Първо: украинците плащат с живота си за „слабите“ бариери, казва Желенски | Американски новини

добро утро.

Неутралитетът на Украйна и статутът на съперничещи си територии на изток може да са на масата в преговорите за прекратяване на огъня, които започнаха тази сутрин в Турция, но официални лица казват, че няма компромис с регионалното единство, тъй като инвазията на Русия до голяма степен е в застой.

Преди дебатите украинският президент Владимир Желенски, в неотдавнашното си национално обръщение, предостави някои категорични реплики за това, което той определи като „пасивни“ санкции, наложени на Русия от Запада. Украинците дадоха живота си за „слаби“ бариери.

Междувременно това каза говорител на Владимир Путин Ограниченията върху търговията и олигархията са равносилни на „тотална война“. Срещу Русия и НАТО бутна Западния Кремъл „в ъгъла“ с експанзия.

Дмитрий Песков нарече санкциите срещу Русия „много неприятелски“ и накара страната да се почувства като във война със Съединените щати и техните западни съюзници.

 • Ще успеят ли преговорите? И двете страни намалиха шансовете за значително подобрение, а високопоставен американски служител каза, че Путин не е готов за компромис.

 • Какво друго става? Руският милиардер Роман Абрамович и украинският депутат Рустем Умеров Симптоматични симптоми, подобни на токсичността По време на преговорите този месец. Абрамович беше заснет по време на днешните разговори в Истанбул, така че не беше отложен.

 • Какво се случва в Украйна? Ето го Какво знаем на 34-ия ден От руската инвазия.

Комисията за атака срещу Капитолия на САЩ гласува да препоръча Тръмп да преследва близнаците

Питър Наваро, бивш старши съветник на Тръмп, през 2020 г. Той отказва да предостави документи или показания, след като е бил саботиран. Снимка: Алекс Брандън / AB

Комисията по избор на Камарата за разследване на атаката на Капитолия Гласувах вчера да препоръча наказателно разследване Питър Наваро и Дон Сковино, най-добрите бивши сътрудници на Доналд Тръмп в Белия дом, бяха обвинени в нарушаване на сапонелите за опит да подкопаят процеса от 6 януари.

Специалната комисия единодушно одобри доклада за неуважение на Конгреса. Цитати Камарата на представителите, контролирана от демократите, сега започва да гласува пред Камарата, която се очаква да одобри резолюции, които да препоръча на съдебната власт.

Конгресменът Бени Томпсън, председател на избрания комитет, каза, че групата се стреми да преследва наказателни обвинения срещу Наваро и Скавино, които трябва да бъдат наказани за това, че не си сътрудничат с непризнати административни привилегии.

„Административната привилегия не принадлежи само на служителя на Белия дом. Принадлежи на президента. Президентът Байдън даде да се разбере тук, че административната привилегия не изключва сътрудничеството с избрания комитет нито от г-н Скавино, нито от г-н Наваро “, каза Томпсън.

 • Ами Джини Томас? Очакваше се Джини Томас, съпругата на съдия от Върховния съд Кларънс Томас, да бъде обект на дискусия в панела, за да обсъдят дали да потърсят съдействие в процеса.

 • Какво направи конгресмен Джейми Ръскин Казвам? „Това означава, че Съединените щати нямат административна привилегия тук за президенти и по-малко обучени съветници да планират преврати и да организират въстания.

Прогресистите настояват Пита да действа в баланс с временната надежда на демократите

Прамила Джаяпал е лидер на Прогресивния комитет на Конгресната партия.
Президентът на Прогресивното събрание на Конгреса Прамила Джаяпал: „Нашата работа е все още далеч. Снимка: Кент Нишимура / Los Angeles Times / Rex / Shutterstock

Когато сенатор Джо Мунк обяви през декември, че няма да подкрепи Закона за по-добро възстановяване, прогресивните представители на Камарата веднага се заеха с работа. Джон Е. Грейв пише. Тъй като „прогресивният Кавказ“ на Конгреса продължава да настоява за прилагането на пакет от социални разходи, членовете му започнаха да изготвят списък с възможни изпълнителни заповеди, които Байдън може да подпише, за да напредне в дневния ред на демократите.

Списъкът беше публикуван в средата на март след няколкомесечни консултации и очертава с писалката си конкретна стратегия за борба с климатичната криза и ниските разходи за американските семейства.

Препоръките на КЗК показват нарастващ натиск от страна на прогресивните демократи да предприемат по-решителни действия преди междинните избори през ноември, където мнозина от неговата партия се опасяват, че могат да бъдат сериозно победени.

Прогресистите предупреждават, че ако Байдън все още не е започнал да подписва изпълнителни заповеди, демократите няма да успеят да изпълнят много от своите предизборни обещания, което ще доведе до горчиво потискащо гласуване сред техните привърженици през ноември и може би ще позволи на републиканците да си възвърнат контрола над Камарата на представителите и парламента. Сенат.

 • Какво има в списъка с възможни поръчки на КЗК? Списъкът обхваща всичко – от климатичната криза до имиграционната реформа и разходите за здравеопазване, като обхваща широк спектър от въпроси, засягащи по-голямата част от Демократичния алианс.

В други новини

Стаята на Смит на сцената
Академията за филмови изкуства и науки осъди действията на Уил Смит и заяви, че ще започне разследване. Снимка: Брайън Снайдър / Ройтерс
 • Уил Смит, който удари комика на сцената на 94-ата церемония по връчването на наградите на Оскар, се извини на Крис Рок, на академията и публиката. И действията му бяха „Нямам предвид мъжа, който искам да бъда“. Смит се извини на филмовата академия, телевизионните продуценти, участниците и зрителите.

 • Полицията в Лондон ще освободи 20 стандартни наказателни известия за нарушения на правилата за блокиране След обвинения за няколко незаконни партита на Даунинг стрийт, Дом и кабинет на министър-председателя. Имената на глобените няма да бъдат оповестявани публично, съобщиха от Столичната полиция.

 • губернатор на Републиканската партия на Флорида, Рон ДисантисПодписаха законопроект за забрана на обучението по сексуална ориентация и полова идентичност в детската градина до трети клас.Принцип – известен е Законопроект „Не казвай хомосексуализъм“. – То е под интензивен национален контрол.

 • Правителството на Салвадор казва, че е арестувало над 600 заподозрени банди и е наредило съкращения на храна за задържаните. След няколко убийства през уикенда. Правителството обяви извънредно положение и след това заключи затворите Извършени са 87 убийства През целия петък, събота и неделя.

Днешно състояние: Климатични групи казват, че промяната в индекса може да намали консумацията на енергия на биткойн с 99%

Съоръжение, използвано някога от въглищната електроцентрала Alcoa, сега доставя електричество на Winston US Bitcoin Mining Facility в Rocktail, Тексас.
Съоръжение, използвано някога от въглищната електроцентрала Alcoa, сега доставя електричество на Winston US Bitcoin Mining Facility в Rocktail, Тексас. Снимка: Марк Феликс / AFP / Getty Images

Според някои доклади, биткойн мината вече използва толкова енергия, колкото и Швеция, а нарастващата й популярност съживява пропадналите компании за изкопаеми горива в Съединените щати. Но според кампания, стартирана днес, всичко може да се промени с обикновен превключвател на индекса Такава промяна ще намали използването на енергия на биткойн с 99%. След като Китай започна репресиите срещу добива и търговията миналия май, Съединените щати вече са световният лидер в добива на криптовалута.

Не пропускайте това: продажбите на бункери ще се повишат с нарастването на напрежението около Русия

Украинците търсят убежище
Украинците дебнат заедно дълбоко под земята, но в Съединените щати има някои обществени убежища и някои са в паника. Снимка: Агенция Анатолия / Getty Images

Гари Линч е главен изпълнителен директор на Rising S Company в Тексас. Когато за първи път посетих склада му през 2018 г., го видях да събира, доставя и заравя няколко бункера всеки месец. Брадли Гарет пише. Бункерите са дебели стоманени кутии, заварени заедно като голям комплект Lego. Той казва, че продажбите са се увеличили с 1000% оттогава, тъй като притесненията за епидемии, граждански вълнения, климатична криза и война са накарали повече купувачи към компанията му.

… Или това: Америка влиза в най-добрия експеримент на хибридна работа

Бизнесмените носят офис чанти сутрин и използват мобилни телефони, за да стигнат до офиса
„Проучванията показват, че хората са по-склонни да работят от вкъщи и много от тях са готови да сменят работата си, за да запазят това желание.“ Снимка: Джейкъб Лунд / Алами

Трудно е да си спомним каква е била работата в офиса преди епидемията да започне милиони американци да работят от вкъщи. пише Лорън Арадхани. Тази промяна беше монументална и невероятна, докато не се случи. Но хората скоро ще се подготвят да казват „съжалявам, тъп си“ в обаждания за увеличение и да носят спортни панталони през целия ден. Тази пролет работниците най-накрая се връщат в офиса В друг експеримент непроверен и амбициозен в професионалния живот: Смесена работа.

Климатичен тест: Три месеца след разпространението на горски пожари, разселените жители на Колорадо се борят да възстановят

Останки от къща в Супериор три месеца след пожара в Маршал.
Останки от къща в Супериор три месеца след пожара в Маршал. Снимка: The Guardian

Въпреки че горя само шест часа, пожарът в Маршал Булдър стана най-опустошителният в историята на Колорадо, унищожавайки 6000 акра и близо 1100 домове и предприятия в градовете Луисвил, Супериър и некорпорирания окръг Боулдър. Един човек е убит, а десетки хиляди хора са разселени. Три месеца и така нататък Те се борят да възстановят живота си Сред закъсненията и вратичките в застраховките и строителните разпоредби.

Последно нещо: линията на езерото Irish, която не е изчезнала

Том Карни на временния път, който поддържа достъпа до дома му. Кейт, дърветата и фермата му бяха потопени в продължение на шест години
Том Карни на временния път, който поддържа достъпа до дома му. Снимка: Лиза О’Карол

Липсваше само липсващото езеро. Lough Funshinagh в западната част на Ирландия премина през „ластовична дупка“, сякаш някой е извадил щепсела от банята, но по неизвестна причина природните тръби се счупиха, наводнявайки площ, за която се смята, че е два пъти по-голяма от нормалния размер на езерото. И застрашава домовете и препитанието. Сега е в центъра на езерото a Ожесточена съдебна битка за околната среда.

Моля, регистрирайте се

Запишете се за сутрешната конференция на САЩ

Първото нещо се доставя до хиляди пощенски кутии всяка седмица. Ако все още не сте се регистрирали, Абонирай се сега.

Поддържате връзка

Ако имате въпроси или коментари относно някой от нашите бюлетини, моля, изпратете имейл на [email protected]

READ  Питсбърг Стийлърс QB Твен Хоскинс загива след сблъсък със самосвал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.