Сара Полин обяви, че ще се кандидатира за избирателния район на Камарата на представителите на САЩ от Аляска

1 април (Ройтерс) – Сара Полин, която се кандидатира като вицепрезидент на републиканците през 2008 г., обяви в петък, че ще се кандидатира за единственото място на Аляска в Камарата на представителите на САЩ.

Това ще бъде първата кандидатура на Пол за публична длъжност, откакто той служи като заместник на Джон Маккейн в кампанията, при която демократът Барак Обама беше избран за президент през ноември 2008 г.

„Америка е в критичен момент“, каза Полин в изявление, в което обяви кандидатурата си в акаунта си в Twitter. „Когато видях крайната левица да унищожава страната, знаех, че трябва да се бия.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

„В този критичен момент в историята на нашата страна имаме нужда от лидери, които ще се борят срещу социалистическата, голяма държава на лявото, последният дневен ред на Съединените щати“, каза той.

Такава пламенна, анти-истаблишмънт реторика определи вицепрезидентската кампания на Полин през 2008 г. и послужи като предшественик на възхода на бившия републикански президент Доналд Тръмп и съвременната Републиканска партия.

Мястото в къщата на Аляска беше освободено, след като републиканецът Дан Йънг почина внезапно миналия месец на 88-годишна възраст след повече от четири десетилетия служба.

READ  Игра 7 за плейофите за Купата на Стенли 2022: Актуализации на живо: Lightning Face Maple напуска голяма събота в НХЛ

Уебсайт, www.sarahforalaska.com, Зададен за петък вечер за кампанията на Пейлин. На началната страница на сайта „Сара Полин се кандидатира за Конгрес!“ И търси дарения.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Дон Уиткомб; Редактиране от Лесли Адлер

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.