Русия нахлу в Украйна, взриви близо до летище Лвов

Украински войник стои сред развалините след обстрел срещу жилищен район в Киев, Украйна, на 18 март. (Арис Месинис / AFP / Getty Images)

Ожесточени боеве и обстрели продължиха в петък в различни части на Украйна. Ето какво трябва да знаете:

Засегнати зони: Много експлозии Шумът се чу около 6:30 сутринта местно време, а в Западна Украйна се изви дим. Град Лив, Според екип на CNN на място. Кметът Андрий Садови каза, че са ударили руски ракети Завод за ремонт на самолети, Което е близо до летище Лвов. Русия изстрелва шест ракети Към градаНо според украинските въоръжени сили двама от тях са били задържани от системи за противовъздушна отбрана.

Един човек загина, а четирима бяха ранени, когато останките от паднала ракета се сблъскаха с пететажна жилищна сграда. Подилски район На Киев Това съобщи в петък украинската служба за спешна помощ.

При ракетен удар в града загинаха най-малко двама души, а други шестима бяха ранени грамадорск В Източна Украйна, според Павло Кириленко, ръководител на областната администрация в Донецк.

руски загуби: Поне Петима руски войнициРуската регионална държавна телевизионна мрежа ГТРК Кострома съобщи в четвъртък, че Кострома е загинал във войната в Украйна, включително командирът на ВВС.

Изходи: Девет коридора за евакуация на цивилни от градове, силно засегнати от руските атаки, бяха договорени в петък, според украинското правителство. На втория ден от операцията един от договорените коридори свързва обсадения град Мариупол с контролираната от Украйна Собория.

Обадете се на Байдън-Си: Китайският президент Си Дзинпин и президентът на САЩ Джо Байдън проведоха разговори в петък. От началото на войната Китай се стреми да представи неутрална позиция. Тя не осъди руските действия и отказа да определи атаката като инвазия. Китайски дипломати критикуваха разширяването на НАТО и обвиниха Съединените щати в подбуждане на конфликт. Но те призоваха за дипломатическо решение.

READ  Майли Сайръс даде положителна проба за Govt след световното турне, но казва, че „определено си заслужава“

Въпреки че не са военни съюзници, Китай и Русия през последните години изгориха партньорството си в интегрирането на търговията, технологиите и военните учения, като същевременно все повече изразяват възгледите си за намесата на Запада във вътрешните им работи – отблъсквайки водените от САЩ санкции. Гласуване като избирателен район в Организацията на обединените нации.

Русия поиска от Китай военна и икономическа подкрепа и Пекин изрази това Някаква прозрачност Според американското разузнаване и дипломатически служители, атентаторът е ударил малко след обяд пред полицейски участък. Засега не е известно какво ще прави той, след като напусне поста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.