Ръководството на Байдън анулира студентски заем от 5,8 милиарда долара за Коринтианските колежи

Милиони студенти, които посещават серия от Коринтски колежи с нестопанска цел, ще получат автоматично Анулиране на федерален студентски заемАдминистрацията на Байдън обяви в сряда, че има за цел да приключи един от най-тежките случаи на измами във висшето образование в САЩ.

Съгласно новата мярка на всеки, който е участвал в вече несъществуващата верига от основаването й през 1995 г. до срива й през 2015 г., ще бъде простен федералният студентски дълг. Той ще отпише 5,8 милиарда долара дълг към повече от 560 000 кредитополучатели, което е най-голямото изписване на дълг в историята на образователния сектор, съобщи агенцията.

„От днес всеки студент, който е бил измамен, измамен и натикан в дългове от Коринтианските колежи, има подкрепата на администрацията на Байдън-Харис и може да бъде уверен, че федералните им студентски заеми ще бъдат отменени“, каза министърът на образованието Мигел Кардона. „От много дълго време той участваше в тоталната финансова експлоатация на студентите от Коринт и ги подвеждаше да получават все повече и повече дългове, за да изплатят обещанията, които никога не са изпълнили.“

Десетки хиляди бивши студенти от Коринт вече са се класирали Анулиране на дълг, Но те трябваше да подадат документи и да доведат до процес на кандидатстване, който според адвокатите е объркващ и не е широко известен. Сега облекчаването ще се извършва автоматично и Разширено за допълнителни кредитополучатели.

Тези, които имат остатъка от дълга си в Коринт, ще бъдат възстановени, казаха представители на образованието. Но тази мярка не се отнася за заеми, които вече са изплатени изцяло.

READ  Алберт Пухолс хоумран №. Вкара 700

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.