Серина Уилямс преодоля бавния старт, за да зарадва феновете на US Open | Серина Уилямс

Ас Серина Уилямс Отчаяно се опитваше да издържи през първия сет на мач, който можеше да отбележи края, тя се бореше зле. Тя беше заседнала в безкраен сервиз при 5-3 и можеше само да отвръща. В крайна сметка той се сблъска с четвъртата си точка за пробив в мача и натискът нарастваше с всяка една. И тогава, точно така, той отнесе стадион Артър Аш в миналото: ас, ас, невърнат сервис. Настройвам. Уилямс отиде до мястото си със стиснати юмруци, докато изрева към небето.

Сервизът, битката и отношението са едни от основните принципи в тениса от две десетилетия и половина. След тези седмици те никога нямаше да се видят отново.

Ако имаше някакво съмнение относно значението на предстоящото напускане на Уилямс, това беше пристигането й на стадион „Артър Аш“ за последния й мач, който я посрещна. Майк Тайсън седна до Мартина Навратилова. Гладис Найт играе във фонов режим на Midnight Train to Georgia. В бокса на Уилямс нейната дъщеря Олимпия се появи на трибуната с мъниста в плитките си, момент на пълен кръг.

Видео, разказано от Куин Латифа, предшества влизането на Уилямс, след като Танка Ковинич се отправи към стадион Артър Аш за чифт стикове за голф. Тя излезе в рокля, блестяща от главата до петите в диаманти, от косата й до нощното наметало, което я отведе в съда. Както „Диамантите“ на Кание Уест от Сиера Леоне, така и оглушителният дълъг рев на неговата публика озвучиха нейното пристигане. Докато загряваха, на екраните около ръба на стадион „Артър Аш“ пишеше „Най-великият за всички времена“, а дикторът изброяваше постиженията на Уилямс с грижливи подробности.

Уилямс се е състезавала в най-големите турнири в света, обичала е пътя си от ръба и е държала всичките четири турнира от Големия шлем едновременно. На върха на силата си, когато Доминион беше второто й име, умствената й сила беше несравнима. Но никога не беше преживявала нещо подобно, да играе със съзнанието, че това е краят.

Под такъв натиск той се представи добре и се представи по-добре от другите си скорошни излизания. Нервите й бяха естествени от самото начало и тя допусна двойна грешка два пъти в началната игра. Дори след като веднага поведе с разлика, тя не можа да се установи. Всеки рев от тълпата изглеждаше като неприятно напомняне за важността на момента и тя изглеждаше съкрушена в началото, когато непредизвиканите грешки изтичаха от предмишницата й.

Но Уилямс отказа да остави кариерата си да завърши със загуба в първия кръг. Тя се бори зле през последните месеци, като спечели само веднъж в предишните си три мача на сингъл и загуби с 6-4, 6-0 от Ема Радугану в Синсинати преди две седмици. „Бях много емоционален в Торонто и Синсинати“, каза той по-късно. „Беше много трудно. Не казвам, че сега не е трудно. Все още е много трудно, защото аз наистина обичам да съм там.“

Гейл Кинг интервюира Серена Уилямс на корта след нейната победа. Снимка: Джъстин Лейн/EPA

Неговото отчаяние да завърши кариерата си с положителна нотка беше осезаемо. Чуваше се в нейните малки стъпки, които разтърсваха корта с всяка точка, дропшотовете, които тя преследваше с пълна скорост, и сумтенето, което прекъсваше всеки решаващ момент. От ложата на своя играч новият му наставник за мач, Рене Стъбс, направи силни положителни утвърждения относно използването на новите треньорски правила.

На фона на постоянните писъци на публиката, Ковинич остана спокойна и ангажирана, вбесявайки Уилямс със своята постоянство, дължина и бум на първи сервис. Но след бавния й старт, Уилямс бавно намери своя сервис и свободните точки, които отвори. След като се възстанови от пробив, за да спечели първия сет, след това се бореше зле с форхенд и грешките течаха свободно, тя започна да увеличава своята независимост. До края на мача тя играеше както винаги.

Имаше време, не много отдавна, когато всяка победа на Уилямс беше просто очаквана. Колко бързо се променят нещата. Докато Уилямс работеше върху успеха си, тя удари напълно различна нотка от конвенционалната гледна точка. „За мен всичко е бонус“, каза тя. Чувството от публиката беше взаимно. Когато тя достигна мачпойнт, всички фенове в Arthur Ashe се изправиха и изгледаха цялата финална точка в краката си, протягайки вратове, за да видят за последен път Уилямс в пълен поток.

След кариера на разбити очаквания, Уилямс постигна невероятни резултати, тъй като следващия път се изправя срещу намиращата се във форма световна номер 2 Анет Контавит. Той ще води втория кръг на играта с ангажимент да осигури поне едно последно попълнение. момент. Дори сега, на 40 години, с нейните неотдавнашни борби, е трудно да се съмняваме в нейния талант.

След победата Уилямс беше до корта на церемония, на която Гейл Кинг и Били Джийн Кинг говориха и беше пуснат видеоклип, разказан от Опра. Олимпия, съпругът на Уилямс, Алексис Оханян, и сестра й, Иша, заеха страната на съда. Уилямс говори пред публиката и по средата на забележките си той накратко подчерта защо това има толкова голям смисъл. „Искам хората да бъдат вдъхновени“, каза Уилямс. „Аз съм от Комптън, Калифорния. Направих го.

READ  Събитието за представяне на Echo и Ring на Amazon през 2022 г.: Как да получите всички подробности от първа ръка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.