертите за членство в Prime и нарастващите заплати и транспортните разходи.

READ  Акциите и петролът поскъпнаха, след като Китай облекчи правилата си за изолация

Резултатите на Amazon идват в момент, когато компанията вижда нарастващ импулс от своите служители към синдикализиране. По-рано този месец хората работеха в центъра за пълнене JFK8 на Amazon Гласувах за синдикализиране, Отбелязва исторически ден в трудна война. След новината Amazon каза, че е „разочарован“ и „оценява“. [its] Опции. „Работници в центъра за разполагане на LDJ5 на Стейтън Айлънд В момента е в ход Собственият им вот.

Като част от тримесечния си отчет за приходите, Amazon обяви, че Prime Day ще се проведе през юли тази година в повече от 20 държави. Годишният договор на компанията се промени през последните няколко години, тъй като се измества към октомври 2020 г. и продължава до юни 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.