Роу В. Забраната на абортите „бързо“, ако Уейд се обърне с главата надолу: сен. Ейми Глобучар

Върховният съд постанови, че ходът за добавяне на нови бариери за абортите ще бъде „бърз“. Ако ловът бъде отменен, сен. Ейми Клобучар каза в неделя, че Сенатът ще направи всичко, за да кодира правото на жената да избира.

„С това изтекло мнение съдът вижда 50 години промяна в правата на жените и спадът ще бъде бърз. Повече от 20 щата вече имат закони“, каза Клобучар, D-Minn., пред ABC „тази седмица“ съ-водещ. Марта Роудс.

„Въпросът, който избирателите задават, когато 75% от хората са с нас, е, мисля, че кой трябва да вземе това решение“, каза Глобучар. „Дали това трябва да бъде жена или нейният лекар, или политик? Трябва ли Тед Крус да вземе това решение или жена и нейното семейство? Къде са равните права на жените?“

Във вторник главният съдия Джон Робъртс назначи петима консервативни съдии, назначени от бившия президент Тръмп Роу В. Уейд потвърди изтеклото проектостановище на решението на Върховния съд, което показва, че са готови да свалят поста.

Бомбардировката предизвика възмущение в цялата страна, включително избрани лидери, които подкрепят правата на абортите, заявявайки, че Върховният съд скоро може да отмени знаково решение от 1973 г.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър обяви, че Сенатът ще проведе референдум в сряда за това дали да кодифицира федералната защита от аборта чрез Закона за здравните грижи за жените, но не очаква достатъчно гласове, за да приеме мярката. За да приеме Филипстър, законопроектът – приет в Камарата на представителите, но спря в Сената – изисква подкрепата на 60 сенатори.

„Ако не спечелим, ще отидем на избори“, каза Глобушер за законопроекта. „Ние маршируваме направо към урната. Жените на тази страна и мъжете, които са с тях, ще гласуват както никога досега.“

READ  Тъй като шансовете за успех намаляват, Русия се опитва да се възстанови в Украйна

Всички демократи в Камарата на представителите гласуваха за Закона за здравеопазването на жените, с изключение на Хенри Кулер, представител на D – Тексас.

Роудс притисна Globes да реши дали демократите трябва да подкрепят само членове и кандидати, които подкрепят правата за аборт.

— Вярвате ли, че трябва да има лакмус? — попита Роудс. „Демократите имат много кандидати, които не подкрепят правата за аборт.“

„Имате хора, които лично, лично подкрепят живота, но вярват, че това решение трябва да бъде личен избор на жената, дори и да не са съгласни с тях“, отговори Глобусар. „И така, мисля, че е важно да се отбележи, че в нашата партия има хора, които могат да гласуват в подкрепа на лова на Roe V. Може да има различни лични възгледи.“

Сенаторът от Минесота каза, че демократите са „явно за избора“.

„Мисля, че виждате, че това е позицията на нашата партия и на първо място, тя е важна за нашите избиратели – разбира се, сега повече от всякога“, каза той.

Макар че той каза, че абортът няма да бъде „единственият проблем“ за демократите на междинните избори, той отбеляза, че избирателите се фокусират върху икономиката и Украйна.

Докато мнозинството от американците подкрепят правото на аборт в повечето случаи, Роудс призова Глобушар на референдум, че мнозинството от възрастните в щатите, които незабавно забраняват аборта, трябва да се въздържат от законодателството за абортите, ако RAW бъде обърнато. Случаи, Ню Йорк Таймс Намерен анализ.

Защо една жена в Тексас трябва да има различни права и различно бъдеще и различна способност да взема решения относно своите физически и репродуктивни избори, отколкото една жена в Минесота?“

READ  Украйна: 200 тела открити в мазето на руините на Мариупол

Roe v. Клобучар добави, че обръщането на Уейд ще засегне пропорционално бедните жени и цветнокожите жени.

„Това е много добре [Harry] Съдия Блекман, който беше назначен от Републиканската партия, взе това обмислено решение, разглеждайки Конституцията и правото на жените да правят такъв избор в правото на личен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.