Резултат на Warriors-Celtics, извлечения: Стивън Къри се завръща към последователна серия с победата в Golden State Game 2.

Определението на Голдън Стейт Уориърс за „отговор“ беше срещу Бостън Селтикс в мач 2 от финала на НБА в неделя вечерта. След като пропуснаха първия мач от серията пред собствените си фенове поради лошо представяне през четвъртата четвърт, Уориърс бяха наясно, че трябва бързо да се възстановят и това направиха.

Мачът беше много близо през първите 24 минути, но през третата четвърт Уориърс го избиха до кулминация и получиха сериозно разделение. Голдън Стейт победи Бостън с 35-14 през тази четвърт и никога не се обърнаха назад. Те спечелиха със 107-88 и изравниха серията 1-1.

Стивън Къри поведе Голдън Стейт с 29 точки, шест борби и четири асистенции, докато Джордан Пул добави 17 точки към резервната скамейка. Като отбор, Уориърс направиха 18 оборота на Бостън и отбелязаха 33 точки при тези обороти. В крайна сметка това беше голям фактор.

Джейсън Тейтъм ускори Селтик с 28 точки и шест борби, но продукцията му не беше достатъчна, тъй като само другите двама играчи на Селтик отбелязаха двуцифрени резултати. Сега поредицата за игри 3 и 4 преминава към Бостън. Ето най-големите извлечения от Game2.

Регресията е трудна любовница

Когато Бостън направи 45 срещу 21 зад кривата в игра 1, това беше по-малко от това, което вдъхнови Тремънд Грийн. „Те отбелязаха 21 3 и отбелязаха 15 ръна заедно с Маркъс Смарт, Ал Харфорд и Дерик Уайт“, Грийн Казах. „Тези момчета са добри стрелци, но защо се присъединиха …. 15 срещу 23 от тези момчета? E. Ще се оправим.“

Той имаше смисъл. Грийн изпусна по-голямата част от Cam 1 от Харфорд, за да се съсредоточи върху асистентска защита, но в Cam 2 той зададе нов тон с първото си владение. Грийн изигра Харфорд толкова агресивно, че форсира скока с топка.

READ  Bryson DeChambeau към LIV Golf: Бившият голям шампион ще се присъедини към Port League за първия американски турнир в Портланд

Бостън все пак успя да стартира с 10 срещу 19 от зад арката, но завърши 3 срещу 14 през второто полувреме. В мач 1 Харфорд и Смарт заедно отбелязаха 44 точки. В мач 2 те взеха четири точки. Всъщност, въпреки времето за боклуци, Джейсън Тод и Джейлън Браун комбинираха повече от половината точки на Бостън (45 от 88). . Ролевите играчи, които победиха Бостън в Игра 1, изстинаха в Игра 2.

Тук ще има средно положение. Всеки отбор в историята на НБА е попадал някъде между тези два върха, така че Бостън е по-добър от дълбокия и 10 от 19 по-лош от 3 от 14. Но с изключение на Уайт и от време на време Гранд Уилямс, Уориърс бяха много агресивни в ловуването на бостънските снайперисти. В този смисъл броят на 3-указателите, създадени от Бостън, не разказва историята тук. Вярно е, че в игра 2 Уориърс запазиха Селтикс с 12 опита по-малко (33 срещу 45). Селтикс нямат контра. Така не можаха да достигнат 90 точки.

Започваме да откриваме кои всъщност са тези отбори

Тази вечер е идеалният пример защо ротациите стават все по-малки с напредването на плейофните серии. Селтикс биха искали да играят четиримата велики мъже. Робърт Уилямс III играе с контузия, Ал Харфорд вече е на 36 години. Каквото и да им даде Даниел Тес, ще бъде високо оценено. Селтикс успяха да отбележат 12 точки за седемте минути, които изигра в този мач. Моментът, в който реши да играе с капкане срещу Стивън Къри, трябва да е бил моментът, в който Име Утока реши да го нокаутира за останалата част от серията.

READ  Филмът „Китът“: Брендън Фрейзър получава „огромни овации“ след първата прожекция на филма на Дарън Аронофски

Изражението на Стив Керин му беше натрапено. Андре Игудола беше отстранен от мач 2 поради контузия в коляното. Игра 1, 25 му позволи да достави Gary Baton II, който беше DNP-CD. Неслучайно Селтикс направиха 18 продажби в Игра 2, пет повече, отколкото в Игра 1. Статистически това е много предсказуемо развитие. Батън направи 3,3 повече обороти на 100 владения, отколкото би играл без в минутите си в редовния сезон. Между другото, това е точната разлика между успехите и неуспехите на Бостън в плейофите. Уориърс имаха оборот от 33 точки в мач 2, с 18 повече от Селтикс. Мачът беше спечелен с 19 точки.

Проблемът с удължените минути е, че Бостън няма голям интерес да го защитава. Пейтън го компенсира по други начини. Той беше брилянтен каттер и ядрен атлет, но Голдън Стейт все пак трябваше да плати за разликата по други начини, особено като се има предвид ограниченията на Грийн като стрелец, когато опитаха Неманя Биелица, чиито слабости в отбрана изглежда бяха силно надценени. Той зае собственото си място срещу Лука Тонсич в последния кръг и се отличи срещу Бостън в мач 2.

Има тенденция да отиде до финала, след два мача един срещу друг, Уориърс и Селтикс сега изглежда имат добра представа кои играчи могат да оцелеят в тази серия и от кого. Бостън изглежда е кацнал на осем места: Тейтъм, Браун, Смарт, Харфорд, Уайт, Бритшарт и два Уилямса. Golden State има осем собствени разновидности: Curry, Green, Baton, Clay Thompson, Andrew Wiggins, Kevon Looney, Otto Porter Jr. и Jordan Poole. Номер на слота тази вечер. В 21 часа Биелица изложи убедителен аргумент. Досието на Икудола може да му бъде предадено. Но дните на наказване на пожара в Голдън Стейт изглежда приключиха. От този момент нататък можем да видим само най-добрите играчи, които тези отбори предлагат.

READ  Наводненията в Кентъки убиха 28 души, дъжд и бури връхлетяха региона

д-р Джекил и г-н. Томпсън

В игра 2 Клей Томпсън стреля 4 за 19 извън терена. Беше тежка нощ, но необичайно лоша нощ. Томпсън отбеляза по-малко от 40 процента извън терена в 15 от 32-те си мача от редовния сезон. Той хвърля смрад в серия по-късно този сезон и дори ако състоянието на целия мач изглежда прилично, той често ще трябва да спасява най-лошото първо полувреме с най-доброто второ полувреме.

Томсън не е влакова катастрофа. Върховете са по-високи от всякога. Неговите 32 точки за затваряне на Mavericks бяха ретро клей. Той все още има близо 20 точки на мач през постсезона. Но Уориърс очакват втори постоянен резултат. Джордан Пул все още не е там и се би в мач 1. Андрю Уигинс започна бавно към финала. Сега къри прави почти всичко за Голдън Стейт. Томпсън не е точно играч на топка с голяма употреба, но ако бойците поне правят открити удари в зависимост от него и направят част от собствения си външен вид, нападението ще протече много по-гладко.

Той не можа да се противопостави на звездната защита на Бостън на финала, като досега в серията той е стрелял само с 30,3 процента извън терена. Уориърс ще чакат да спрат Бостън тази вечер, но Томпсън няма да спечели още три мача с удар. Надеждите им за шампионат са разчитали на по-добрата му версия, която се появява по-често, отколкото по-лоша, но на база нощ за вечер Уориърс нямат представа какво ще получат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.