Русия нахлу в Украйна и атакува Мариупол от Азовско море

Изглед на разрушена от руски обстрел жилищна сграда на 16 март в Магари

Високопоставен служител на отбраната на САЩ каза, че украинските сили са се опитвали да си върнат територия от руснаците през последните няколко дни. „Мога и ще“ За да направите това.

Ето какво е състоянието на земята:

Контраатаки край столицата: Украинската контраатака беше извършена в северната и западната част на Киев Донякъде напредналЗасяга руските опити за обкръжение на столицата и заплашва способността на руските сили да преразпределят предни части, появяващи се на север от града.

Макарив: Една такава област е стратегическият град Маккарти, на 30 мили (48 км) западно от Киев. След няколко дни битки украинските сили Възвърна контрола Градът, съобщиха украинските въоръжени сили в публикация във Фейсбук във вторник. CNN не можа да потвърди твърдението. Маккарти претърпя значителни щети при руски въздушни удари Видео Показва широко разпространено унищожение. Ако украинските сили За да консолидират контрола си В Макари на руските сили ще им е по-трудно да защитават западните подходи към Киев и след това да пробутват по-на юг.

северно от Киев: Има и признаци за присъствие на руски сили Претърпяха неуспехи В райони на север от Киев, които те държаха почти от началото на инвазията. А Кратко видео Местоположението на Земята от CNN показа украински войски да маршируват към град Мочун, на около 20 мили (35 км) северно от столицата. Видеото с украинския дрон беше спряно през уикенда Показан В същия район е унищожен руският щит.

Наводнения на река Ирфин: Сателитни снимки показаха в понеделник Нарастващи наводнения От река Ирбин. Си Ен Ен по-рано съобщи, че язовир през река Днепър е наводнил басейна на река Ирбине и нейните притоци. Тази река е важна за руския напредък към Киев; Ако руснаците не можеха да го преминат, нямаше да могат да превземат Киев от запад. Не е ясно как е бил наводнен язовирът: дали портите са били умишлено отворени от украинците или е бил нападнат от военна атака.

READ  Терорист от "Ислямска държава" беше осъден на доживотен затвор в САЩ за убийството на американски заложници

Поротианка: На около 12 мили (20 км) северно от Макари се намира град Породянка, който беше превзет от руски и чеченски сили от началото на кампанията. Ако украинците Да вземе Породянка, Предните руски единици може да бъдат прекъснати. Бойното поле е течно и руснаците могат да обърнат последните загуби. Но ако украинците превземат Макари и разширят контрола си над региона, руските позиции между града и Киев ще пострадат, като допълнително ще блокират целта за изтласкване на юг отвъд магистралата изток-запад, за да обградят столицата.

Херсон и Николаев: А Това каза високопоставен служител на отбраната на САЩ Украинците се бият Изтеглете южния град Гершон, както и изтласкайте руските сили от североизточната част на Николаев и ги установете отново на юг от града. Служителят предупреди, че Съединените щати не могат да кажат дали този ход е част от „по-голям план за действие“ за украинците, но нарече украинската отбрана „бърза“ и „активна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.