Първият тест за дишане Covit-19, одобрен от FDA

FDA каза Проверете IR анализатора на дишане Covit-19, Количеството багаж, което може да се използва в медицински кабинети и мобилни тестови сайтове. Ще даде резултат в рамките на три минути.

Тази система разделя и идентифицира химически съединения, за да открие пет съединения, свързани с инфекция със SARS-CoV-2.

При изследването на дихателния анализатор InspectIR повече от 91% от положителните проби и почти 100% от отрицателните проби бяха точно идентифицирани. Подобна чувствителност беше открита в друго проучване, фокусирано върху варианта на корона вируса Omigron. Въпреки това, положителният резултат трябва да бъде потвърден чрез PCR тестване, каза FDA.

„Това е друг инструмент и съобщението на FDA предполага, че това е сравнително точен и относително лесен за употреба инструмент“, каза д-р Емили Волк, председател на Американския колеж по патология, сертифициран от екип анатом и клиничен патолог.

„Очакваме с нетърпение да видим колко широко прието е това“, каза Волк. — Зависи колко е скъпо.

В имейл до CNN в петък InspectIR Systems не разкри цената на машината или кога ще бъде налична.

Акредитацията на агенцията е „друг пример за бързо откриване чрез диагностични тестове за COVID-19“, каза д-р Джеф Шурен, директор на Центъра за устройства и радиационно здраве на FDA. „FDA продължава да подкрепя разработването на нови изпитания на COVID-19, насочени към подобряване на технологиите, които могат да помогнат за справяне с настоящата епидемия и да поддържат Съединените щати в най-добрата позиция за следващата извънредна ситуация в общественото здраве.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.