Резултат на Астрос срещу Янкис: HR на Алекс Брегман дава преднина на Хюстън с 2-0 от серията ALCS

Хюстън Астрос са на две победи от четвъртия си медал от Американската лига за последните шест години. В четвъртък вечерта Астрос победиха Ню Йорк Янкис в игра 2 на ALCS (HOU 3, NYY 2) Алекс Брегман направи победния замах и за втора поредна вечер янките се бориха да осъществят контакт в ключови битки.

Исторически погледнато, отбори, които водят с 2-0 в най-добрите от седем серии, са печелили сериите в 84 процента от случаите. Поредицата не е приключила, но Astros седят добре. Те имат пет шанса да спечелят два мача. Последният отбор, който изтри пасита си от серията 2-0 в NLCS 2020, беше Доджърс над Брейвс. За последно Янките го направиха през 1996 г. на Световните серии срещу Брейвс.

Ето четири извода от Игра 2 и поглед към това, което следва.

1. Брегман откри резултата

За втори път през 2022 г. покривът на Minute Maid Park отвори врати в четвъртък вечерта. През последните три години коефициентът на хоумрън към лявото поле е бил с 13 процентни пункта по-висок при отворен покрив, отколкото при затворен покрив, и малко допълнителна мотивация може би е помогнала на Алекс Брегман и Астрос да поведат с 3-0 в началото. В игра 2.

В долната част на третия Брегман удари Луис Северино на мястото му и спря бърза топка в наказателното поле на Кроуфорд за три ръна. Със скорост от 91,8 мили в час, това е петият най-слаб хоумрън след сезона в ерата на Statcast (от 2015 г. насам), а подобни ударени топки удрят само 4 процента от времето. Но падна върху седалките и това беше. Изведнъж стана 3-0 за Астрос.

READ  Класиране на US Open 2022: отразяване на живо, днешни голф резултати, актуализации от кръг 1 в The Country Club

Това беше 14-ият хоумрън в кариерата на Брегман след сезона, прекъсвайки равенството с Джъстин Търнър за трети бейзмен. Само 15 играчи са постигнали поредицата с повече домакини след сезона. Очевидно това е функция на епохата – сега има повече мачове след сезона от всякога – но все пак трябва да излезете и да ударите тези дребни неща. Не е лесно.

2. Янките отново отговориха

Въз основа на офанзивните борби на Ню Йорк, изглеждаше, че Астрос ще победят мач 2 след Хоумър на Брегман. Вместо това янките отговориха в следващия полуининг. Промяна на ининг: Framper Valdez направи две грешки в една игра, като заглуши ретурър и след това хвърли топката до панталоните си. Това постави бегачите на второ и трето място без аут.

Янките получиха два ръна, което беше важно, ако не и бляскаво. Антъни Рицо завърза двуударен граундър до първа база, за да отбележи първия манш и да издигне бегача до трето място, след което Клейбер Торес победи сингъл с два удара, за да отбележи втория манш. Брегман направи 3-0 след 11 подавания, а янките намалиха до 3-2.

Насочвайки се към мач 2, янките бяха постигнали 18 от своите 22 мача след сезона на хоумрън, или 82 процента (Астрос стигнаха 17 от 13, или 76 процента, в мач 2). В този четвърти ининг контактът достигна своя връх. Добри удари с два удара – добри 0-2 броени удари – от Рицо и Торес, за да донесат у дома тези решаващи рънове.

3. Валдес се установи

След като сингълът на Торес в полето отбеляза втория рън на Ню Йорк, Валдес оттегли 11 от последните 12 биячи, срещу които се изправи, включително седем със страйкаут. Джъстин Верландър оттегли последните 11 биячи, с които се изправи в мач 1, включително девет удара. И двамата титуляри на Astros се потрудиха малко рано, след това го намериха в средата на ининга и се превъртяха до края.

READ  Азиатските пазари се търгуват нагоре, след като американските акции се повишиха за втори ден

Като цяло Валдес отбеляза девет удара в седем ининга, а неговите 25 замаха и пропуска бяха нов връх в кариерата (редовен сезон или постсезон). Той има 16 суинга и пропуска само на своя кървбол, откакто проследяването на терена стана достъпно за първи път през 2008 г., когато проследяването на терена стана достъпно за първи път.

Астрос извади Брайън Абреу начело в състава в осмия ининг и той почти предаде водачеството. AL MVP Арън Джъдж нанесе удар от линията към дясното поле, който Кайл Тъкър улови над горната част на стената. Повторенията показаха, че няма да е хоумрън, но беше много близо. Виж това:

Sports Information Solutions отбелязва, че Тъкър води редовния сезон на MLB с три хоумръна. Отново нямаше да е хоумър, но беше достатъчно близо, за да влязат в игра уменията на Тъкър да краде домове. И Statcast казва, че ракетата на Judge би имала хоумрън само на едно игрище на MLB: късата веранда на дясното поле на стадион Yankee.

Абреу се възстанови, за да премине през осмия ининг, а Райън Пресли го завърши в деветия. Янките имаха само трима бейзрънъра след сингъла на Торес, за да вкарат втория манш в четвъртия ининг. След като отбелязаха 17 удара в мач 1, те допуснаха 13 ръна в мач 2.

4. Серията на Алтуве продължава

След като отбеляза 0 за 4 в игра 2, Хосе Алтуве вече е 0 за 23 за сезона. Това беше най-дългата му поредица без попадения за 2022 г. и най-дългата поредица без попадения в началото на следсезон в историята. Предишната безуспешна серия от 22 прилепа в Световните серии беше поставена от Тол Максуел през 1968 г. с Кардиналите. Трудно е да се повярва, че толкова добър нападател ще бъде лош след сезона.

READ  Блинкен казва, че стратегията на Китай е за ред, основан на правила, а не за "нова Студена война"

за да бъда честен, Янките обърнаха красива двойна игра, за да доведат до попадение на Алтуве в седмия ининг.. Това е интересно:

Тази игра е брутална. Когато сте заседнали в най-дългата поредица без попадения за годината, Че Ще ти се случи. Астрос ще изиграят най-малко четири мача този постсезон. Не мога да си представя Altuve да остане без победа и в четирите.

5. Следващ

Петък е почивен ден – единственият почивен ден от поредицата – преди ALCS да се поднови в събота вечер на стадион Yankee. Бившият Astro Gerrit Cole (13-8, 3.50 ERA) ще започне за Янките. Той ще работи допълнителен ден почивка след старта си в игра 4 на ALDS миналата неделя, въпреки че беше горещ в мач 5 във вторник. Мениджърът на Astros Дъсти Бейкър каза преди играта, че „не са решили“ относно начина им за игра 3. Десничарят Ланс Маккълърс младши (4-2, 2.27 ERA) и Кристиан Хавиер (11-9, 2.54 ERA) са водещите кандидати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.