Русия нахлу в Украйна и страната блокира голяма атака в Донбас

Забележка: Тази публикация съдържа графични изображения.

Най-лошото нещо, което някога съм виждал, откакто дойдох в Киев преди около месец, беше да имам тялото на мъж, който ни показаха. Заден двор в БородянкаСеверозападно от Киев.

Бяхме отведени на мястото от собственика на къщата, който беше напуснал града през първите няколко дни на войната. Тя се завърна, когато нахлуващите войски се оттеглиха и намери къщата й ограбена от руски войници.

Зад градинския навес той показа мъж с чанта на главата, ръцете му са вързани зад гърба, свален панталон, разкривайки бельото и тежко наранените крака.

Той имаше огнестрелна рана в главата, а гилза от куршуми все още лежеше близо до тялото му.

Изглежда, че е бил измъчван и обесен от руски войници, въпреки че не сме сигурни какво се е случило с него.

По това време вече бяхме видели вече прословутия масов гроб в Пуча, но фигурата на този човек остана в мен – аз се отнасям повече към индивида, отколкото към гнездото. Лесно е да се отдели група от човечеството, което са ограбили.

Някакъв контекст: Бородянка има население от 13 000 души Хората преди войната, Но повечето избягаха след руската инвазия. След интензивни обстрели и опустошителни въздушни удари, останките от града, който тогава беше окупиран от руски сили, се преместиха на 28 февруари. На 1 април градът си възвърна контрола над Украйна.

Прочетете повече за това, което журналистите на CNN видяха в Украйна:

READ  Целевите приходи са пропуснати след победата на Walmart, но и двамата се придържат към насоките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.