Революционните Голдън Стейт Уориърс прегърнаха топката на старата школа и победиха Лука Дончич и Далас Маверикс.

САН ФРАНЦИСКО – Нещо се осъмна Стивън Къри Когато Голдън Стейт Уориърс организираха първото си официално търсене за титла от почти три години: той вече е стар.

„Когато погледнете някои от тези момчета, си спомняте колко млади са те“, каза Къри, мислейки за звездното представяне на НБА, докато Уориърс се подготвят за пристигането на Маверикс в Сан Франциско. „Джейсън Тотам е 24. Люк [Doncic] е 23. да [Morant] Беше на 22 години. Това е частта, в която си мислите „по дяволите, те са наистина млади“. Мислиш какво си правил на тази възраст и се опитваш да измислиш тази сцена [play] Баскетбол в плейофите.“

НБА отдавна е геронтокрация, лига, управлявана от ветеринарни лекари, които уважават школата на първенците – и понякога преследването – преди да се откажат от гордостта. Някои звезди от НБА през последните десетилетия издигаха трофея от шампионата до ранния си разцвет – със сигурност не без много помощ. След загубата на Кари, дългогодишния любим малък брат на Америка, който се дипломира като старши политик на 34-годишна възраст, Данциг има планове да ускори пътя си.

Победата в мач 1 на Уориърс със 112-87 над Далас Маверикс в Chase Center в сряда вечерта беше своевременно напомняне, че в НБА шампионатите все още са най-добрият източник на вдъхновение. Въпреки че беше охраняван от здрава защита на Маверикс Реджи Бълок, Мишената на атаката на Тоншик от време на време беше блиц от неестествено неточен втори защитник от линията за свободни хвърляния. В първия мач от този финал на Западната конференция той поведе всички играчи по точки (21), борби (12) и асистенции (четири, изравнени с други четири), а за първи път в кариерата си в плейофите го направи и в трите дивизии. Статистически и информационни данни на ESPN.

READ  Джо Байдън е близо до обявяването на поредното голямо освобождаване на петролни резерви на САЩ

„Много ни е удобно на тази платформа“, каза Кари. „Има много благодарност, че се върнах тук и по-голямо чувство за неотложност да не позволиш на възможността да изпусне. Кой знае как се разиграва, но аз се наслаждавам на всяка част от нея. Знам Глина [Thompson] Тоест, знам Тремънд [Green] Това е така, защото от две години не сме играли смислени игри по това време на годината. Това е специално.“

Този хит не е най-артистичната изложба на Charcoal или Warriors, тяхната запазена марка. Първоначално бяха спешни и имаше някои класически клипове на патентованата разцепена кройка за трезора. Независимо от това, има много случаи, в които Уориърс последователно са излагали телепатия, моменти, когато защитната защита на Грийн унищожава висок процент от опита за удар на Далас, или Къри се е измъквал от неприятности чрез отстъпление от любезност. Кевън Луни. Уориърс прекара по-голямата част от нощта срещу Маверикс, които искаха да позволят на Тонзи да се владее отделно на половината корт. Благодаря за отбранителната мисия Андрю УигинсПървият финал на конференцията на Warriors Danzig затрудни живота му.

READ  Смята се, че десетки украински военнопленници са убити при ракетния удар

Той също така е началният играч на сериала, като докладва колко влиятелен е Голдън Стейт в тенденциите, които ще определят баскетбола в НБА през 2022 г. 19 Те проведоха една нощна програма с 5 изхода, за да увеличат максимално ударите и разстоянието повече, отколкото направиха отвъд кривата, която беше премината от Уориърс по време на тяхното спускане. През цялото време Warriors разчитаха на тънък център с ограничен обхват, за да увеличат максимално вътрешната си защита и регенерация, и взеха два пъти повече удари от Long Midrange, отколкото на ръба.

За отбор, който направи революция в лигата през 2010-те, Голдън Стейт беше положително Джурасик – и напълно ефективен.

„Отборите ни изхвърлят от линията с 3 точки“, каза Томпсън. „Това време на годината – [coach] Стив [Kerr] На него винаги ще има скок на лютня и средни честоти. Андрю, Стеф и аз, [Jordan Poole]Тази вечер ни свърши работа.“

Не е необичайно дори най-запалените идеалисти да прегърнат прагматизма на средна възраст. Докато се изкачваха към величието, Уориърс нарушиха обичайните баскетболни правила на НБА, пренаписвайки някои и измисляйки някои нови. Сега, след като загуби контузии и ключови участници в пустинята в продължение на три години, екипът прегърна комбинацията от мъдрост на Homespoon Warriors и практическа магия.

Докато Уориърс напълно оценяват, че Далас може да не се замисли за ужасяващата стрелба, която разприщиха на Phoenix Sun миналата седмица, Мавс е малко вероятно да пропуснат повече от три четвърти от усилията в поредицата.

От своя страна Къри – който завърши колежа Дейвидсън миналия уикенд – е ментор и съперник на новия клас звезди от НБА. Цъфтяйки сравнително късно, Къри беше изумен от работата и лидерството на Морант по време на победата от серията Warriors над Memphis Grizzlies в полуфиналите на конференцията. Къри също така призна, че няма да е лесно да спрем младия художник на Гризли в бъдеще.

READ  Руди Джулиани се яви пред голямо жури в сряда

Но възрастта потвърждава самочувствието. Три пръстена, две награди за MVP и човек, който промени начина, по който играе баскетбол в НБА, му казва, че може да се довери на инстинктите си без провал. Възрастта напомня на Къри, че часовникът тиктака.

„Не се опитвам да претендирам за етикета „старо момче““, каза Къри преди Игра 1. „Но колко са гладни да направим това.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.