Рафаел Надал и Новак Джокович се срещат в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция

„Мачът с Джокович може да е последният ми мач тук“, каза Надал в неделя. „Познавам Ролан Карос през деня, обичам да играя през деня. Преминах през трудна ситуация на крака и не знам какво ще се случи в живота ми.

Въпреки това искане организаторите на Откритото първенство на Франция не повярваха или може би имаше договорни задължения към Amazon Prime Video, която притежава правата за нощни сесии във Франция.

Тъй като забележителният полуфинал между двамата на миналогодишното Откритото първенство на Франция стана един след началото следобед, не. 59 ще бъде нощен мач.

„За съжаление всяка година те играят тук един кръг по-рано“, каза треньорът на Джокович Коран Иванишевич. „Беше финалът преди две години. Беше полуфинал миналата година и четвъртфинал сега, но това е най-добрият четвъртфинал в историята на Откритото първенство на Франция.

Предишните им две четвъртфинални двубоя на Ролан Гарос всъщност не бяха голямо разтърсване. В първия мач от 2006 г., първата им среща на всяко ниво, Джокович се оттегля с контузия, след като загуби първите два сета.

През 2015 г. Джокович стана вторият човек, който победи Надал при продължително падане с Надал, побеждавайки го със 7-5, 6-3, 6-1 на финала, както направи и на финала. Ера за Натали на Откритото първенство на Франция. Печели още четири пъти.

Но Джокович не го спечели миналата година, тъй като Джокович спечели сета с 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6- 2. Интензивността и изстрелването достигнаха връх. Надал се бори с крака си и уменията на Джокович в третия сет, преди да избледнее в четвъртия.

READ  ЕС е първият, който намали финансирането на Унгария за подкопаване на демокрацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.