Сенатът приема законопроект за постоянно лятно часово време

Законът за сигурността на Sunshine прие стаята с единодушно одобрение. Законопроектът тепърва ще бъде приет в Камарата на представителите и ще трябва да бъде подписан от президента Джо Байдън. Ако този ход унищожи Конгреса и бъде подписан като закон, това означава, че не трябва да се оттегля през есента всяка година.

CNN не отговори веднага на искане за коментар от офиса на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси по въпроса.

Републикански сенат от Флорида. Марко Рубио, спонсорът на закона, каза, че няма гаранция, че форумът ще го вземе, но „чие е времето“.

Демократическият сенат, който председателстваше законопроекта, ще представлява щата Аризона, който не спазва лятното часово време. Kirsten Cinema успя да чуе Майк да казва: „О, обичам го“. След преминаването му тя каза „Да!“

Законопроектът има подкрепата на две партии, включително няколко републиканци и демократи.

„Ще видите, че това е избрана колекция от американски сенатори в подкрепа на това, което направихме сега в Сената, и е да приемем законопроект, който да направи лятното часово време постоянно“, каза Рубио. Сайт на Сената. „Миналия уикенд всички преминахме през онзи двегодишен ритуал на въртене на часовника напред-назад и смущенията, които произтичат от това. След известно време човек трябва да се запита защо го правим?“

„Ако можем да постигнем това, не е нужно да продължаваме да правим тези глупости“, добави Рубио.

Сенатор от Републиканската партия на Мисури. Рой Блънт каза, че е подкрепил законопроекта, след като според съобщенията е бил приет.

„Мисля, че е по-добре да имаш допълнителни часове в края на деня, отколкото да е тъмно, когато децата ходят на училище, и тъмно, когато децата се прибират вкъщи“, каза той.

READ  Дъстин Джонсън в гореща вода със спонсора RBC на фона на подкрепяното от Саудитска Арабия съперническо голф турне

Рубио отбеляза, че законопроектът отлага прилагането до ноември 2023 г., тъй като Министерството на транспорта вече е изготвило графика и поиска допълнителни месеци, за да направи промени.

Сенатор от Роуд Айлънд, водещ поддръжник на демократите. Шелтън каза пред Белия дом, преди законопроектът да бъде приет във вторник, че той „ще позволи на американците в цялата страна да се измъкнат от есента и да направят спестяващото време постоянно“. Малко слънце в живота на повечето хора.“

Историята беше актуализирана във вторник с допълнителни подобрения.

Лорън Фокс, Клеър Форан и Тед Барет от CNN допринесоха за доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.