Рори Макилрой води PGA в САЩ, докато Тайгър Уудс се бори с болки в краката | САЩ PGA

Тайгър Уудс страдаше от невъзможност да види първия ред Рори Макилрой Беше на 104-ия етап от шампионата на САЩ PGA. Докато Макилрой се връща години назад – 65, след като US Open 2011 беше най-добрият старт на Северна Ирландия, той лесно спечели – Уудс напомни за мащаба на настоящите си физически борби.

Уудс, който играе във второто си събитие, след като счупи десния си крак при автомобилна катастрофа през февруари миналата година, всъщност започна ярко в South Hills. Той седна в 10-та дупка, неговата 1-ва и две равни след петата. Въпреки това, по времето, когато Уудс се препъва сериозно към медийните задължения след кръга, той беше подписал на 74 и изпитваше очевидна болка.

„Кракът ми не е толкова добър, колкото бих искал да бъде“, каза той. „Ще започнем процеса на възстановяване и ще го вземем утре. Не можах да го заредя. Зареждането ме боли, боли ме, когато натискам, боли ме, когато ходя и ме боли, когато се усуквам.

Уудс изглежда има голям проблем с това, че е толкова присъщо свързан с тази игра. Това е началото на скорошното завръщане на Уудс, но не е твърде далеч в бъдещето, че той се съмнява дали тялото му може да издържи голфа на най-високо ниво.

15-кратният голям шампион добави: „Не улучих много добри железни удари. Карах го добре, но моите железни удари не бяха добри. Не се приближих до топката. Стигнах до страхотен старт и не го преследвах. Всъщност не погледнах птицата. Опитвах се да направя топката зелена и пропуснах няколко железни удара и в двете посоки. Това е разочароващ ден.

Имаше време, когато Макилрой беше уплашен от голям съюз със своя идол. В оживения първи кръг в Тулса, Макилрой взе всичко спокойно.

Тайгър Уудс призна, че кракът му е причинявал дискомфорт, след като отбеляза четири оувъра при 74. Снимка: Майкъл Мадрид / USA Today Sports

Той стигна до шест под равни чрез 14 дупки. 15-та и 17-та талига на МакЛрой заплашваха да променят облика на страхотен кръг. Победителят в състезанието, което се проведе през 2012 и 2014 г., най-накрая се промени от 19 фута, за да осигури работа за пет дни. Чувстваше се значимо; МакЛрой сега има бърз старт по специалността, която преследва от дълго време. Той ръководи един от американците Уил Саладорис и Том Ходж. Мат Къчър и мексиканският Abraham Answer седят на минус три. Такъв беше и Джъстин Томас след силен следобед от шампиона за 2017 година.

„Беше страхотно начало, но не напреднах отвъд себе си“, каза Макилрой. „Можех лесно да вкарам 68 или 69 ръна днес, но ако бях играл същия голф, щях да бъда също толкова положителен за него, колкото съм сега.

„Улучих няколко страхотни удара за чай, няколко страхотни удара с желязо и няколко добри ботуши. Направих всичко, което трябва да направите днес. Ако имам шанс да спечеля, трябва да го направя през следващите три дни.

Третият член на комисията на събитието, Джордан СпайтНе изглеждаше по-различно, когато отивах на 72. Мечтите му да завърши кариерата си в Големия шлем тук са все още живи, но само това.

Бързо ръководство

Как да се регистрирам за известия за важни новини за спорта?

Покажи

  • Изтеглете приложението Guardian от iOS App Store на iPhone или потърсете „The Guardian“ в Google Play Store на телефони с Android.
  • Ако вече имате Guardian Apps, уверете се, че имате най-новата версия.
  • В приложението Guardian докоснете жълтия бутон долу вдясно, след това Настройки (икона на зъбно колело), ​​след което отидете на Известия.
  • Активирайте известията за игри.

Благодаря за коментара.

Победителят от турнира от 1991 г., Джон Дейли, използва количка, за да поеме преднината под две в класацията, но избута четири от последните пет дупки, за да запише 72. 56-годишният няма нищо против да обсъжда своя кръг.

68-те на Камерън Смит включваха двойно и три буги. „Играта ми беше много добра и в резултатната карта понякога се казваше различно“, каза австралиецът.

Скот Робърт Макинтайър, който се стреми да направи девет съкращения от девет специалности, започва от 70-те години. Отклонение от световния номер 1 и шампион от Мастърс Скоти Шефлър Макинтайър.

75-те на Лий Уестууд, поради желанието му да бъде част от подкрепяния от Саудитска Арабия LIV, беше замъглен от съобщенията, че неговият дългогодишен спонсор, UPS, е прекратил връзките си с британците. Голф Серия. Смята се, че Шон Брокс, главен бизнес директор на LIV, е подал оставка. В ден, когато МакЛрой разкри най-добрата игра на голф, тези следи на съвестта са еднакво мили.

READ  Затъмнението в Калифорния спря на фона на „анормално топлинно събитие“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.