Светкавичен резултат срещу Avalanche Cup Stanley Final 6: Колорадо 2-1 за третото първенство на отбора

Колорадо Авеланч Шампиони на Купата Стенли. Avalanche, 6-та игра, Флорида, влезе в Amali Arena в Тампа и спечели с 2-1 – и най-големият хардуер.

Колорадо Тампа Бей завърши поредната серия от Купите на Стенли и спечели третото си първенство в историята на франчайза.

Светкавицата поведе с 1:0 с гол на капитана Стивън Стамкос. Лавината обаче улови играта от там. Колорадо доминираше във втория период и бяха възнаградени с голове на Нейтън Маккинън и Артури Легонен. Авс влезе в съблекалнята при резултат 2-1 и беше ударен от мълния от там.

Колорадо напълно окупира Тампа Бей през третия период. Светкавицата не получи нито един удар върху Дарси Къмбър, докато той не контролираше около 10 минути. Неудовлетворен от това да седи тихо и да чака, докато часовникът падне, Avs беше агресивен през последните 20 минути, което направи живота невероятно труден за Lightning. Дори в ситуацията на празните врата Тампа Бей не успя да получи качествени удари срещу Дарси Кюмбер.

След като завършиха надолу в ранглистата на НХЛ преди пет години, Avalanche вдигна Купата на Стенли за първи път от 2001 г. и го направиха срещу един от най-добрите отбори в ерата на заплатите.

READ  Съсман, който излъга ФБР през 2016 г. за Хилари Клинтън, не е виновен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.