Руди Джулиани се яви пред голямо жури в сряда

Джулиани отказа коментар пред CNN на път за Върховния съд на окръг Фултън малко преди 8:30 сутринта ET. Той приключи явяването си пред голямо жури в района на Атланта около шест часа по-късно, оставяйки колата си под полицейски ескорт, докато си тръгваше, без да говори с репортери.

Адвокатът на Джулиани, Боб Костело, каза, че няма да предостави подробности на CNN за това какво е бил попитан Джулиани и как е отговорил.

„Голямото жури е тайно и ние ще го запазим така“, каза Костело пред CNN.

Индикацията, че той е обект на разследване от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, засили разследването и повдигна въпроси относно криминалното разкриване на Тръмп в разследването. Офисът на Уилис посочи 16 подкрепящи Тръмп активисти, обвинени в измамно провеждане на президентските избори през 2020 г., като цели на своето разследване, но фокусът върху Джулиани насочва разследването към вътрешния кръг на Тръмп.

Костело каза пред CNN по-рано тази седмица, че бившият кмет на Ню Йорк не е необходимо да отговаря на въпроси.

„Ако искат да играят трудно, ние знаем как да играем трудно“, каза Костело.

По това време Костело отказа да каже дали Джулиани ще упражни правото си от петата поправка срещу самоуличаване, но предположи, че Джулиани няма да отговаря на въпроси относно взаимодействието си с Тръмп.

„Ако мислите, че той ще ви говори за разговорите, които е водил с клиента си, ви очаква разочарование“, каза Костело. Той казва, че всичко зависи от въпросите, които задават.

Други свидетели, които се явиха пред голямото жури, бяха помолени да свидетелстват за участието на Джулиани в изслушванията през 2020 г. и срещите с депутати от Джорджия. Направи неверни обвинения в изборни злоупотреби.

Сред потенциалните престъпления, които Уилис разследва, са даване на неверни изявления пред държавни и местни агенции, подбуждане към изборни измами и заговор.

READ  Избори в Италия: Избирателите са готови да изберат Мелони, крайнодесни Fratelli d'Italia

Разследващите се интересуват от това Джулиани да популяризира твърдения за изборни измами пред законодателите

Интересно за следователите в Атланта, Джулиани и други сътрудници на Тръмп са изправени пред законодателите на Джорджия. Популяризира конспиративни теории Твърди се, че изборите през 2020 г. са свързани с нередности. На 3 декември 2020 г., по време на изслушване в подкомисията на Сената на Джорджия, Джулиани монтира сериозно видеоклип на избирателни работници в окръг Фултън и призова законодателите да наемат про-Тръмп избиратели, независимо от резултатите в щата, показващи, че Джо Байдън е спечелил. . На 10 декември 2020 г. той се яви пред комисия в Джорджия, за да обсъди изборни измами.

Джулиани и други сътрудници на Тръмп се явиха на друго изслушване пред законодателите на Джорджия на 30 декември 2020 г., където той повтори неверни твърдения, че изборите в щата са били засегнати от измама.

Няколко щатски и федерални власти отрекоха обвиненията му. Назначените от Тръмп лица бяха сред онези, които бяха отблъснати, включително бившия прокурор на САЩ от Атланта Бюнг „BJ“ Пак, който потвърди на 6 януари 2021 г., че Камарата на представителите на САЩ разследва твърдения за изборни измами, направени от Джулиани и други. Федералните власти и установиха, че не е вярно.

Законодателите от Демократическата партия, които свидетелстваха пред голямото жури на окръг Фултън, бяха помолени да опишат преживяванията си от присъствието на тези изслушвания, като се фокусираха върху необичайния начин, по който бяха свикани изслушванията, записите на законодателите за споделена информация и предложението законодателите да следват сурогати.

Джулиани заклейми процеса срещу Уилис като „политически трик“ и знак, че „започваме да живеем във фашистка държава“.

READ  Китайските военни изпращат лекари в Шанхай, за да прегледат 26 милиона жители

„Доколкото си спомням правилно, представлявах Доналд Дж. Тръмп като адвокат в Джорджия, така че ще бъда съден за това, което направих като адвокат“, каза той в своя подкаст в понеделник.

Много проучвания за плановете на Тръмп за отмяна на изборите

В продължение на месеци публичният характер на разследването на окръг Фултън изглеждаше най-значимият правен риск за хазартните действия на Тръмп и неговия вътрешен кръг да обърнат поражението от 2020 г. Наскоро стана ясно, че Министерството на правосъдието на САЩ също разследва поведението на сътрудници на Тръмп, свързано с изборите през 2020 г., но целите на това разследване са неизвестни.

Джулиани беше призован през юли и ще се яви пред голямото жури на окръг Фултън в сряда. Съдия от Ню Йорк му нареди да даде показания, след като той не се яви на изслушване в съда в Ню Йорк, оспорвайки призовката. Други опити на Джулиани да прокара външния вид – включително твърденията, че скорошна сърдечна операция му е попречила да пътува – са се провалили.

Други адвокати, представляващи Тръмп по време на изборите през 2020 г., също се опитаха да оспорят призовките за даване на показания пред голямото жури на окръг Фултън.

Тази история и тема са актуализирани с допълнителни подобрения.

Сара Мъри, Джейсън Морис, Глория Боргер и Ник Валенсия от CNN допринесоха за този доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.