Руските астронавти достигат Международната космическа станция в цвета на украинското знаме

Малко след пристигането си на Международната космическа станция, триото говори с обаждащи се по телефона, включително членове на семейството, които ги поздравиха за успешната им мисия. На въпрос на обаждащия се за избора на костюми, Артемиев отговори, че всяка група има право да избира своите цветове.

„Наистина имахме много жълти неща, така че трябваше да ги използваме“, обясни Артемиев. — Ето защо трябваше да носим жълто.

Руската космическа агенция също отрече цветът да отразява украинското знаме. В него се казва, че дизайнът на униформата отразява цветовете на Московския държавен технически университет в Баман, където са учили астронавтите.

Резултатът от облеклото на тримата руснаци предизвика дебат в социалните медии през последните три седмици дали артилерийският огън е умишлена препратка към войната в Украйна, където руските сили пуснаха ракети и бомби. руският президент Владимир Путин Спорно се опита да оправдае атаката С твърдението, че е започнало да „денациифицира“ Украйна.

Бившият астронавт на НАСА Скот Кели ръководи три мисии до Международната космическа станция. Туитира това В петък на руски и английски трима руски астронавти извикаха „Украински жълт!“ Колегата астронавт Тери Вирц беше също така развълнуван, Туитове, „Аха. Просто уау. Много добре.

Аерокосмическите ентусиасти и наблюдатели бяха особено заинтересовани да разберат дали тези екипи са в полза на Украйна, тъй като руските власти се борят с антивоенните настроения от края на февруари. Кремъл затвори независимите медии, забрани някои сайтове в социалните мрежи и наказа активисти, които говорят.

READ  Ръководството на Байдън анулира студентски заем от 5,8 милиарда долара за Коринтианските колежи

Това оставя малко място за хората в Русия да имат достъп до историите за нарастващата хуманитарна криза в съседна Украйна. Поддръжниците на инвазията на Путин също започнаха свои собствени кампании за война Използване на буквата „Z“ За да посочат тяхното одобрение.

Пътуването до Международната космическа станция увеличава напрежението между САЩ и Русия и засяга космическото партньорство на страните. Дмитрий Рогозин, ръководител на Роскосмос, по-рано този месец заплаши да прекъсне доставката на руски ракетни двигатели, използвани в ракети, изпратени до космическата станция. Но ръководството на НАСА Отхвърли идеята Това сътрудничество ще пресъхне.

Marissa IT допринесе за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.