Работниците на Apple в магазина в Мериленд гласуват за синдикализиране, първо в САЩ

Служителите на Apple в магазин в района на Балтимор гласуваха за стачка, присъединявайки се към повече от 270 магазина на компанията в Съединените щати за първи път в организирането на работници чрез търговци на дребно, ресторанти и технологични компании.

Решението, обявено в събота от Националния съвет по трудови отношения, осигурява основа за нарастващо движение сред търговците на дребно на Apple, които искат да дадат повече глас на заплатите и политиките за Covid-19. Според синдикални представители новият пенсионен план е насочен към по-нископлатените служители, оставяйки по-високоплатените служители да ползват същите обезщетения, както преди.

На изборите Тоусън, MD. 65-те служители в Apple Store гласуваха в подкрепа на това да бъдат представени от синдиката, известен като Apple Coalition of Organized Retail Employes, докато 33 гласуваха против. Той ще бъде част от Международната асоциация на машинистите и аерокосмическите работници, индустриален съюз, представляващ повече от 300 000 служители.

В изявление Робърт Мартинес-младши, президент на IAM International, каза: „Поздравявам смелостта, показана от членовете на Core в Apple Store в Доусън, за да постигнат този исторически успех. „Те направиха огромна жертва за хилядите служители на Apple в цялата страна, които бяха насочили всички очи към тези избори.

Тайра Рийдър, техник, който е работил в магазин Dawson повече от шест месеца, каза, че е „вълнувана“ от решението и се надява, че един синдикат ще помогне за увеличаване на заплатите на работниците; Потвърждаване на планирането на магазина, което е възпрепятствано от скорошни съдебни дела срещу правителството-19; И улеснява напредването на работниците в организацията.

„Ние обичаме нашата работа. Искаме да ги видим по-добре“, каза г-жа Ридър.

READ  Тайните войни и династията Конг

Ефектът е удар върху кампанията на Apple за притъпяване на синдикалните движения, като се твърди, че плаща повече от много търговци на дребно и предлага много предимства, включително здравни и капиталови субсидии. Миналия месец Apple повиши началната заплата за търговците на дребно от 20 на 22 долара на час, а Apple пусна видео на Дейрдре О’Брайън, водеща бизнеса на дребно, предупреждавайки служителите, че присъединяването към профсъюза може да повлияе на бизнеса на компанията.

Apple отказа коментар.

Служители в Towson казаха във видео преди гласуването на профсъюзите, че кампанията на Apple срещу профсъюзите е „лоша“ и че ръководството някога е забранило на чернокожите работници да се присъединят към техните редици. В седмиците преди гласуването г-жа О’Брайън посети магазина и благодари на всички за упоритата работа.

Скоро служителите започнаха да насърчават своите мениджъри да изразяват притесненията си на срещи и да помагат за намирането на решения на техните оплаквания. Те започнаха да влачат служители на срещи помежду си, където мениджърите вдигнаха цената на синдикалните задължения, каза служителят на Dowson Ерик Браун, който участва активно в синдикалните усилия.

По-рано този месец служители в магазин в Атланта се отказаха от планирани избори, когато подкрепата за профсъюза беше прекъсната и Apple предприе действия за повишаване на заплатите и подчертаване на ползите, които предоставя. Синдикалните организатори в Атланта официално заведоха дело срещу Националния съвет по трудови отношения, обвинявайки Apple, че е слушала антисиндикални съобщения по време на задължителни срещи. Съветът все още не е определил дали таксата е допустима.

г-жа Читателят каза, че работниците в Атланта са подготвили синдикални поддръжници в магазина Dawson, за да помогнат за облекчаване на разговорите на компанията. „Имаме известна представа за нещата, които излизат от магазина в Атланта“, каза той. Препоръки на компанията, че служителите може да пропуснат някои предимства Ако са синдикални по време на преговорите за договор.

READ  Обратната страна на ключовия отрязък на кривата на доходност в САЩ е предупреждение за рецесия

„За да се случи това, мнозинството от нас трябва да се съгласим“, каза тя. Допълни читателят. „Не мисля, че някой от нас би се съгласил да загуби нещо, което обичаме толкова много. Това ще ни бъде от полза.“

В Starbucks организаторите са служители на една от най-бързо развиващите се компании Гласувах за организиране на магазин в Бъфало Помогна да се мотивират други магазини да подадат молба за синдикални избори. След това допитване през декември повече от 150 от приблизително 9000 корпоративни магазина на компанията в Съединените щати са гласували за сливане, според NLRB.

След това работниците в синдикализираните магазини се обърнаха към персонала на Бъфало за съвет как да ръководят процеса.

„Ако работниците преобладават другаде, работниците придобиват интерес и смелост“, казва Уилям Голд, професор по право в Станфордския университет и автор на „Строителен труд: войни, депресия и епидемии“. „Много гледат: Могат ли работниците да успеят? Ще се обединят ли? Ако отговорът е твърд, това ще мотивира другите работници да направят крачка към колективното договаряне.

Способността на работниците да спечелят договора Пантата може да е Относно дали кампанията се разпространява и в други магазини. Поддръжниците на нейния случай работят, за да направят действителния препис на това изявление достъпен онлайн.

Работници на Amazon, които помогнаха Консолидиране на склад на Стейтън Айлънд През април още складове заявиха, че ще се възползват, ако последват примера. Фирмата е Предизвикателен Резултатът от това гласуване пред Съвета по труда. Тъй като само едно място в САЩ е официално обединено в синдикати, компанията може да съсредоточи ресурси върху съпротивата на съюза там.

READ  2022 NBA Draft Актуализации на живо, резултати: търговец, поръчка, оценки, магическа търговия заема Palo Banzero No.

Служителите на Apple организират магазина на Grand Central Terminal в Ню Йорк и магазин в Луисвил. Тези магазини генерират подкрепа още преди изборите. Организаторите в Атланта заявиха, че планират да подновят изборите си в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.