Рейтингът на одобрението на Байдън падна на фона на страховете от война и инфлация при нов референдум

НовВече можете да слушате статии на Fox News!

президент Байдън В навечерието на междинните избори рейтингът на одобрение за поста спадна до 40%, тъй като президентът продължи да губи подкрепата на ключови групи от населението, като независими и малцинствени избиратели. анкета Показва.

Рейтингът на одобрението на Байдън беше 40% спрямо 43% през януари, докато броят на несъгласните гласоподаватели се увеличи с един процентен пункт до 55%. Анкета на NBC News Издаден неделя.

След срещата на върха на НАТО и срещата на Групата на Седемте в централата на НАТО в Брюксел президентът Джо Байдън говори на пресконференция.
(AP Photo / Marcus Schreiber)

Байдън казва, че демократите са в „силна позиция“ от месеци; Новата анкета показва, че това е желателно мислене

Сред чернокожите в анкетата рейтингът на одобрение на Байдън падна с два процентни пункта до 62%, а анкетираните жени спаднаха от 51% на 44%.

В събота, 26 март 2022 г., президентът Байдън се обръща към Кралския замък във Варшава, Полша.

В събота, 26 март 2022 г., президентът Байдън се обръща към Кралския замък във Варшава, Полша.
(AP Photo / Петр Давид Йосек)

Сред латиноамериканците рейтингът на одобрение на президента е с 9 пункта по-нисък при 39%, а този на независимите гласоподаватели е с 4 пункта по-нисък при 32%.

Републиканците са с 2 точки пред демократите Временни избориСпоред проучвания на общественото мнение 46% от респондентите предпочитат контролирания от републиканците Конгрес, в сравнение с 44% от демократите, които искат да запазят властта.

Оценката на Байдън за икономиката също падна с 5 пункта, като само 33% казаха, че признават представянето на президента по въпроса, а 38% обвиняват президента за нарастването на инфлацията, която достигна 7,9% през февруари.

Само 28% от анкетираните казаха, че имат „голямо“ или „малко“ доверие в справянето на Байдън с кризата Русия-Украйна, а 44% казаха, че имат „много малко“ доверие в президента.

Щракнете тук, за да получите приложението Fox News

Референдумът се проведе между 18 и 22 март, преди посещението на президента в Европа, за да се срещне със съюзници относно кризата Русия-Украйна. Много кафенета гарантират изясняване От управлението на Байдън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.